Birlikte çok güzeliz

15 Temmuz darbe girişiminin ardından bir hafta geçti. O korkunç gecenin ardından hâlâ kendimize gelemedik. Üstelik her geçen gün ortaya çıkan görüntüler nasıl büyük bir vahşetten kurtulduğumuzu gözler önüne seriyor. Bir haftadır televizyonda sadece haber izliyoruz. Zaten yaşadığımız şey izlediğimiz her diziden daha acıklı emin olun! Bir dizide izlesek “Yok artık, abartmışlar” dediğimiz günlerden geçiyoruz. Neyse ki, büyük bir çoğunluk bizi sadece birlik olmanın kurtaracağının farkında! Çünkü biz #birlikteçokgüzeliz.

Reklamlar artık normale dönmeli

Gelelim, televizyon meselesine... Bir haftadır televizyon sektöründe de bir kriz var. Çünkü kanallar reklam alamıyor. Siyasi olayların ardından ilk reklam sektörü geri vites yapar. Kanallara gelen reklam sayısı azalmaya başlayınca da yayın akışı oluşturmak zorlaşır. Bu hafta neredeyse hiçbir kanal Prime Time’da bir dizinin yeni bölümünü giremedi. Kanal D yeni dizisini tutturmak için zarara girmeyi göze aldı ve Kanıt Ateş Üstünde’yi salı akşamı yayınladı. Dizi 2.5-3 reyting ortalamasında kalarak haberlerin gerisinde kaldı. Perşembe akşamı Star TV Yüksek Sosyete’yi yayınladı. Dizi tüm gruplarda 5 reyting barajını geçerek zirveye oturdu. Reklam geliri kanalı kurtarmış mıdır bilmiyorum ama gelirim yüksek olduğunu zannetmiyorum. Önümüzdeki hafta reklam sektörünün normale döneceğini ve kanalların da sağlıklı bir akışla çıkabilmesini ümit ediyorum. Zira, bu sürecin bir süre daha devam etmesi televizyon sektörünü krize götürür.

Haberin Devamı

O Bana Çok Benzer güldürmeyi başarır

Bu yazıyı geçen cumartesi yazmıştım. Ancak 15 Temmuz darbe girşimi nedeniyle program yayınlanmamıştı. O nedenle tekrar ediyorum. Bir süredir Show TV’de yeni bir formatın tanıtımı yayınlanıyor. Ünlülerin başka mesleklerde hayranlarının karşısına çıktığı ve onları şakaladığı programın adı O Bana Çok Benzer. Yapımcı Armağan Çağlayan, ForMed Yapım olarak Amerika’nın en çok izlenen programlarından biri olan, “I Get That a Lot”ı Türkiye’ye uyarlamış. Bu akşam 21.30’da Show TV’de başlayacak O Bana Çok Benzer’in ilk bölümünde 6 ünlü isim başka mesleklerle hayranlarının karşısına çıkıyor ve onları kendileri olmadığına ikna etmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Serdar Ortaç görülmeye değer

Programın bir sunucusu yok! Ali Poyrazoğlu seslendiriyor. İlk bölümde Deniz Akkaya kasiyer, Aydın gelincik satıcısı, Tuğba Ekinci garson, Vatan Şaşmaz giyim satış elemanı, Serdar Ortaç kimya mühendisi bir parfüm üreticisi olarak karşımıza çıkıyor. Deniz Akkaya rolüne inanılmaz girmiş, Kuşum Aydın’ın gelinlik satıcısı olmadığına ikna olmanız mümkün değil, Tuğba Ekinci garsonluk yaparken kendisine gelen eleştirileri iyi göğüslüyor, Vatan Şaşmaz müşterisi tarafından mat ediliyor, Serdar Ortaç’ın sesini detone yapıp kendisi olmadığına ikna etme çabaları kesinlikle görülmeye değer! Benim favorilerim Aydın ve Serdar Ortaç oldu.

Sürpriz Oya Aydoğan olmuş

Programın sürprizi Oya Aydoğan… Kendi programından sonra katıldığı son program O Bana Çok Benzer olmuş. Çekim 11 Nisan’da yapılmış. Yani ölümünden 1 ay 4 gün önce… Yapımcı Armağan Çağlayan, oğlu Gurur’un izniyle yayınlama kararı almış. Oya Abla, fırında çalışan Ayla olarak karşımıza çıkıyor. Tabii ki Oya Aydoğan olmadığına kimseyi inandıramıyor. O kadar kendisi, o kadar samimi ki, nasıl inansınlar! Aslında kendi bölümü çok eğlenceli ama onu izlerken tek hissettiğiniz duygu özlem oluyor. Kendi bölümünün sonunda “Dünya iyilerin yüzü suyu hürmetine ayakta duruyor” diyerek yine bize bir ders veriyor. O nedenle bu akşam Oya Aydoğan’la bir randevumuz var. 21.30 ben yine onu izlemek için Show TV’de O Bana Çok Benzer’i izleyeceğim.

Haberin Devamı

Alternatif program

O Bana Çok Benzer, birbirinin aynısı olan diziler arasında yüzümüzü güldürmeyi başarabilen alternatif bir program olmuş. 90 dakika değil, Amerika’daki gibi 35 dakika olsa tadından yenmezmiş. Ama burası Türkiye, yapacak bir şey yok! Türkiye’de sokakta tanınacak ünlü sayısı bu kadar azken, her programda 6-7 kişiyi yayınlamak da başarı! Tüm ekibin ve kendilerinden vazgeçmeyi göze alan ünlü isimlerin emeğine sağlık! Emin olun, kendinizden vazgeçtiğinize eğlence çıkacak.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR