Poyraz’ın ölüm mucizesi

Poyraz’ın ölüm mucizesi

Poyraz Karayel’in ilk sezonunda Ayşegül’e hayat veren Burçin Terzioğlu’yla bir röportaj yapmış ve dizinin kaç sezon gideceğiyle ilgili bir iddiaya girmiştik. Burçin, “2 sezon” dedi. Benim iddiam ise 3 sezon ekranda olacağıydı. Önceki gün dizinin 3’üncü sezon tanıtımı yayınlandı. Dolayısıyla iddiayı ben kazanmış oldum. Poyraz Karayel iki sezon keyifle izlediğim bir diziydi. Gerçi son 10 bölümünde hikâyenin gittiği yer canımı sıkmadı değil! Ancak sadık bir izleyici olduğum için bırakmadım. Dizinin sezon finalinde yönetmen Çağrı Vila Lostuvalı’nın gidişine çok üzüldüm. Çünkü diziye çok şey kattı. Ama dizi dünyası bu, hiçbir şey sizin istediğiniz gibi olmuyor. Önceki gün dizinin yeni sezon tanıtımı geldi. Dizinin yönetmen koltuğunda bu defa Osman Taşçı oturuyor. Taşçı, iyi bir yönetmendir. Poyraz Karayel için eminim kafasında deli şeyler dönüyordur.

Ayşegül’ün hayatında yeni biri

Malum, sezon finalinde Poyraz ölmüştü. O nedenle tanıtım “Bir mucize olsun” duvar yazısıyla başladı, silindi ve yazı tekrar belirdi. Çünkü o mucize olacak ve Poyraz ölmeyecek. O zaman dizinin adı Poyraz Karayel olamazdı. Meltem’in klavyedeki ellerinden ve izlediği görüntüden Poyraz’ın Irak gibi bir yerde olduğunu düşünüyorum. İlk bölümün finalinde sürpriz yapıp çıkacaktır. Eminim, tıpkı ikinci sezonun başında olduğu gibi Ayşegül’ün hayatına da başka biri girmiş olacak. Malum, kayıp bir Poyraz’ın acısını yaşayan Ayşegül’le bu dizi yürümez. “Hadi canım saçmalama, Poyraz öldü, mezara girdi” dediğinizi duyar gibiyim. Malum dizi bu, ölenler itinayla dirilir. Belki de istihbarat Poyraz’ın nabzını yok eden bir ilaç verdi ve böyle anlaşılmasını istedi. Neden olmasın? Benim ki sadece tahmin! Dizinin yeni sezonunu merakla bekliyorum. Bakalım; Lostuvalı, Sema, Neşet, Sefer olmadan yeni sezon nasıl başlayacak?

Haberin Devamı

İzleyicinin dizi müziğine itirazı var

Her gün yüzlerce okur maili alıyorum. Dizilerle derdi olan okurların yorumlarını da çok ciddiye alırım. Bugün o maillerden birine yer vermek istedim. Sezin Kılıç, dizilerdeki yüksek sesli müzikten duyduğu rahatsızlığı dile getirmiş. Aynı fikirdeyim. Şimdi ben susuyorum ve sözü Kılıç’a bırakıyorum. Umarım izleyicinin bu haklı yorumu ciddiye alınır. “Geçen sezondan beri dizilerdeki sahnelerde kullanılan müzikler çok yüksek volümlü olmaya başladı. Özellikle Kara Sevda, şimdi de Bana Sevmeyi Anlat dizilerinde her sahnede o kadar çok yüksek volümde fon müziği var ki, güzel olsa bile insanın canını biraz sıkıyor. Açıkçası özellikle gergin sahnelerde her iki dizide de çalan müziğin volümünü çok yüksek buluyorum. Bu sebepten Kara Sevda’yı seyretmeyi bıraktım, malum her sahne gergin ve sürekli yüksek volümlü müzik var. 87 yaşlarında ebeveynlere sahibim. Günleri artık hep TV karşısında geçiyor ve ‘Zaten zor duyuyoruz, bir de dizilerde o kadar yüksek volümlü müzik var ki konuşulanları anlamakta zorlanıyoruz’ diyorlar.” Sadece bu iki dizide değil, çoğu dizide aynı sorunun olduğunu ben de düşünüyorum. Müzikten konuşulanları duyamadığımız çok dizi var. Belki de diyalogların olduğu sahnede tema müziğinin biraz sesini kısmak gereklidir!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR