Oyunbozan nasıl başladı?

Oyunbozan nasıl başladı

Aka Yapım-Ali Gündoğdu, Asena Bülbüloğlu’nun yapımcılığını, Emre Kabakuşak’ın yönetmenliğini, Altuğ Küçük’ün senaristliğini, Alp Yenier’in müziklerini üstlendiği Oyunbozan, cumartesi akşamı Show TV’de ilk bölümüyle görücüye çıktı. Barış Kılıç, Serhat Tutumluer, Tuvana Türkay, Gülçin Santırcıoğlu, Serdar Orçin, Kenan Bal, Orçun İynemli, Ceren Erginson, İlayda Akdoğan, Ozan Dolunay, Serhan Ernak, Dilek Çelebi, Serhat Parıl, Gülse Göçer, Eşref Seyitoğlu, Sueda Çil, Ahmet Dizdaroğlu, Özge Özacar, Sevinç Sırma ve Server Mutlu’nun rol aldığı dizinin ilk bölüm konuk oyuncusu Aslı Tandoğan’dı. “En büyük acılar sessiz çekilir” sloganıyla başlayan dizinin ilk bölümünün adı “Piyon”du. Cesur bir hikâye anlatma iddiasıyla yola çıkılan dizide, iki piyon vardı. Biri; kötülükler kralı Mahir’in çalışanı ve eski sevgilisi Selin, diğeri Ece. Kardeşi Selin’in intikamını almak isteyen Emre, Ece’yi piyon yaptı. Üstelik kardeşinin hastalığını kullanarak...

Mahir Yekta’ya benziyor

Cumartesi akşamları ekranda daha eğlenceli işler izleyen bir toplumuz. Oyunbozan cumartesi için farklı bir iş olmuş. Bu algıyı değiştirmek adına umut verici. Ancak hikâyede ne ararsan var. Bir yanda medya patronu Mahir; ki ben tüm tavrını Yeter dizisindeki Yekta’ya benzettim, diğer tarafta son olarak Güllerin Savaşı’nda da cerrah olarak izlediğimiz ve yine bir cerrah olarak karşımıza çıkan Emre. Emre kahramanımız ama bir çocuğun sağlığını bile intikamına yem edebiliyor. Onun intikam motivasyonu Ezel’e benziyor. Ece’ye gelince; kız kardeşinin hayatını kurtarmak için bir oyunun piyonu oluyor. Ece’nin motivasyonu da Kaderimin Yazıldığı Gün’e benziyor. İş işe benzer, buna lafım yok. Ancak ilk bölümde ana olaya girilmesi hayli uzun sürdü.

Haberin Devamı

İntikam için her şey mubah mı?

Açıkçası dizide iki durum beni çok rahatsız etti. İlki, doktor Emre’nin ilk sahnesinde hiç tanımadığı bir adamın çocuğuna söz verdi diye onu yaşatmak için verdiği mücadeleden sonra ani değişimiydi. Tamam, intikam duygusu için Ece’yle bir araya gelmesi gerekiyor ama keşke Emre bu kadar duyarlı bir adamken küçücük bir çocuğun hayatını intikamına yem etmesiydi. Ece ve Emre’nin karşılaşması başka türlü olabilirdi. Emre Ece’nin kardeşinin hayatını kurtardıktan sonra, Ece borcunu ödemek için bu yola girebilirdi. Diğer rahatsız eden şey; Ece’nin teyzesinin evindeki tavrıydı. Eniştesi söylemediğini bırakmazken hiç tepki vermemesi karakteri güçsüz kılmıştı.

Haberin Devamı

Kaşlarına bakmaktan duramadım

Oyunculuklara gelince; Serhat Tutumluer iyi oyuncudur ama Mahir fazlasıyla Yeter dizisindeki Yekta’yı andırıyordu. Barış Kılıç ve Orçun İynemli arasındaki ilişki keyifliydi. Gülçin Santırcıoğlu, çok zayıflamış ve müthiş görünüyordu. Tuvana Türkay ne yazık ki, bu hikâyenin Ece’si olamamıştı. Oyunculuğundan değil, görüntüsünden... Gecekonduda yaşayan ve eniştesinin eline bakan bir kızın kaşlarından kıyafetlerine, tavrına kadar ne yazık ki, fakir bir kız olduğuna beni ikna edemedi. Özellikle kaşlarına yeni yaptırdığı kontör o kadar dikkat çekiyordu ki, kaşlarına bakmaktan oyunculuğuna bakamadım.

Haberin Devamı

23’üncü oldu

Oyunbozan, ilk bölümde Tüm Kişiler’de 1.41 reytingle 23’üncü, AB’de 1.49’la 19’uncu, ABC1’de 1.44’le 23’üncü oldu. Hikâye başta da söylediğim gibi cesur, ikinci bölümden sonra daha da açılacaktır. Mahir, Emre ve Ece’nin aşk üçgeni büyük savaşa neden olacak? Arada şantaj dosyaları açığa çıkacak. Bir yandan da Mahir’in eşi Mine intikam derdine düşecek. Ama biz bu kadar intikama hazır mıyız, onu da ikinci bölümden sonra göreceğiz.

DİĞER YENİ YAZILAR