Bir aylık dizi dökümü

19 Eylül’den beri, neredeyse bir aydır, ekranlarda büyük bir yarış yaşanıyor. Kanallar gün birincisi olmak için mücadele verirken en büyük iş dizilere düşüyor. Pazartesi akşamları Show TV İçerde, TRT 1 Hangimiz Sevmedik, Kanal D Babam ve Ailesi, Star Paramparça, Atv Kırgın Çiçekler, Fox Hayat Sevince Güzel dizileriyle yarışa çıktı. İlk pes eden Hayat Sevince Güzel oldu. Reytingini kaybeder kaybetmez yayından kaldırıldı. Fox TV, bu sezon o kadar çok dizi aldı ki, bir çoğundan erken vazgeçmek zorunda kalacak. Pazartesi akşamları da bundan sonra cumartesinin şampiyonu Rüzgarın Kalbi mücadele verecek. Görünen köy kılavuz istemiyor. Bu hamle Rüzgarın Kalbi’ni batırır. Fox elindeki diğer iddialı işleri yayına sokmak için cumartesi gün birinciliğinden vazgeçmeyi göze alıyor. Böylece diğer dizilerine de yer açıyor. İlginç bir hamle! Ancak tüm bu mücadelede pazartesi akşamları kazanan Show TV yani İçerde oldu. Reytingini artırarak devam ediyor.

Birinciliği Kanal D’ye hediye etti

Cuma akşamları Kanal D Arka Sokaklar, Star Kiralık Aşk, Fox Bana Sevmeyi Anlat, Atv Kaçın Kurası dizileriyle yarıştı bir ay boyunca... Kaçın Kurası varlık gösteremedi ve yayından kaldırılma noktasına geldi. Bana Sevmeyi Anlat, Arka Sokaklar ve Kiralık Aşk geldiğinden beri zirveyi göremiyor. Arka Sokaklar ise yayın hayatına başladığından beri zirveden inmiyor. Kiralık Aşk’ın iki sezonunda reytingini artırarak devam etmesi ise gerçek bir başarı! Ancak gün şampiyonu Kanal D. Cumartesi akşamları Show TV Cesur Yürek, Kanal D Tatlı İntikam, Fox Rüzgarın Kalbi dizilerini sundu bir ay boyunca... Rüzgarın Kalbi açık ara öndeydi. Ancak iki haftadır gün değişikliğiyle yerini Tatlı İntikam’a yani Kanal D’ye bıraktı. Pazar akşamları Fox O Hayat Benim, Atv Seviyor Sevmiyor, Show Arkadaşlar İyidir dedi bir ay boyunca... Kazanan tartışmasız atv ve Seviyor Sevmiyor oldu.

Haberin Devamı

Tablo değişecektir

Tüm haftanın Prime Time birincilerine baktığımızda atv Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Seviyor Sevmiyor’la iki gün birinci olmayı başarıyor. Star Yüksek Sosyete’yle yükselişe geçti. Ama bazen gün birinciliğini bırakıyor. Show TV pazartesinin şampiyonu... Fox, cumartesi birinciliğini Kanal D’ye hediye ederek çarşamba akşamları zirveye oturuyor. Kanal D, Arka Sokaklar ve Tatlı İntikam’la birincilik elde ediyor. Şu ana kadar başarı atv ve Kanal D’de gözüküyor. Ancak yayına girecek yeni işler bu tabloyu değiştirecektir. Pazartesi, salı birincileri aynı kalır. Ancak diğer günlerde büyük rekabet ve değişkenlik yaşanacaktır.

Haberin Devamı

Anneler mi babalar mı kazanacak?

Salı akşamları Show TV Gülümse Yeter, Kanal D Hayat Şarkısı, Fox TV Familya, Atv Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizilerini yarışa soktu bu bir ayda... Önce Gülümse Yeter, sonra Hayat Şarkısı birinci oldu. Ancak geçen sezonun şampiyonu Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz gelip tahtına oturdu. Star, haftaya salı Anne dizisini başlatacak. Bakalım, kumandayı anneler mi yoksa babalar mı ele geçirecek? Şimdilik şampiyon atv. Çarşamba Show Aşk Laftan Anlamaz, Star Kara Sevda, Fox No: 309, Kanal D Poyraz Karayel dizilerini görücüye çıkardı. TRT 1 henüz Diriliş’i yayına sokmadı. Ancak çarşambanın sürprizi No: 309 oldu. Zira, ben dahil herkes yaz sonu reytinginin düşeceğine emindi. Yılın sürprizi oldu. Çarşamba gün dizi şampiyonu da Fox oldu. Perşembe Kanal D Bodrum Masalı, Star Yüksek Sosyete, Atv Yeter, Fox Kördüğüm’le, Show TV Cesur Yürek’le yarışıyor. Kördüğüm kısa sürede havlu attı. Yeter reytinglerde varlığını gösteremiyor. Cesur Yürek sadece bir bölüm ekrana geldi ve zirvede değil! Yüksek Sosyete ve Bodrum Masalı arasında devam ediyor perşembe dizi yarışı... Kazanan bazen Yüksek Sosyete, bazen de Bodrum Masalı oluyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR