Fox Tv’nin yeni sezonu

30 Mayıs’ta “Fox TV ne yapacak?” başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Yeni sezon için O Hayat Benim ve Kördüğüm dışında devam ettirebileceği işi olmadığını, onların da gün birincisi olamadığını yazmıştım. Rakiplerine göre şanssız bir konumda olmasına rağmen, yapılacak seçimlerle iyi bir prototip oluşturup kanalı başka bir algıya taşıyabileceklerini belirtmiştim . Yaz sezonunu iyi geçirdi Fox TV. Pazartesi akşamları Hayat Sevince Güzel, çarşamba akşamları No: 309’la gün birincisi olmayı başardı. Yeni sezonlarını da çoktan hazırlamışlar. Haftada 7 gün varken, şu anda ellerinde 8-9 dizi olduğunu geçen günlerde yazmıştım. Nasıl bir yol alacaklarını merak ediyordum. Geçtiğimiz cuma Fox Networks Group Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner’le bir araya geldik ve Fox’un yeni yüzünü konuştuk.

Ay Yapım ve TMC dizisi

Yaklaşık 6 ay önce genel müdür olduğunda yeni sezon için elinde hiçbir iş yoktu Soner’in... Ancak yeni sezon için hazır olduklarını söyledi. Üstelik Fox TV’de bazı değişiklikler var. Bugüne kadar Ay Yapım, TMC, Tim’s Production gibi büyük yapım şirketlerini kanalda görmemiştik. Ancak bu sezon Fox’la da yürüyorlar. Ay Yapım Kadir Doğulu, Seda Bakan, Dolunay Soysert ve Mustafa Üstündağ’ın başrollerini paylaştığı Bana Sevmeyi Anlat ’ı, TMC Uğur Yücel, Şükran Ovalı, Cansu Tosun, Erkan Kolçak Köstendil’in rol aldığı Familya ’yı Fox’a sattı. Okulların açılış tarihinin belirlenmesiyle birlikte iki dizi de yayın hayatına başlayacak. Eylülde O Hayat Benim ve Kördüğüm ’de yeni sezonunu açacak. Hayat Sevince Güzel ve No: 309 yazın iyi reyting aldılar. N’olur Ayrılalım şanssız bir günde başladı. Diğer kanallar yeni sezonlarını açana kadar kendi günlerinde devam ederler. Reytingleri devamlılıklarını belirleyecek.

Haberin Devamı

4. Murat Fox’ta mı?

Kanalın elinde Pastel Yapım’a hazırlattığı, Kutsi ve Özge Özberk’in başrollerini paylaştığı Kalbimdeki Deniz , Süreç Film’in hazırlığını sürdürdüğü, Özge Gürel ve Canan Ergüder’in başrolleri paylaştığı Yıldızların Altında , Yapım Evi’nin hazırladığı Deniz Baysal ve Burak Serdar Şanal’ın rol aldığı Rüzgarın Kalbi , Limon Yapım’ın hazırladığı Şevkat Yerimdar projeleri varmış. Bir süredir Tim’s Production’ın yapımcılığını üstlendiği, Muhteşem Yüzyıl-4. Murat projesinin Fox’ta yayınlanabileceği konuşuluyordu. Genel Müdür Cenk Soner’e sordum. Haber doğru! Görüşmeler olumlu sürüyormuş.

Haberin Devamı

Agresif olabilir

Fox’un elinde 12 dizi ama haftada 7 gün var. O nedenle 5 dizi topun ağzında olacak gibi görünüyor. Fox TV’de bir dizi yayınlandığı zaman genellikle reytingleri düşük olsa bile 13 bölüm devam ederdi. Bence yeni sezonda daha agresif bir Fox TV olabilir. Reyting savaşı yeni sezonda daha sancılı geçebilir. Yüksek prodüksiyonlu projelerin ve star isimlerin Fox’a gelişi ise kesinlikle kanalın algısını değiştirecektir. Fox, oyuncularla markayı bütünleştirme stratejisinde başarılı olursa gelecek yıllarda başka bir kanal algısı oluşacaktır. Yeni sezonda Fox TV’ye başarılar!

DİĞER YENİ YAZILAR