Güllerin Savaşı’nda kazanan Gülfem oldu

8 Temmuz 2014’te ilk bölümüyle ekrana geldiğinde “Yeni Adını Feriha Koydum Güllerin Savaşı olacak” başlığıyla yazmıştım eleştirimi. Aradan iki yıl geçti. Güllerin Savaşı, 68 bölüm boyunca bir köşk üzerinden bize Gülru’nun Gülfem Sipahi olma savaşını anlattı. Bu öyle bir savaş ki her şey mubah! Aslında dizi başladığında buraya gideceğini hiçbirimiz bilemezdik. 68’inci bölümünde gördük ki, biz bir yer değiştirme hikâyesini izlemişiz. Güllerin Savaşı, bize bunun için ödenen bedelleri gösterdi. 68 hafta boyunca onlarca saçma bölüm izledik. Dizi süreleri nedeniyle uzatılan, sarkan konular da oldu. Ancak öyle yüksek bir final yaptı ki, geçmişi silip akıllarda kaldı.

Güllerin Savaşı’nda kazanan Gülfem oldu

İyilik ve kötülük savaştı

Güllerin Savaşı’nın en önemli özelliğinden biri ise iyilik ve kötülüğün sürekli yer değiştirmesiydi. İnsanların içindeki iyiyi ve kötüyü seçerse nasıl olacaklarını resmetti bize Güllerin Savaşı. Sadece iki karakter asla kötülüğü seçemedi. Cihan ve Mesude. İkisi de dizinin iyilik sembolüydü. Ancak dizinin kahramanları Gülru, Gülfem ve Ömer iyilik ve kötülük cehenneminden geçtiler. Gelelim final bölümüne; Gülru öylesine korkutucuydu ki, Gülfem ölecek ve hayatta başka bir amacı kalmayacağı için sonunda akıl hastanesine yatırılacak zannettim. Ama öyle olmadı. Gülfem ona hayatının amacını verdi. Gülfem Sipahi’nin nasıl bir hayat yaşadığını yani yalnızlığını... Çünkü Gülfem Sipahi olmak, etrafındaki tüm sevdiklerinin seni terk etmesi ve yapayalnız kalmak demekti.

Haberin Devamı

Sönmez’e ‘Chucky’ dedim

Güllerin Savaşı’nın öncelikle senaristi Melis Civelek ve Sırma Yanık’ı tebrik etmek lazım! Adını Feriha Koydum’dan sonra yine uzun soluklu bir diziye imza attılar. Üstelik kadın kahramanları masumiyetten şeytanlığa geçirme riskini aldılar. Tartışmasız Canan Ergüder ve Damla Sönmez muhteşemdiler. Ergüder’i zaten defalarca yazdım. Gülfem Sipahi olmak ona çok yakıştı. Ancak Damla Sönmez o masum suratından nasıl bir şeytan çıkarabileceğini gösterdi bize. Üstelik de aynı projede... Sönmez’in bugüne kadar oynadığı ve oyunculuğunu gösterebileceği en iyi işiydi Güllerin Savaşı. Final bölümünde o kadar iyi oynamış ki, kendimi ona “Chucky” derken buldum. O kadar hikâyenin içine girmişim. Güllerin Savaşı’nda kazanan Gülru gibi görünse de; aslında iyiliği seçen Gülfem oldu. Herkesin emeğine sağlık!

Haberin Devamı

BAYÜLGEN’DEN KRİZ YÖNETİMİ

CUMARTESİ akşamı ekrana gelen Dada’da bir televizyonculuk dersi yaşandı. Birkaç hafta önce Beyaz Show’da Ayşe Öğretmen olayı olmuştu. Bunun üzerine Beyazıt Öztürk, açıklama yapmak zorunda kalmıştı. Eminim, Okan Bayülgen Beyaz Show’da yaşanan bu olayın kendi başına da gelebileceğini tahmin etmiş ve önlemini almıştı. Hazırlıksız yakalanmadı. Program esansında bir genç kız sahneye atlayıp soyundu. Ancak Okan Bayülgen kızın önüne geçti ve resim seçici konukları göstermeye başladı. Bir yandan rejiye yayını kesmemelerini, bu sorunu halledebileceğini söyledi. Kızın giyinmesinden sonra da, eylemi engellemesinin sebebi olarak; hem kanalını hem de onu koruması olduğuna ikna etti. Sonunda da, kız özür diledi ve gitti. Müthiş bir kriz yönetimine imza attı Okan Bayülgen. Ne yayını kesti, ne eylemciyi incitti. Konuklarından fazla konuştuğu için eleştirilen Okan Bayülgen, bu kez eylemciden çok konuşarak büyük bir krizi engelledi.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR