4 kanaldan 4 kötü tanıtım

Eskiden kanalların yeni yayın dönemi tanıtım filmlerini merakla beklerdim. Özellikle Kanal D’nin mutfak ve karaoke konseptli filmlerini unutamam. Ama onlarda işin kolayına kaçmışlar. Eskiden tanıtım filmlerinde yaratıcılık vardı, şimdiyse yapıştır-gitsin mantığı tanıtımlara da yansımış. Neredeyse tüm kanallarda oyuncuların habercilerle birlikte oradan oraya zıpladığı, herkesin mutluluktan deli olduğu filmler izliyoruz. Kanal D, tanıtım filminde Müslüm Gürses’in “Hangimiz Sevmedik” şarkısını kullanmış. “D’li gibi sevmek ruhumuzda var” sloganını kullanıyorlar. Kim kimdir ve hangi projede yer alıyor anlamak zor. Poyraz Karayel’i ve Güneşin Kızları’nı bildiğimiz için anlıyoruz. Kısacası tanıtım filmi de seyirciye bulmaca çözdürüyor.

Neden Kösem Sultan yok?

Star TV, geçen sene olduğu gibi son derece itici slaganı “Starsan Star’dasın”ı kullanmaya devam ediyor. Logosundaki renkliliği tozlara ve yüzlere yansıtan kanalın tüm oyuncularının siyah fonda siyah kıyafetlere bürünmesi büyük hata olmuş. Seda Sayan Gökçe Bahadır, Hatice Şendil beyaz giymiş. Ama onlarda çok hızlı geçtiği için anlaşılmıyorlar. Elçin Sangu, Neslihan Atagül, Demet Özdemir, Nurgül Yeşilçay, Ebru Özkan’ı tanımak ise oldukça zor. Sanırım bu kurala sadece Meryem Uzerli uymamış. Giydiği siyah-beyaz tulumla ve arkasındaki kırmızı tozlar fonuyla parlamış. Bu arada kanalın en iddialı işi Kösem Sultan dizisiyken yeni sezon tanıtım filminde neden Kösem Sultan yok?

Haberin Devamı

Rakiplerine pışık yapıyor

Fox TV, “Şimdi Fox Zamanı” şarkısıyla dizi oyuncularını ve habercileri bir stüdyoya kapatıp kırmızı zeminde siyah kıyafetlerle dans ettirmiş. Ama ortada ne bir koreografi var, ne de derdini anlatan bir içerik. Kanalların tanıtım filmleri arasında dizilerini ve programlarını gösterip “Olan var olmayan var, kıskanırlar” diye bir şarkıyla kanalının yeni sezonunu görücüye çıkaran atv’ye şaşkınım. 2015 yılında koskoca bir kanalın rakiplerine “Olan var olmayan var, kıskanırlar” diye meydan okuması yakışmadı. Zaten atv hem pazartesi, hem de salı akşamıyla iyi içerikler sunarak zirvede. Sanırım buna kapılıp rakiplerine pışık yapıyor şu anda.

Haberin Devamı

Cihan Ali Kaptan’a dönüştü

Geçen sezon Paramparça dizisinde Cihan’ın babalığını sorgulayıp Ali Kaptan gibi bir babadan sonra, çocuklarına karşı aşırı sevgi dolu davranan Cihan’ı oynayan Erkan Petekkaya’yı “Yılın Babası” seçmiştim. Çünkü Cihan ne yaşarsa yaşasın çocuklarına karşı anlayışlı ve nazik tavrından ödün vermiyordu. Oysa yeni sezonda her şey allak bullak oldu. Cihan’da arada kaldı. Pazartesi akşamı yayınlanan bölümde Ozan’a resmen Ali Kaptan gibi davrandı. Cansu’ya karşı gaddardı. Sadece Hazal’ın karşısında Cihan olabildi. Karakter tamamen bozulmaya başladı. O nedenle Paramparça yaratıcılarına küçük bir tavsiyem var. Biz Ali Kaptan’ı iki sezon izleyip veda ettik. Kendisinden nefret ettik. Ama Cihan’ı da babalığına duyduğumuz saygıdan bağrımıza bastık. O nedenle karakteri bozarken özellikle çocuklarıyla olan ilişkisine dokunmayın. Çünkü yarattığınız Cihan güçlü, agresif ama çocuklarıyla kurduğu ilişkide baba kelimesinin karşılığını dolduruyordu. Farkı da buydu. Onu bozduğunuzda diğerlerinden farkı kalmayacak.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR