Show TV’nin yeni sezonu!

Geçtiğimiz hafta Show TV Genel Müdürü Suavi Doğan’la bir araya geldik. Soyadı benzerliğimiz dışında hayatımın en önemli isimlerinden biridir. Zira diziler konusunda uzmanlaşmaya çalıştığım dönemde beni tanımadan ilk inanan isim o olmuştu. Yorumlarımı dinleyip beni ekranın önüne atmıştı. Haliyle beni ilk ekrana ilk çıkaran da, bir program emanet eden de yine oydu. Ekran yüzü sıfatını ondan sonra edindim. Ardından başka programlar yaptım. Aradan yıllar geçti. Türkiye’nin Yıldızları’nın yapımcısı Suavi Doğan, ki o dönemde Beren Saat ve Engin Akyürek gibi bugünün starlarını çıkaran yapımcıdır, Show TV’nin genel müdürlüğü koltuğuna oturdu. Üstelik kanalı TMSF’den yeni devralmış, onlarca bürokratik sorunla uğraşmak zorundaydı. İlk aylar zor geçti. Çünkü izleyici kanaldan vazgeçmişti. Sektördeki herkes gibi ben de “Show TV’nin izlenme oranları düşük, oraya dizi yapılmaz” cümlesini kullanır hale gelmiştim. Hatta aylardır birinci kanal olmasına rağmen geçtiğimiz günlerde bu köşede üç büyük kanal yazdım. Show TV’yi unutmuşum. Hatamı Suavi Doğan’a söyledim. O da gözden kaçırdığım bir gerçeği hatırlattı: “Türkiye’nin en önemli markalarından biri Show TV. Bugün ekranda izlediğimiz, hatta geçmişe damgasını vuran onlarca yapım ve isim Show TV’den çıktı. Acun Ilıcalı, Deli Yürek, Kenan İmirzalıoğlu, Kurtlar Vadisi, Muhteşem Yüzyıl, Ezel... Onlarca iş ve isim sayabiliriz. İzleyicinin bu markaya bağlılığı var. Sadece kanal zor bir dönemden geçti. Şimdi ekrana onların beğenilerini ciddiye aldığımız işler koymaya çalışıyoruz. Bu yaz gördük ki, iyi bir şeyi izlemeye gönüllüler.”

Haberin Devamı

Show TV’nin yeni sezonu

Murat ve Hayat yakınlaşacak

Yüzde yüz haklı Doğan! Show TV markası onlarca fırtınadan geçse de küçücük dokunuşlarla bile yaşam belirtisi veriyor. Yeter ki, dümenin başına televizyonculuğa hakim bir isim geçsin... Gelelim kanalın pazartesi günü açacağı yeni sezonunda neler olduğuna... Yıllar sonra ilk defa hem Ay Yapım markasıyla, hem de Çağatay Ulusoy, Çetin Tekindor, Aras Bulut İynemli gibi isimlerle bir dizi yayınlanacak Show TV’de... Pazartesi akşamı İçeride başlıyor. Zirveye oturur mu bilinmez ama reyting listesinde hatırı sayılır bir sıralamada yer alacağı aşikar! Salı akşamları komediyle devam edecek. Gülümse Yeter zaten haftalardır zirvede... Gelecek hafta Kanal D’de Hayat Şarkısı, Fox TV’de Familya yarışa katılacak. Gülümse Yeter mutlaka zarar görecektir. Ancak Familya beklentiyi karşılamazsa komedi sevenlerin tek tercihi yine Gülümse Yeter olur. Atv Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ı yayına sokana kadar şansı yüksek! Ardından ciddi bir düşüş yaşayabilir. Çarşamba akşamları Aşk Laftan Anlamaz devam ediyor. Yaz reytingi kanalı ihya etti ama önümüzdeki haftadan sonra işi zor! Star TV Kara Sevda, Kanal D Poyraz Karayel diyecek. Dizide kendisini tekrar etmeye başladı. Üstelik ortada daha Diriliş Ertuğrul bile yok! Doğan, “Tüm bunları gördüğümüz için Aşk Laftan Anlamaz’da önlemlerimizi aldık. Seyirci Murat ve Hayat’ı sevdi. Onları daha fazla bir arada görecekler. Yeni oyuncular da katılacak” dedi.

Haberin Devamı

Show TV’nin yeni sezonu

Haberin Devamı

Cesur Yürek perşembe

Perşembe akşamı Asla Vazgeçmem’le yeni sezona başlayacak Show TV. Ancak üç bölüm sonra sona erecek dizi. Nedenini sordum Doğan’a. “Sezon sonunda bitip bitmemesi konusunda kararsız kaldık. Dizinin reytingleri iyi. Fakat hem senaristler, hem yapımcı, hem de kanal yeni sezona başlarken hikâyenin tıkandığını ve tekrara düşeceğini öngördük. Ortak bir kararla tadında bitmesinin daha doğru olduğuna karar verdik” cevabını verdi. Peki, üç hafta sonra ekrana ne gelecek? Perşembe akşamları Cesur Yürek’i izleyeceğiz. Kurtlar Vadisi’nin ara verdiği bir dönemde, Kurtlar Vadisi’nin eski senaristlerinin kaleme aldığı dizinin iyi bir alternatif olacağını düşünüyorum. Cuma Show TV için Güldür Güldür akşamı... Her zaman izleyicisi var. Üstelik bu sezon çok büyük bir sürpriz olacakmış. Çok sıkıştırdım ama ser verip sır vermedi Doğan.

Show TV’nin yeni sezonu

İyi olan kazansın

Cumartesi akşamları yeni sezonda İlişki Durumu Evli izleyeceğiz. Senaryoyu Gani Müjde kaleme alıyormuş. Suavi Doğan inanılmaz eğlenceli bir iş geldiğini söylüyor. Pazar Arkadaşlar İyidir günü... Şimdilik reytingleri iyi gidiyor. Rakip kanalların projeleri Arkadaşlar İyidir’in devamlılığını ortaya koyacak. Her şey var ama bir şey eksik diyorum. Doğan, “Farkındayım bir kadın draması eksik. O nedenle bazı projeler üzerine çalışıyoruz” diyor. Kanalda Zahide Yetiş’le, Nursel’in Evi, Evleneceksen Gel, Çarkıfelek, Evrim Akın devam ediyor. Haber hafta içi Jülide Ateş, hafta sonu Pınar Erbaş’a emanet! Show TV küllerinden yeniden doğuyor. Bu kış yarışa katılan bir Show TV’de var. Eskiden Kanal D, Star TV ve atv arasında geçerdi yarış. Bu yıl Show ve Fox TV’nin katılmasıyla iyi işlerin büyük rekabetine tanık olacağız. Bu kış çokm sert esecek çok! Ne diyeyim, iyi olan kazansın!

Haberin Devamı

Show TV’nin yeni sezonu

Show TV’nin yeni sezonu
Show TV’nin yeni sezonu

DİĞER YENİ YAZILAR