Eski bayramlara özlem!

Ben çocukken büyüklerim hep “Nerede o eski bayramlar” diye cümleye başlar ve bize geçmiş bayramların güzelliğini anlatırdı. Çocuk aklı ne demek istediklerini anlamazdım. Çünkü benim için bayram tüm sevdiklerimle bir araya gelmek demekti zaten. Babam çocuk kıyafetleri üreticisi olduğu için şanslıydım. Ne giymek istesem, evimizin altındaki atölyemize iner, tarif eder ve diktirirdim. Mahallenin en güzel elbiseleri ablam ve benim üzerimde olurdu. Annem bayrama önem verirdi. Gerekirse kendisine almaz, bize en güzel kırmızı ayakkabıyı alırdı. Bir sürü kuzenim vardı. Onları ancak bayramdan bayrama görürdüm. Bayram sabahına kıyafetlerim ve kırmızı ayakkabılarım baş ucumda uyanırdım. Onları hevesle giyer, anneme yardım etmeye giderdim. Babam büyük olduğu için herkes bize gelirdi. Bayramın en güzel tarafı, kahvaltıda herkesle bir arada olmaktı. Büyükler ne konuşurdu hiç bilmezdik. Çünkü biz sokakta kıyafetlerimizi kirletip, oyun oynamakla meşguldük. Akşam anneden fırça yemek vardı ama mahallenin tamamında yaşıtlarınla oynama lüksü bir tek bayramlarda vardı.

Haberin Devamı

İyi bayramlar

Büyümek küçülmek demekmiş. Şimdi anlıyorum o cümlenin değerini. Ben de “Nerede o eski bayramlar” demeye başladım bile. Şimdi bayram; plajdan Instagrama fotoğraf yüklemek, Twitter ve Facebook’a şeker fotoğrafı koyarak “Şeker tadında bayramlar” yazmak, toplu mesajlarla bayram kutlamak; ki tatile denk geldiyse o bile artık zulh geliyor; kısacası tatil demek! Zamanın ruhu böyle bir şey... Ben yine de unutmadan söyleyeyim, çocuklarınızın bayramın ne olduğunu öğrendiği, büyüklerinizle vakit geçirmeyi özlediğiniz, aile ilişkilerini kuvvetlendirdiğiniz ve bol bol şeker yediğiniz mutlu bir bayram diyorum hepinize. İyi bayramlar!

RENGARENK BAŞLIYOR

Yaz ekranı renklenmeye devam ediyor. Cuma akşamı atv’de yeni bir dizi başlıyor. NTC Medya-Mehmet Yiğit Alp’in yapımcılığını, Ebru Hacıoğlu’nun senaristliğini, Kerem Çakıroğlu’nun yönetmenliğini üstlendiği dizinin adı Rengarenk. Selin Şekerci, Kaan Taşaner, Ümit İbrahim Kantarcılar, İbrahim Kendirci, Ferdi Sancar, Cem Belevi, Sertan Erkaçan, Merve Oflaz, Açelya Devrim Yılhan, Selin Yeninci, İnci Türkay, Şebnem Doğruer, Şükrü Türen ve Funda Güray’ın rol aldığı dizi; aşka ve kadınlara inancını yitiren Can’la, Türkiye’nin en ünlü oyuncularından Renk’in hikâyesini anlatıyor. Kader ağlarını örüyor ve Can ile Renk birbirine aşık alıyor. Romantik komedi türündeki Rengarenk, eğer iyi yazılır ve uygulanırsa dikkat çekecek yapımlar arasına adını yazdıracaktır.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR