Gecenin Kraliçesi değil Hükümdarı belli oldu

Türkiye’de dizi sektörünün intihar ettiğinin en büyük kanıtıdır Gecenin Kraliçesi. Çünkü işe başlarken sonunda gelinecek noktayı bilmeden yola çıkmışlar. Elimizde iyi oyuncular, yönetmenler, prodüksiyon var deyip sete çıkılmış. Bunu nereden mi anlıyorum? Daha üç bölüm yayınlanan bir dizinin iki defa senaristinin değişmesinden... Haftaya başka kalemlerin yazdığı diziyi izleyeceğiz. Hal böyle olunca ana çatışmadan kopup yan hikâyelerin anlatıldığı bir iş izliyoruz. Daha doğrusu Kartal ve Selin aynı evde kalırken, ortada Osman kimin çocuğu gibi bir soru varken, gerilimi Aziz ve Esra’nın durumu her an anlama ihtimaline kurmak gerekirken koskoca üçüncü bölümün ana ekseni Selin’in babası “Osman öldü mü?” üzerine kuruluyorsa zaten iş yenilgiyi kabul etmiştir; geçmiş olsun!

Ana sorun kimyasızlık

Ancak Gecenin Kraliçesi’nde çok beğendiğim şeyler de var. Mesela Kartal ve Esra sahneleri çok sağlam yazılıyor ve hem Murat Yıldırım, hem de Funda Eryiğit inanılmaz sağıyor sahneyi oynarken. Kartal’ın eve dönüp Esra’yı intihardan kurtardığı sahne ve Esra “Bensiz yapamadığını söyle” dediğinde gözleri kıpkırmızı, içi de kan ağlayarak ona teslim olması nefis sahneydi. İkisi de muhteşem oynamışlar. Duygularına sağlık! Ancak Gecenin Kraliçesi’nin en büyük sorunu kimyasızlık. Murat Yıldırım ve Funda Eryiğit arasındaki kimya ne yazık ki, Yıldırım ve Uzerli arasında yok. Bir Aşk ve Ceza sendromuyla daha karşı karşıyayız. Meryem Uzerli, Murat Yıldırım’dan 6 yaş küçük olmasına rağmen daha büyük görünüyor. Tabii bunda yanlış saç, makyaj ve kostüm etkisi de var. Dizinin en sempatik oyuncusu Selin’in oğlu Osman. Küçücük olmasına rağmen inanılmaz bir duygusu var.

Haberin Devamı

5.76’lık reyting farkı

Ancak bu iş böyle gitmez! Dizi bu hafta yine kan kaybetti. Ama sektöre de büyük bir ders verdi. Demek ki, bir proje seçerken başı sonu belli, 13 bölüm hikâyesi kurulmuş, çatışmaların önermeye hizmet ettiği bir işle yola çıkılmazsa olmuyor.

Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz Tüm Kişiler’de 10.40, Gecenin Kraliçesi 4.64 reyting aldı. Yani kısaca 5.76’lık reyting farkı hepimize Gecenin Kraliçesi değil hükümdarının kim olduğunu gösterdi. Reytingin hükümdarı Hızır Çakırbeyli oldu.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR