Reytingde melodram iş yapıyor

Aslında her kanal yayın akışına koyduğu dizilerin isimleriyle bile konseptini belli ediyor. TRT 1; Yeşil Deniz, Diriliş, Baba Candır, Filinta, Seksenler, Sevda Kuşun Kanadında yayınlıyor. Yani bize ailenin önemini, geçmişin özlemini hatırlatan dizilerinin yanında, kahramanlık temasını işlemeyi tercih ediyor. Show TV; İstanbul Sokakları, Kış Güneşi, Oyunbozan, Asla Vazgeçmem dizileriyle konseptinin melodram olduğunu göstermiş oluyor. Atv; Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Aile İşi, Yeter, Kehribar, Kertenkele, Evli ve Öfkeli’yle TRT 1 gibi aile ve kahramanlık vurgusunu yapıyor. Kanal D; bu sene hayat konseptini belirlemiş. Hayat Şarkısı, Hayatımın Aşkı, Tatlı İntikam, Poyraz Karayel, Arka Sokaklar, Kurtlar Vadisi Pusu’yla aşkın geçmiş ve bugün halini, kahramanlık temasını işliyor. Aslında her dizisiyle hayata vurgu yapıyor.

Aşka ilgi azaldı

Fox; Kalbim Yangın Yeri, Karagül, Aşk Yalanı Sever, Aşk Yeniden, Kördüğüm, O Hayat Benim’le yalan ve yer değiştirme konseptiyle gidiyor. Zira; dört dizisinde bu temalar yoğun olarak işleniyor. Star; Paramparça, Kara Sevda, Kiralık Aşk, 46 Yok Olan, Hanım Köylü ve Muhteşem Yüzyıl Kösem’le yayın akışında her türü denemeyi seçen bir kanal. Melodram, dönem, romantik komedi, köy komedisi, psikolojik gerilim... Ama reytingi melodramla yapabiliyor. Kısacası geçen senenin konsepti aşk, bu sene iyi işlenmediği sürece prim yapmıyor. Türkiye her ne kadar farklı türlere kaysa da, sonuçlar melodramın kazandığını gösteriyor.

Haberin Devamı

Uyan artık Oya Abla!

Reytingde melodram iş yapıyor

Hayatım boyunca soyadımı tekrarlamak zorunda kaldım. Çünkü ben Oya Doğan’dım ama bu isim ve soyisim herkese tek bir kişiyi hatırlatıyordu: Oya Aydoğan. İlkokulda yoklama yapılırken sıra bana geldiğinde tüm öğretmenlerim Oya Aydoğan diye seslendi bana. Ben susuyordum, beni tam yok yazacakları sırada “Ama benim adım Oya Doğan” diyordum. Bu yetmezmiş gibi Anadolu Liseleri Sınavı’na giriş kağıdım geldi ve üzerinde Oya Aydoğan yazıyordu. 16 yaşıma geldiğimde bir dergiye ilk yazımı göndermiştim. Heyecanla dergiyi aldığımda isim olarak Oya Aydoğan adı yazıyordu. Ne büyük hayal kırıklığı yaşamıştım. Uçak biletlerimi söylemiyorum bile. Benim çocukluk kabusum Oya Aydoğan olmuştu. Yıllar sonra tanıştık. O kadar sevdim ki Oya Abla’yı ona da bu olayı anlattım. Acısını çıkaracağım diye de espri yapmıştım. Oya Abla, dünya tatlısı ve oğlu Gurur’a aşık çok özel bir insan. Bir haftadır hastanede yaşam mücadelesi veriyor. Ciddi anlamda mücadele ediyor. Çünkü inatçı! İyi ki de inatçı! Oya Abla arkasında onun uyanmasını bekleyen bu kadar kişi varken, bu mücadeleyi kazanacaktır. Ama uzamasın Oya Abla, uyan artık! Oturup yine sohbet edelim. Senin o güzel kahkahanı özledik!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR