Yaz ekranının dizi şampiyonu Fox TV oldu

Koca bir yazı ardımızda bıraktık. Sonbahar etkisini yavaş yavaş göstermeye başladı. Peki, bu yaz ekranların en başarılı kanalı hangisiydi? Daha doğrusu hangi kanal dizileriyle öne çıktı? Öncelikle hem ülke, hem de ekran için çok zor bir yazdı. Haziranda Ramazan ayının başlaması, ardından Euro 2016 ve Ramazan Bayramı vardı. Bayramın hemen ardından da 15 Temmuz darbe girişimi oldu. Bu yaz prototip hazırlamak da, reklam almak da kolay değildi. Haziran ayından başlayalım. Haziran ayı Ramazan’a denk geldiği için hem sezon dizileri, hem Euro 2016, hem de Survivor’ın ekranda olduğu bir dönemdi. Ancak kazanan Survivor oldu. Yayınladığı her gün birinci olmayı başardı. Onu Euro 2016 ve Diriliş Ertuğrul dizisi takip etti. Dolayısıyla haziranın öne çıkan kanalları TRT 1 ve TV8 oldu. Temmuz bayrama denk geldi. Ekranda filmle ve dizi tekrarları vardı. Euro 2016’nın da bitmesiyle 10 Temmuz sonrası ekran dizilere teslim olacaktı. Oldu da, ama 15 Temmuz darbe girişimiyle bu kez ekran haberin oldu. Bu sürecin en başarılı kanalları Show ve Fox TV’ydi. İki kanalda hem haberleriyle, hem de dizi tekrarlarıyla gün birincisi olmayı başardılar.

Haberin Devamı

6’da 4 dizi tutturdu

Yaz ekranının dizi şampiyonu Fox TV oldu

Kısa bir süre sonra ekran beklendiği gibi dizilere teslim oldu. 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde başarılı olan kanallar ağustos ayında da zirvede kalmayı başardı. Bu yazın tartışmasız dizileriyle en başarılı kanalı Fox TV oldu. Pazartesi akşamları Hayat Sevince Güzel, çarşamba No: 309, cuma akşamları önce N’olur Ayrılalım, ardından Bana Sevmeyi Anlat, cumartesi Rüzgarın Kalbi’yle dört dizisini tutturmuş oldu. N’olur Ayrılalım kısa sürede yayından kaldırıldı. Ancak yayınlandığı süre içerisinde kanala bir gün birinciliği de kazandırdı. Show TV, Gülümse Yeter, Aşk Laftan Anlamaz ve Arkadaşlar İyidir’le bu yaz üç dizi hazırlamış oldu. 15 Temmuz sonrası haberde yakaladığı başarıyı dizilerine de taşıdı. Gülümse Yeter yayınlandığı günden beri gün birinciliğini korurken, Aşk Laftan Anlamaz zirvenin en yakın takipçisi oldu. Arkadaşlar İyidir de rakibinin ensesinde duracak gibi görünüyor. Birkaç ay önce ‘Show TV’de dizi tutmaz’ dedikodularına inat ağustos ayını zirvede kapattı kanal. Bu yazın en başarılı kanallarından biri oldu.

Haberin Devamı

Habere geçiş kan kaybettirdi

Kanal D, bu yaz ekranda uzun bir süre Tatlı İntikam’la başarılı oldu. Ne yazık ki, Hayatımın Aşkı beklenen başarıyı getiremedi. Kanıt: Ateş Üstünde’de yeni konseptiyle eski gücüne ulaşamadı. İki dizide final yapmaya hazırlanıyor. Ağustos ayının sürprizi Bodrum Masalı oldu. Kanal D, yaz öncesi iki, yazın iki diziyi yayına verdi. Ancak sadece Tatlı İntikam ve Bodrum Masalı başarıyı devam ettirebildi. Tatlı İntikam ise Rüzgarın Kalbi’nin gelişiyle kan kaybetmeye başladı. Ezcümle; Kanal D’nin bu yaz başlattığı diziler arasında başarısı Bodrum Masalı oldu. Atv; bu yaz sadece iki diziyle yani Rengarenk ve Seviyor Semiyor’la görücüye çıktı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yayın akışında haberin yoğunluğunu artıran ve dizilere ara veren kanal; yayın akışına döndüğünde Rengarenk kan kaybetmişti. İlk bölümüyle iyi reyting alan dizi ara verilince toparlayamadı. Ancak Seviyor Sevmiyor verilen araya ve gün değişikliğine rağmen yükselişe geçti. Böylece atv yaz dizileri arasında ikide bir diziyi tutturmuş oldu. TRT 1, Euro 2016 sonrası yaşanan 15 Temmuz darbe girişimiyle yayın akışını tamamen habere çevirdi. Birkaç hafta önce tek yaz dizisi Hangimiz Sevmedik yayın hayatına başlayabildi. Ancak henüz zirveyi göremedi.

Haberin Devamı

Yaz ekranının dizi şampiyonu Fox TV oldu

3 majör kanal zirveyi bıraktı

Star TV, yaz öncesi Hanım Köylü’yü başlattı. Yaz ekranında ise prototipinde Yüksek Sosyete ve Şahane Damat vardı. Ancak Hanım Köylü 13’üncü bölümde havlu attı. Şahane Damat’ta beklenen etkiyi sağlayamadı ve kısa süre önce ekrana veda etti. Yüksek Sosyete bu yaz Star TV’yi başarıya taşıyan dizi oldu. Ancak o da iki haftadır zirveyi Bodrum Masalı’na bıraktı. 6 kanal arasındaki mücadelede bu yazın dizi şampiyonu tartışmasız Fox TV. Ekrana koyduğu 6 dizinin 4’ünde başarı sağladı. Show TV yükselen reytingleriyle imajını tazelerken, Kanal D, Star, atv gibi reytingin tartışmasız şampiyonu üç majör kanal bu yaz zirveyi bırakmak zorunda kaldı. Bakalım, yeni yayın döneminde reyting savaşında kazanan hangi kanal olacak?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR