Cumartesi dizileri birbirini yedi

Bence haftanın diziler açısından en zor günü cumartesi. Çünkü en çok dizi o gün ekrana geliyor. Yetmezmiş gibi, televizyon izlenme oranı da düşük. Daha çok genç izleyiciye hitap eden diziler ekrana geliyor. Ne yaman çelişki değil mi? 12-25 yaş grubunun okulunun olmadığı ve kendilerine vakit ayırdığı bir günde bu kadar çok gençlik dizisinin yayınlanması... Ama birkaç senedir böyle bir gelenek var. Neyse gelelim asıl konumuza... Cumartesi akşamları Show TV’de İlişki Durumu Karışık, Kanal D’de Güllerin Savaşı, Fox TV’de Kiraz Mevsimi, Atv’de Kertenkele, TRT 1’de Seksenler, Star TV’de Çilek Kokusu, Samanyolu TV’de Sungurlar ekrana geliyor. Gerçi Samanyolu TV yayını durdurulduğu için haftaya Sungurlar bu yarışta olamayacak.

Çilek ve Kiraz karışık oldu

Kısacası cumartesi akşamı 7 dizi yayınlanıyor. Bunlardan 4 tanesi daha çok genç izleyiciyi hedefliyor. İlişki Durumu Karışık, Çilek Kokusu, Kiraz Mevsimi ve Kertenkele... İşte bu dizilerden ikisi yani Kiraz Mevsimi ve Çilek Kokusu bu yarıştan çekiliyor. Çünkü aynı kitlenin izlediği iki dizi birbirini yedi. Yani çilek ve kiraz birbirine karışınca kazanan karışıklık yani İlişki Durumu Karışık oldu. Çilek Kokusu ve Kiraz Mevsimi final yolunda ilerliyor. Sungurlar zaten mecburen yarıştan çekildi. Seksenler yükselişe geçti. Güllerin Savaşı düşüşünü sürdürüyor. Gülfem ve Gülru’nun kardeş olduğunun ortaya çıkması da reytingleri artırmadı. Kertenkele sıralamada ilk 10’daki yerini koruyor. Kanal durumdan memnun görünüyor. Ama görünen o ki, önümüzdeki ay bu yarıştan çekilen başka dizilerde olacak.

Haberin Devamı

DİZİLERDE EVLİLİK MODASI BAŞLADI

Farkında mısınız, şu sıralar ekrandaki dizilerde evlilik modası var. Evlilik teklifleri havada uçuşuyor, yüzükler en alasından seçiliyor, düğün hazırlıkları almış başını gidiyor. Benim bildiğim evlilik sezonu yaz aylarıdır. Hem dizilerde, hem gerçek hayatta... Dizilerde ya final evlilikle biter, ya da sezon finalini düğünle yapar. Ama dizilerde evlilik sezonu şimdiden açıldı. Cuma akşamı Kiralık Aşk’ta Ömer Defne’ye evlilik teklifini yineleyip durdu. Cumartesi akşamı İlişki Durumu Karışık’ta Ayşegül’le Can’ın düğünü vardı. Kiraz Mevsimi’nde Öykü ve Ayaz bir çifti evlendirmek için kolları sıvadı. Salı akşamı ekrana gelecek Aşk Yeniden’de üç düğün birden izleyeceğiz. Fatih’le Zeynep, Selin’le Orhan, Meryem’le Şevket evleniyor. Düğünümüz var bölümü olmuş gibi görünüyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR