Ayrık rakiplerine yenildi

Bu ülkenin en iyi sunucusu kimdir?” diye bir anket yapsalar Mehmet Ali Erbil açık ara önde çıkar. Son yıllarda en büyük alternatifini ise İlker Ayrık oluşturuyor. Ben Bilmem Eşim Bilir yarışmasıyla kısa sürede çok yol aldı. Hatta Survivor’a bile kafa tuttu. Survivor’ı reytingde yendiği çok zaman da oldu. Ancak Ayrık ne zaman kendi formatından vazgeçip başkasıyla hatırlanan bir format yapsa işi rast gitmedi. Mehmet Ali Erbil adıyla birlikte hatırlanan Çarkıfelek’i sundu önce. 100 bölümü tamamlayamadı. Zira Çarkıfelek demek, Mehmet Ali Erbil demekti. Ardından İlker Ayrık’la Bir Sıfır yarışmasına imza attı. Fakat o da beklentiyi karşılamadı. Son olarak cumartesi ve pazar akşamı “İlker Ayrık’la Var mısınız Yok musunuz” yarışmasıyla karşımıza çıktı.

Doğru format gerekli

Acun Ilıcalı’yla fenomene dönüşmüş yarışmayı sunmak İlker Ayrık için büyük riskti. Bu format ise izlediğimiz “Var mısın Yok musun”dan farklıydı. İçinde Ben Bilmem Eşim Bilir oyunları vardı. Yani bir yandan Ben Bilmem Eşim Bilir kitlesini, diğer taraftan Acun Ilıcalı’yla çok sevilmiş kutu açma kitlesini yakalamaya çalıştı. Cumartesi reyting sonuçları hiç fena değildi. Ortada samimi bir İlker Ayrık ama samimiyetten uzak yarışmacılar vardı. Ancak pazar akşamı Survivor dışında karşısında büyük bir rakibi daha vardı. Mehmet Ali Erbil’in sunumuyla Çarkıfelek Ünlüler! İki büyük rakibi karşısında ise şansı yaver gitmedi. Reyting yarışında kaybetti. İlker Ayrık’la Var mısınız Yok musunuz” yarışması Tüm Kişiler’de 2.06 reytingle 20’nci, AB’de 1.94’le 16’ncı, ABC1’de ise 1.81’le 19’uncu oldu. Bu format İlker Ayrık’ı ne kadar devam ettirir bilemem ama Ayrık’ın ekran ışığının çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Eğer doğru formatı bulursa televizyonda diziler karşısında çok iyi bir alternatif olacaktır. Olmalı da!

Haberin Devamı

RAMAZAN SÜRPRİZİ

Malum bu yaz beklenen yazlar gibi olmadı. Son 3 senedir yazın başlayan diziler reyting pastasının büyük bir payını alıp, kışın da düşük bütçeyle uzun süre devam ederek yayınlandıkları kanalları kâra geçiriyorlardı. O nedenle her kanal bu yaza sıkı hazırlandı. Bu yaz döneminin en büyük zorluğu, Ramazan ayının 6 Haziran’da başlaması ve EURO 2016’ydı. Erkek izleyicilerin çok büyük bir kısmı EURO 2016 seyredecek, haliyle reyting bölünecekti. Beklenen de oldu. Türkiye elenmesine rağmen, EURO 2016 maçları reyting listesinin çok üst sıralarına yerleşti. Survivor’ın finale koşması da televizyon kanallarına bekledikleri reytingi vermedi. Zira, reyting sıralamasında Survivor hep zirvede, maçlarda ikinci ya da üçüncüydü. Kanal yöneticilerinin tahmin edemediği; iftar ve sahur programlarının dizilerden bile çok izlenmesi oldu. İftarın neredeyse 9’a doğru, sahurun da 03.30’dan önce olması izleyicilerin beklerken televizyon karşısında vakit geçirmelerine sebep oldu. Sonuç; haziran ayında diziler kaybetti!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR