“Bana Sevmeyi Anlat”amadı

Ay Yapım- Pelin Diştaş Yaşaroğlu ve Kerem Çatay’ın yapımcılığını, Deniz Akçay Katıksız’ın öykü ve senaryosunu, Toygar Işıklı’nın müziklerini, Mesude Erarslan Tekin’in yönetmenliğini üstlendiği “Bana Sevmeyi Anlat”, cuma akşamı Fox TV’de ilk bölümüyle ekrana geldi. Kadir Doğulu, Seda Bakan, Mustafa Üstündağ, Dolunay Soysert, Kadir Çermik, Mahperi Mertoğlu, Cemil Büyükdöğerli, Bihter Dinçel, Serdar Özer, Aslı Orcan, Batuhan Vatanoğlu, Mine Kılıç, Emir Çubukçu, Gülper Özdemir, İlayda Alişan, Salah Tolga Tuncer, Naz Sayıner, Çisem Çancı, Lavinya Ünlüer, Poyraz Enes Koç’un rol aldığı dizi; Tüm Kişiler’de 3.17, AB’de 3.59, ABC1’de 3.45 reytingle tüm kategorilerde ikinci oldu. İlk bölümde bu reytingi hak etmedi ama ne yazık ki bu sonuç belliydi. Çünkü yıllardır Türk izleyicisi ilk bölümde her şeyin çok hızlı olmasına o kadar alıştırıldı ki, Bana Sevmeyi Anlat’ın ilk bölümü hız konusunda epey geride kaldı. Dizinin vaadi ve tanıtımları Leyla ve Alper’in bir araya gelmesi üzerine kurulmuşken, ilk bölümün son sahnesine kadar hiç karşılaşmamaları da beklentiyi erteledi. Fakat beklenti ertelemek pek Türk izleyicisine uygun bir tavır değil!

Haberin Devamı

İki diziyle benzerliği var

Senarist Deniz Akçay Katıksız, bu öyküyü Gecenin Kraliçesi döneminde yazmıştı. Ancak yapım şirketiyle anlaşmamış ve Ay Yapım’la el sıkışmıştı. Gecenin Kraliçesi başladığında da bu öyküyle benzerliğini konuşmuştuk. Öncelikle hikâyenin aslı Bana Sevmeyi Anlat olduğu için dramatik olarak çok daha iyi bir senaryo olduğunu söylemeliyim. Her karakter işliyor ve hepsinin bir gizemi var. Fakat daha önce Acı Aşk ve Gecenin Kraliçesi izlediğimiz için ana temasındaki benzerlik de dikkat çekiyor. Bundan sonra Leyla ve Alper’in gideceği yol farklılaşacaktır. Akçay, Gecenin Kraliçesi ve Acı Aşk gibi iki acı tecrübeyi de silecektir eminim. Çünkü Deniz Akçay Katıksız, çok iyi bir senaristtir. Yönetmenliğine diyecek sözüm yok. Zira, Köksüz filmiyle beni çok etkilemişti.

Çift karakterli adam olacak

Gelelim oyunculuklara... Kadir Doğulu’yu birkaç yıl önce lise öğrencisi olarak izlemiştik. Şimdi bir baba olarak karşımıza çıktı. Avantajlı bir yüzü var, hem yaşını büyütebiliyor, hem de ciddi anlamda küçülebiliyor. Alper olarak da şahane bir baba olmuş. Özellikle kızıyla olan sahnelerinde muhteşemdi. Seda Bakan’ı bugüne kadar pek çok dizide izledik ama en çok Kardeş Payı’nda sevdik. Kendisi de komik bir insan olduğu için ona komedi çok yakışıyor. Şimdi ağır bir dramın ortasında bana her an bir espri patlatacakmış gibi geldi. Gerçi patlatsa hiç fena olmaz. Projeyi ciddi anlamda farklılaştırır. Her saniye ağlayan, acılı başrol kadınlarından başka bir noktaya çeker diziyi... Mustafa Üstündağ, komedide ve dramada kendisini kanıtlamış bir oyuncu... Onu Kurtlar Vadisi’nde Muro’yken de, Merhamet de Sermet’ken de keyifle izledik. Şimdi Haşmet olarak da çift karakterli adam nasıl olunur hepimize gösterecek.

Haberin Devamı

Evlat sevgisini izledik

Ezcümle; Bana Sevmeyi Anlat ilk bölümüyle derdini anlattı ama sevmeyi anlatamadı. Dizide birbirine aşık bir çift bile yoktu. Sevgiyi tek gördüğümüz yer; ebeveyn sevgisiydi. Bir kadının ve bir adamın çocuğuna sevgisini gördük sadece... İkisinin de ailesiyle mutsuzluğunu izledik. İkisinin de iş hayatında dibe vurduğunu gördük. İkisinin de en yakınları tarafından kandırıldığını izledik. Bundan sonra da sevginin gelişi evlat sevgisiyle olur. Eminim hikâye ikinci bölümden sonra açılacak ve bana sevmeyi anlatacaktır...

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR