Tek tip karakterler var

Çok merak ettiğim bir şey var. Bu ülkedeki genç kızların hepsi güzel, atarlı, patrona kafa tutan ve alabildiğine sakar mı? Bu soruyu neden sorduğuma gelince; bu yaz başlayan dizilere baktığımızda aslında hepsinin birbirine ne kadar benzediğini görüyoruz. Tek tip bir kadın algısı var. Hepsi güzel, atarlı, yalancı ve sakar olmak zorunda! Aksi taktirde sanırım kanal yayınlamıyor. Aynı senaristin elinden çıkmış gibi kadın başrol karakterler izliyoruz. Erkeklere gelince; dışarıdan bakıldığında yangında kül bırakmayan bu genç patronlar, nedense yanında çalışan kıza ilk görüşte aşık oluyor. O çalışan kız patrona bağırıp çağırıyor, her türlü terbiyesizliği yapıyor ama adam ona aşık âşık bakıyor. Kadının atarı erkeği susturuyor bu yaz dizilerinde... Umarım dizinin ne anlattığını da izleyiciye göstermeyi hatırlarlar bir ara. Hiçbir şey anlatmayan, koşuşturmayla geçen bölümler izleyerek ancak vakit geçiyoruz ekranda... Bu aynılıkla yaz bitmeden izleyici bu dizilerden gider benden söylemesi...

İlker Ayrık Survivor’a karşı

Haberin Devamı

İlker Ayrık’ın ekran enerjisini seviyorum. Ben Bilmem Eşim Bilir’le Survivor’a meydan okuduğu günleri de hatırlatırım. Şimdi ise büyük bir risk alarak karşımıza çıkıyor. Daha önce defalarca denenmiş ama başarıya ulaşamamış “Var mısın Yok musun?” formatını Acun Ilıcalı yapmış ve çok büyük başarılara ulaşmıştı. Ilıcalı’nın formatlarının yükselişi o kutularla başlamıştı. Şimdi İlker Ayrık, o kutulara oyunlar ekleyerek bu akşam karşımıza çıkacak. Yani Var mısın Yok musun, Ben Bilmem Eşim Bilir’in oyunlarıyla birleşip Survivor’a karşı yarışacak. İlker Ayrık, Var mısınız Yok musunuz diyecek, bakalım izleyici ne cevap verecek?

Süreyya ve Işıl savaşını izleriz

Yüksek Sosyete, ikinci bölümüyle reytingini biraz yükselterek ikinciliğe oturdu. Bu demek oluyor ki, Survivor bittikten sonra zirveye yerleşecek. Çarşamba günkü yazımda dizinin beni en çok heyecanlandıran tarafının Metin, Süreyya ve Işıl üçgeni olduğunu yazmıştım. İkinci bölümde bu daha çok açığa çıktı. Bir taraftan Mert ve Ece, Kerem ve Cansu aşkı yalanlar ve kavgalarla ne olacak diye devam ederken, bu dizi asıl reytingini bence Süreyya ve Işıl savaşıyla kazanacak. Eğer üçgen iyi işlenirse, Kerem ve Cansu’nun yalanı köpürtülürse bu yazın en şanlı işi olur Yüksek Sosyete!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR