Yaz ekranının kazananı haber oldu

Ramazan ayının haziranda başlaması, Euro 2016’nın da aynı tarihlere gelmesi, Ramazan Bayramı’nın temmuzun ilk haftasına gelmesi ekranın dengesini bozdu. Bir yanda diziler, diğer tarafta maçlar vardı. Formatlar da beklenileni vermedi. TRT 1 haziran ayında Euro 2016’yla reyting yarışına çıktı. Show TV, Aşk Laftan Anlamaz Fox; No: 309 ve Hayat Sevince Güzel, Star TV; Şahane Damat ve Yüksek Sosyete, atv ise Seviyor Sevmiyor dedi. Kanal D, nisan ve mayısta dizilerini başlatmıştı. Tartışmasız haziran ayının kazananı TRT 1 ve Euro 2016 oldu. Temmuz ayı hem bayram, hem de yeni dizilerin başlaması demekti. Bayramda atv’de Rengarenk, bayram sonra yani 11 Temmuz’dan sonra da Show TV’de Gülümse Yeter, Kanal D’de Kanıt: Ateş Üstünde, Fox TV’de N’olur Ayrılalım, TRT 1’de Hangimiz Sevmedik start verdi.

Yüksek Sosyete dikkat çekti

Ancak 15 Temmuz darbe kalkışmasıyla birlikte ekranın Prime Time terazisi de habere kaydı. Yaklaşık iki haftadır sadece haber izliyoruz. Özellikle TRT 1 ve atv’de diziler yayınlanmıyor. Dizi yerine haber izlenir oldu. Kanallar bu hafta dizileri tekrar yayına vermeye başladı. Aslında bu yayınlanan dizilerden kanallar para kazanamıyor. Çünkü reklam almanın en zor olduğu dönemden geçiliyor. Ancak biraz umut aşılamak, hayatı normalleştirmek adına kanallar normal yayın akışlarına dönmeye başladı. O nedenle haziran ve temmuz ayında öne çıkan dizilerin pabucu dama atıldı. Bu yazın ekranda kazananı Euro 2016 ve haber oldu. Öne çıkan dizilere gelince; No: 309 ve Yüksek Sosyete oldu.

Haberin Devamı

Bana Sevmeyi Anlat bize anlatacak?

Kadir Doğulu, Seda Bakan ve Mustafa Üstündağ’ın başrolleri paylaşacağı, Deniz Akçay’ın senaristliğini, Mesude Eraslan’ın yönetmenliğini üstlendiği Bana Sevmeyi Anlat dizisinin önceki akşam Fox TV’de ilk tanıtımı yayınlandı. Ay Yapım’ın ilk defa Fox TV’de ekrana gelecek dizisinin tanıtımında güzel görüntüler izledik. Dizi “Bana Sevmeyi Anlat” dedi ama bize ne anlattı? Yemek yapan bir adam, yurt dışında bisiklete binen bir kadın, adama sarılan bir küçük çocuk, gelinlikle kaçan bir kadın, bir bakış atan başka bir adam... Kafesler, güvercinler ve güzel resimler... Kısacası ilk tanıtım gerilimli bir müzikle bize sadece güzel resim veriyor. Ama bir dizinin ne anlattığını bulmaya çalışmak konusunda seyirciler olarak uzmanlaştığımız için akıl yürütelim. Kız (Seda Bakan) bir sebeple yurt dışından Türkiye’ye gelecek. Kucağında da galiba bir bebek var. Tam sert bir bakış atan adamla (Mustafa Üstündağ) olacakken, yemek yapan adama (Kadir Doğulu) aşık olacak. Sert bakışlı adam güvercini altın kafesten kaçırınca onları ayırmak için elinden geleni yapacak. Son kelimeyi yazdığım anda basın bülteni geldi. İşte dizinin konusu; Bana Sevmeyi Anlat; Almanya’da yaşayan ve eşinden ayrıldıktan sonra bebeğiyle baba evine dönmek zorunda kalan Leyla (Seda Bakan) ile İstanbul’da restaurant işletmeciliği yapan Alper’in (Kadir Doğulu) kesişen hayatlarını konu alıyor. Dizide; Leyla’nın babasının yakın arkadaşı, güçlü ve varlıklı bir karakter olan Haşmet’i ise Mustafa Üstündağ canlandırıyor. Leyla, bebeğinin geleceği için Haşmet’le bir gelecek hayali kurarken tüm hayatının alt üst olacağı bir gecede Alper (Kadir Doğulu) ile tanışacak.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR