N’olur Ayrılalım ne anlattı?

Sinegraf-Osman Sınav’ın yapımcılığını, Yusuf Ömer Sınav’ın yönetmenliğini, Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem’in senaryosunu, Yıldıray Gürgen’in müziklerini üstlendiği N’olur Ayrılalım, cuma akşamı ilk bölümüyle görücüye çıktı. Nilay Duru, Gürgen Öz, Aras Aydın, Nilperi Şahinkaya, Osman Karakoç, Duygu Karaca, Hilal Uysun, Hüseyin Gülhuy, Hakan Eke, Hüseyin Soysalan, Bahtiyar Engin, Ayşe Selen, Meriç Başaran, Tarık Şerbetçioğlu, Eray Ayaz, Özgül Sağdıç’ın rol aldığı dizi, Tüm Kişiler’de 2.31 reytingle 7’nci, AB’de 2.00’yle 5’inci, ABC1’de 1.64’le 13’üncü oldu. Darbe girişimin olduğu gece yayınlandı N’olur Ayrılalım. Ancak olaylar başladığında ilk bölümü çoktan bitmiş, tekrarı yayınlanıyordu. O nedenle bu olay olmasaydı da, aşağı yukarı aynı reytingleri almış olacaktı. Yani ilk bölümünde Rengarenk ve Güldüy Güldüy Show Çocuk programının gerisinde kalacaktı. Belki sıralamada biraz daha yukarıda yer alabilirdi.

Truman Show fikri

N’olur Ayrılalım’ın çıkış noktası Dane Cook ve Jessica Alba’nın başrollerini paylaştığı, 2007 yapımı İyi Şanslar Chuck (Good Luck Chuck) filmi. Ama program formatını kurduğu fikir, Jim Carrey’nin başrolünü oynadığı 1998 yapımı Truman Show filminden... Kısacası her sevgilisi ondan ayrıldıktan sonra hayatının aşkını bulan bir adam var ortada. Modern bir Telli Baba olarak anılan Ulaş, aynı zamanda bir belgesel yönetmeni. Bu namı dolayısıyla kadınların gözdesi... Herkes onunla sevgili olup bir an önce ayrılma derdinde... Kendi halinde bu durumla eğlenen Ulaş’ın hayatı Azize’yle değişecek. Azize, Kayserili bir ailenin kızı. Muhafazakar bir aileden geliyor, ağabeyi onu hiç tanımadığı bir adamla evlendirmek istiyor. İki yıldır Turgay Atalay’ın reji asistanı olarak çalışıyor. Turgay’a platonik aşık! Turgay, başarı arsızı ve reyting bağımlısı bir televizyoncu. Yeni bir TV programı yaparak AB ve ABC1 reytingini de almak istiyor.

Haberin Devamı

Oyuncu dünyası mı?

Bu aşk üçgenini bir araya getiren şey Turgay’ın yeni program isteği oluyor. Programın adı N’olur Ayrılalım. Modern Telli Baba Ulaş, onu kendisine aşık edip Turgay’a kavuşacağını zanneden Azize, reyting isteyen Turgay! Tabii ki Azize ve Ulaş birbirine aşık olduğunda daha büyük bir engele ihtiyaç var. O da Ulaş’ın babası ve Azize’nin ağabeyinin azılı düşman olması... Kısacası Ulaş hayatının bir yalandan ibaret olduğunu öğrenecek. N’olur Ayrılalım ana çatısını iyi kurmuş ama yan hikayelerde ne yazık ki sağlam ilerleyememiş bir ilk bölümle çıktı karşımıza. Ağlak bir Azize ve ilk görüşte aşık olan bir Ulaş yerine de daha güçlü bir başlangıç olmalıymış. Ezcümle; bir yanda programcılık dünyasını anlatan N’olur Ayrılalım, karşısında dizi dünyasını anlatan Rengarenk var. Sonuçlar Rengarenk’in önde olduğunu gösteriyor. N’olur Ayrılalım ikinci bölümünde de mutlaka izlenmesi gereken dizilerden... Haftaya daha sağlıklı bir değerlendirme yapabiliriz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR