Vatanım Sensin duygulara teslim olmalı!

Türkiye’de en sevdiğim oyunculardan biridir Halit Ergenç. O bir işte varsa mutlaka büyük bir vaadi vardır. Bugüne kadar seçimleriyle bizi hiç yanıltmadı. Hangi projede rol aldıysa hem Türk izleyicisini peşinden sürükledi, hem de yabancı televizyonları... Çünkü o bir aktör! Sadece işini yapma derdinde olan değil, aynı zamanda topluma ve geleceğe adını temiz bir şekilde yazmaya çalışan! Özel hayatından toplumsal olaylara verdiği tepkiye kadar her şeyi iyi yönetiyor. O nedenle de bugün sokağa çıkıp sorsanız en güven veren isimler arasında adı en üst sıralarda yer alır. Kendi adıma Muhteşem Yüzyıl’dan sonra onu ekranda izlemeyi özlemiştim. Ancak beklemesini de çok sağlıklı bir karar olarak buluyorum. Bir süredir Vatan Haini dizisinde oynayacağını biliyoruz. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra projenin adı değişti ve Vatanım Sensin oldu. Kesinlikle çok doğru bir strateji!

Oyunculuk şöleni olacak

O3 Yapım’ın yapımcılığını, Onur Güvenatam’ın idari yapımcılığını, Nermin Eroğlu’nun yapımcılığını, Yağmur-Durul Taylan’ın yönetmenliğini, Necati Şahin ve Nuran Evren Şit’in senaryosunu kaleme aldığı Vatanım Sensin kasım veya aralık ayında Kanal D’de ekrana gelecek. Halit Ergenç’le başrolü Bergüzar Korel ve Onur Saylak paylaşıyor. Ben daha ne isterim? Bergüzar Korel bu ülkedeki en iyi kadın oyunculardan biri, Onur Saylak muhteşem bir aktör! Halit Ergenç, Bergüzar Korel ve Onur Saylak bir araya geldiğinde bir oyunculuk şöleni izleyeceğimiz kesin! Duyduğuma göre senaryoda muhteşemmiş! Üst üste mağlubiyetle biten savaşlardan yorgun düşmüş bir milletin, en büyük sınavına hazırlandığı 1919 senesinin baharında, Azize ve Cevdet’in hayatlarındaki yeni dönemi anlatacak Vatanım Sensin!

Haberin Devamı

Savaşın acımasız ortamında vazifeleri ve vicdanları arasına sıkışanların, aşklarını yeşertmeye çalışanların, her şeye rağmen bir arada kalmaya gayret eden bir ailenin, esaretten özgürlüğe doğru çıkılan bir yolun hikayesini izleyeceğiz.

İzlemeye gönüllüyüz

Tanıtımı yayınlandı. Görüntüler inanılmaz güzel ama bir soğukluk var işte! Estetize kaygıları anlıyorum ama biz duygulara teslim olan bir toplumuz. Kanal, yapım, oyuncular ve yönetmenler tartışmasız bu ülkenin en iyileri… Ancak bu işin izlenmesi için siyasi konjoktürün de uygun olması gerekiyor. Tekrar altını çizerek söylüyorum; Vatan Sensin’de savaşın değil, duyguların peşinden koşmamız lazım! Ezcümle; ben ve tüm ailem bu işi izlemeye tanıtımını görmeden bile gönüllüyüz. Umarım Vatanım Sensin izleyicisine ilk bölümden sonra da bu hissi verir.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR