Cannes’da helikopterli Anne tanıtımı

Fransa’nın Cannes şehrinde 17-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenen, dünya televizyon içerik marketi MIPCOM başladı. Bu yılda yüzlerce dizi ve format görücüye çıktı. Ben de 16 Ekim’de soluğu Cannes’da aldım. Cannes sokaklarını bu yılda Paramparça, Cesur ve Güzel, Vatanım Sensin, İstanbullu Gelin, Anne billboardları süslüyor. Türk dizileri son birkaç yıldır dünyada çok ilgi çekiyor. O nedenle Türkiye’deki tüm içerikler yurt dışına satış odaklı planlanıyor. Gelelim, Cannes’da bizi neyin karşıladığına... Global Agency İzzet Pinto’nun sahibi olduğu ve Türk dizilerini dünyaya pazarlayan en önemli şirketlerden biridir. İzzet vizyonu geniş, halkla ilişkiler ve reklamın gücüne inanan, satış odaklı bir işadamıdır. O nedenle 16 Ekim Pazar günü Cannes’da muhteşem bir etkinliğe imza attı. MF Yapım’ın yapımcılığını, Star TV’nin yayıncılığını ve Cansu Dere’nin başrol oyunculuğunu üstlendiği Anne (Mother) dizi Monte Carlo’da dünyanın en önemli alıcılarına tanıtıldı.

Monte Carlo’da Cansu’ya ilgi

İzzet Pinto yine yapmış yapacağını... Pazar günü dünyanın en önemli 50 alıcısı, yabancı gazeteciler, Star TV yöneticileri, MF Yapım’ın yapımcıları ve Cansu Dere’yle büyük bir etkinlik yaptı. Cannes’dan alınan konuklar helikopterlerle Monaco’ya götürüldü. Oradan da Monte Carlo’nun en ünlü mekanı olan Nikki Beach’e gidildi. Tek kelimeyle muhteşem bir uçuştu. Ben İzzet’le birlikte Güney Fransa’yı gökyüzünden gezme fırsatı buldum. Tabii o arada da sohbet ettim. İzzet, “Anne dizisini tanıtırken alıcılara özel bir etkinlik yapmak istedim. Araştırdığımda da bu bölgede en özel etkinliğin helikopterle bölgeyi gezmek olduğunu öğrendim. 20 helikopter bulmak zordu ama her şeyi aylar öncesinden organize ettim. Herkesin iyi bir anıyla fuara başlamasını istedim” dedi. Gerçekten de öyle oldu. Nikki Beach’te Cansu Dere’nin de katıldığı çok keyifli bir akşam yemeği yedik. Konuklar Cansu’yla çok ilgiliydi. Sıla ve Ezel’den hayran oldukları Dere’yle tek tek fotoğraf çektirdiler. Anne dizisine ilgi yoğundu. Çünkü Türkiye’den kadının özgürlüğüne odaklanan işler beklediklerini söyledi alıcılar...

Haberin Devamı

Dizi sürelerinden şikayetçiler

Haberin Devamı

Pakistan’dan Meksika’ya, Hırvatistan’dan Rusya’ya 35 ülkeden konuklar vardı. Birçoğuyla sohbet etme fırsatım oldu. Ancak hepsinin ortak bir söylemi vardı. Uzun zamandır dizi içerikleri konusunda çuvalladığımızı dile getiriyoruz. İşte bunu onlarda fark etmiş: “Türk dizilerinde prodüksiyon kalitesi yükseldi. Ancak içerikler kötüye gidiyor. Eskiden altı dolu ve derdi olan karakterler anlatıyordunuz. Kadının özgürlüğe yürüyüşünü izletiyordunuz. Şimdi müzikler ve bakışmalarla geçiyor dizileriniz.” Ey gözünü yurt dışı satışına diken kanallar ve yapımcılar! İşte bunlar hep 154 dakikaya uzattığınız diziler yüzünden söyleniyor. Kısacası dünya süresini uzattığınız dizilere artık ilgi göstermeyeceğini söylüyor. Ancak işin tuhaf tarafı daha sonra bu olayı anlattığım kanal yöneticileri ve yapımcıların da aynı dertten şikayetçi olması... Bu dizi süreleri konusu tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan meselesine döndü. Şimdilik böyle idare ediyoruz. Fakat böyle devam ederse 3 yıla kalmaz büyük bir çöküş yaşar Türk dizileri! Demedi demeyin.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR