Kanıt vakadan çok kahraman anlatacak

Kanıt yayınlandığı dönemde en sevdiğim işlerden biriydi. Belki de onu ekrandaki işlerden farklı kılan, dökü-drama olmasıydı. Tüm bölümlerini izledim. Yetmezmiş gibi yıllar sonra TV2’deki ve Kanal D’deki tekrarlarını denk geldiğimde izlemeyi ihmal etmedim. Şimdi Kanıt 13 Temmuz Salı akşamı, yeni oyuncuları, yeni adı, yeni yönetmeniyle Kanal D’de ekrana gelecek. Kanıt Ateş Üstünde, yetimhanede büyümüş Kaan ve Rüzgar’ın hikâyesini anlatacak. Biri cinayet romanları yazarı, diğeri cinayet büro komiseri olan iki kardeş, hayatlarına Ömer’in gelmesiyle bir düşmana karşı savaşacaklar. Cinayet büroya ise Amerika’dan Asya’nın gelişi hem didişmeye, hem de aşka yelken açacak. Daha önceki Kanıt’ta biz sadece vakaları izliyorduk. Bu kez asıl hikâye kahramanların üzerinden anlatılacak. Daha dizi konseptinde bir iş izleyeceğiz. Tansel Öngel, Ahmet Olgun Sünear, Gurur Aydoğan, Başak Güröz, Okday Korunan, Müge Mertson, Ebru Aytemur, Mustafa Açılan, Hayati Akbaş, Güvenç Selekman, Öykü Candanadam, Bennur Duyucu, Duygu Şen, Dila Uluca, Çağatay Atasagun’ın rol aldığı Kanıt Ateş Üstünde’yi Abdullah Oğuz yönetiyor. Sevil Atasoy’da bilgiler vermeye devam edecek.

Haberin Devamı

Tekrar zehirlenmesi yaşadık

Hayat Sevince Güzel dizisi Fox TV’nin bir ay önce başlayan ve bugünün reyting ortalamasının üstüne çıkan dizisi. Pazartesi ekranından Paramparça, Kırgın Çiçekler, Euro 2016 çekildiğinde tek rakibi Hanım Köylü kalacak. Zaten o da 13’üncü bölümden sonra bitecek. Yani bu ay iyi reyting alacağı çok aşikar ortada. Zaten karşısında rakibi yok. Fakat kanal işini garantiye almak istiyor olmalı ki, ne zaman televizyonu açsam, hangi saat olursa olsun karşıma Hayat Sevince Güzel çıkıyor. Adeta tekrar zehirlenmesi yaşıyorum. Sonuçta topu topu 4 bölüm kendini tekrar ediyor. Bir diziyi tutturmak için tekrar yayınlamak doğru bir strateji ama her şeyin fazlası da zararlı!

Bayramda gökten 3 reyting düştü

Her gidi günler hey! Eskiden 21 reytinge burun bükerdi kanallar ve yapımcılar... Çok değil 10 yıl öncesinden bahsediyorum. Neredeyse son 4 yıldır 5 reytingi iyiden sayar oldu sektör. Ancak yazın, üstelik bayramda reytingin topuzu iyice kaçtı. Salı akşamı Kanal D’de ekrana gelen Manda Yuvası filmi AB’de 1.42 reytingle birinci oldu. Yanlış okumadınız 1.42 reytingle AB’de gün birincisi oldu. Tüm gruplarda en yüksek reytingi ise 2.44’le İlker Ayrık’la Var mısınız Yok musunuz aldı. Bayramın birinci günü gökten ancak 3 reyting düştü. Onu da yarışma ve film kendi arasında paylaştı. Umarım diğer günlerde çift haneli rakamlara geçer reytingler. Aksi taktirde bu reytinglere ancak tekrarlarla dolu bir ekrana sahip olacağız.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR