Bilge Öztürk uçurtma sörfü okulu açtı

Birkaç senedir Akyaka ikinci adresim gibi oldu. Ne zaman canım sıkılsa, doğayı ve samimiyeti özlesem yolum Akyaka’ya düşüyordu. Aslında çok önemli bir kiteboard (Uçurtma sörfü) merkezi Akyaka. Zaten orada yaşayanların da gelenlerin de çoğu kiteboard için Akyaka’yı tercih ediyor. Ama ben yıllardır hem üşengeçliğimden, hem de gereksiz korkumdan kiteboard yapmaya cesaret edemedim. Ta ki bu hafta sonu Bilge Öztürk tarafından ikna edilinceye kadar... Futbola 20 yıldır, basketbola 15 yıldır sponsor olan Mercedes-Benz, kiteboard sporuna da destek olmuş ve Akyaka’da Bilge Öztürk’le birlikte bir kiteboard okulu açmış. KiteMercedes by Bilge Öztürk adındaki okul Akyaka’nın Akçapınar sahilinde yer alıyor. Uçurtma sörfü sevenlerin olduğu sahil görülmeye değer! Denizde ayakta kalmaya çalışan kişileri izlerken, kafanızı kaldırdığınızda gökyüzünde rengarenk uçurtmalar izliyorsunuz.

Bilge Öztürk uçurtma sörfü okulu açtı

‘Genç kitleye yakın olmak istedik’

Akyaka’da 2-3 Eylül’de “KiteMercedes Weekend” etkinliği düzenlendi. Mercedes-Benz’in davetlisi olarak birkaç gazeteci arkadaşım ve Mercedes-Benz Otomobil Grubu Pazarlama ve Satış Direktörü Şükrü Bekdikhan’la birlikte Akyaka’nın yolunu tuttuk ve bu yeni yaygınlaşan sporun tüm ayrıntılarını takip ettik. Bekdikhan’a da uçurtma sörfünü neden desteklediklerini sorduk: “Son yıllarda Mercedes-Benz’in ürün gamında yaşanan dönüşüm bizim daha genç bir kitleyle bir araya gelmemizi sağladı. Bu yeni kitleye daha yakın olabilmek adına spora verdiğimiz desteği farklı bir alana daha kaydırdık. Böylece Türkiye’de olduğu kadar uluslararası arenadaki başarılarıyla da adından söz ettiren Bilge Öztürk’ün tecrübesiyle kiteboard’a destek vermeye başladık. Geçtiğimiz sene Bozcaada’da start alan kiteboard sponsorluğumuzu, bu sene Akyaka’da açılışını yaptığımız KiteMercedes by Bilge Öztürk Okulu’na taşıdık. Büyük bir ilgi gören okulumuza verdiğimiz desteği, futbol ve basketbolda olduğu gibi uzun seneler sürdürmeyi hedefliyoruz” cevabını verdi.

Haberin Devamı

8 saatte suda kayabilirsiniz

Bilge Öztürk’ün kiteboard sporuna katkısını zaten uzun süredir takip ediyordum. 5 yıl önce milli sporcu olan, uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi temsil eden ve önemli dereceler elde eden Bilge Öztürk kısa sürede okuluyla da fark yaratmış. Beni bile çok korkmama rağmen uçurtma sörfü yapabileceğime ikna etti Öztürk! Uçurtma sörfü, güçlü bir uçurtma ve küçük bir board’la yapılabilen bir spor. Öncelikle karada eğitim uçurtmasıyla biraz çalışma yapıyorsunuz. Daha sonra suya çıkarak karada öğrendiklerinizi uygulamaya çalışıyorsunuz. Bilge Öztürk, suda tek başına ayakta kalmak için en az 8 saat eğitim almak gerektiğini söylüyor. Ancak hızlı öğrenenler için bu süre 6 saate düşüyor. Bir günde 6 saatlik eğitimi tamamlamanız çok zor! Çünkü inanılmaz yorucu bir spor. Ortalama 3 günde suyun üstünde tek başınıza kayabilirsiniz. Ondan sonra da rüzgarın ve suda kaymanın keyfini çıkarmaya bakıyorsunuz. Bilge’nin 6 yaşından, 73 yaşına kadar öğrencisi var. 20 kilonun üzerinde olan herkes bu sporu yapabiliyor.

Haberin Devamı

Hafta sonu Akyaka kite sahilinde denizdeki uçurtmalara bakıp bunun filmde ya da dizide kullanıldığında muhteşem bir görsellik sağlayacağını gördüm. Umarım yakın zamanda bir yapımda kiteboard sporunu da görme şansımız olur.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR