‘Hikayeleri durmadan yavaş anlatmayı öğrendik’

‘Hikayeleri durmadan yavaş anlatmayı öğrendik’

Türkiye’nin onur konuğu olduğu MIPCOM 2015’e Türkler çıkarma yaptı. Açılış gecesini üstlenen TRT’nin düzenlediği partiye Diriliş ve Filinta dizilerinin oyuncuları Onur Tuna, Nur Fettahoğlu, Wilma Elles, Engin Altan Düzyatan, Kaan Taşaner katıldı. Yabancı basının ilgisi Türk oyunculardaydı. Gecede Athena verdiği konserle hem Türkleri, hem de yabancı katılımcıları coşturdu.

“Yöntemim duygularım”

Fuarın ikinci gününde Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün, Kerem Deren, Hilal Saral ve Selin Arat konuşmacıydı. Tim’s Production uluslararası satış sorumlusu Selin Arat Muhteşem Yüzyıl ve Kösem Sultan’a dünyanın ilgisini anlattı. Halit Ergenç, işini çok sevdiğini ve yönteminin duyguları olduğunu söyledi. Ergenç, “Oynayacağım karakterin bana açacağı duygusal kapıya ve yolculuğa bakarım” dedi. Tuba Büyüküstün hem Asi, hem 20 Dakika, hem de Kara Para Aşk’ın yurt dışındaki başarısının nedenlerindenbirinin güçlü kadın karakterlere sahip olmamızla açıkladı ve “Uluslararası başarı kendi ülkendeki başarıdan sonra geliyor. Sen karakteri merak edip peşine düşersen zaten o iş oluyor” dedi.

Haberin Devamı

“Bıçak kemiğe dayandı”

Konferansın en samimi açıklaması yönetmen Hilal Saral’dan geldi. Gücümü duygularımdan ve ekibimden alıyorum diyen Saral, “En önemlisi kendi iç çatışmalarımdan besleniyorum. Biz bir duyguyu ıskalamamak için saatlerce oyuncularla konuşuyoruz. Açıkçası hikayeleri yavaş anlatmayı ama durmadan yavaş anlatmayı öğrendik” demesiyle salon alkışlarla inledi. Cannes’da da 140 dakikaya çıkan dizi süreleri gündemdeydi. Şimdilik her şey yolunda gözükse bile dünyada hala eski dizilerimiz konuşuluyor. Bugün Amerika’dan sonra dünyaya en çok dizi satan ülke Türkiye. Rekabetin ağır, sürelerin akıl kaçırtıcı olduğu Türkiye televizyon sektörü bu duruma bir çözüm bulmazsa önümüzdeki yıllarda bu parlak günleri yaşaması zor görünüyor. Zira Türkiye’nin başarılı senaristleri “Artık bıçak kemiğe dayandı” diyor.

DİĞER YENİ YAZILAR