Arka Sokaklar’da neler oluyor?

Geçtiğimiz cuma ekranda çok büyük bir başarı yaşandı. Sevin sevmeyin, 10’uncu yılını tamamlayan Arka Sokaklar, haziran ayında final yapmıştı. 5 ay sonra bitti derken yeniden ekrana döndü. Karşısında Kiralık Aşk, Karagül gibi dişli rakipleri vardı. Bu kez hikâye Rıza Baba ve ekibinin asi tavırları yüzünden Çekmeköy Taşlıtepe Karakolu’na sürülmeleriyle başladı. Tabii ki orada da ilk günden gerildiler. Bu sezon Uğur Pektaş diziye döndü. Yeni kadın oyuncusu Oya Okar oldu. Hafta içi her gün haber öncesi tekrarları yayınlanan, 5 ay ara vermiş ve yorulmuş bir dizinin ilk 10’a girmesi bile beklenmiyordu. Ama sonuç herkesi şoke etti. Rıza Baba ve ekibinin yeni serüveni Tüm Kişiler’de 6.01 reyting alarak 3’üncülüğe oturdu. Sıralamadan daha çok aldığı reyting önemli. Bugün Güneşin Kızları, Aşk yeniden, Poyraz Karayel, Muhteşem Yüzyıl Kösem, Güllerin Savaşı, O Hayat Benim, Hatırla Sevgili, Evli ve Öfkeli gibi iddialı ve yüksek prodüksiyonlu dizilerde bile yüksek reyting aldı. Bunun araştırılması lazım. Bence ekranda bir polisiyeye ihtiyaç var. Türk halkı adli olayları bulmaca gibi çözmeyi seviyor. Ama altını çizerek söylüyorum, adli olayları... Ana hikâyenin devam ettiği ama her bölüm yeni yan hikâyelerle yoluna devam eden Arka Sokaklar 10 değil, 30 sene bile sürer. Çünkü bu ülkede ne olay biter, ne suç, ne de izleyicinin olay çözme merakı...

Haberin Devamı

Aşk Yeniden eskiye dönüyor

Aşk Yeniden yeni sezonuna sırların çözülmesiyle başlamış ve bence eski tadını kaybetmişti. Dizinin eğlenceli yönünü kaybettiğini düşünmeye başlamıştım. Bazen Aşk Yeniden değil, Yaprak Dökümü izlediğimi düşünüyordum. Ancak son 2 bölümdür toparlamaya başladı. Aşk Yeniden eski tadına döndü. Ben de ekran karşısında bir “Oh” çektim. Zeynep ve Fatih’in eğlenceli halleri yeniden başladı. Özellikle salı akşamı ekrana bölümde Özge Özpirinçci ve Buğra Gülsoy harikalar yarattı. Umarım Aşk Yeniden eski tadını bulmuşken böyle devam eder. Bir de Derin Şevket’in eski hallerini özledim. Senaristler o duruma da el atabilirler mi?

Emir gerçek bir psikopat!

Haberin Devamı

Dünkü yazımda sevgisizliğin kötüleştirdiği karakterlere değinmiştim. Bir tanesini unutmuşum. Onlardan biri de Kara Sevda dizisinden Emir Kozcuoğlu. Nihan’ın sevgi kırıntısına o kadar muhtaç ki, onu elde etmek için kötülüğün tarihini yeniden yazmaya yeminli. Kaan Urgancıoğlu Emir karakterini giymiş üstüne ekranda bize adeta kötülük defilesi yapıyor. Üstelik bunu yaparken kontrolünü kaybetmiyor. Gerçek bir psikopat! Ben Kara Sevda’yı bu hafta Emir neler yapacak diye izlemeye başladım bile... Kaan yakın arkadaşım, bölüm sonlarında da arayıp “Ailece sizden nefret ediyoruz” diyorum. Emeğine sağlık Kaan Urgancıoğlu, ekranın unutulmazları arasına girecek bir karakter yarattın. Bu arada bu yıl Kaan Urgancıoğlu’nun olacak gibi görünüyor. Türkan Şoray’ın yönettiği Uzaklarda Arama filminde de rol alıyor. Film yarın vizyona giriyor.

DİĞER YENİ YAZILAR