Nerede o eski diziler...

Eylüle bir hafta kala ekran kızışıyor. Düşünün daha yeni diziler bile ortada yokken, gelme ihtimalleri dengelerin değişeceğini kanıtlıyor. Bu sezon başlamadan en büyük savaş pazartesi akşamı yaşanacak. Tüm yaz pazartesi akşamlarına batv’nin Kırgın Çiçekler dizisi damgasını vurdu. Ancak önümüzdeki pazartesiden bitibaren devreye Kanal D’nin Güneşin Kızları dizisi de katılacak. Star TV’nin Tatlı bKüçük Yalancılar’ı, TRT 1’in Yeşil Deniz’i bu yarışta zirveye oynamadığı için yerinde kalacaktır. Ancak Paramparça kendi günü ve saatine dönünce ortalık iyice kızışacak. Eğer Kırgın Çiçekler önümüzdeki hafta Güneşin Kızları karşısında kan kaybetmezse, bu defa kendi kanalıyla başka bir yarışa girecek. Çünkü Ay Yapım’ın anlaşması gereği yeni sezon için atv’ye hazırladığı dizi pazartesi akşamı ekrana gelecek. O nedenle tüm yazı yüksek reytinglerle geçirmesine rağmen, yeni rakipleri karşısında kendisini en fazla kanıtlaması gereken dizi Kırgın Çiçekler.

Çarşambanın kaderi Meryem’in elinde

Fox TV’nin Adı Mutluluk dizisi salı akşamlarına başladığı günden beri ambargo bkoydu. Ancak Aşk Yeniden ekimin ilk haftası kendi günü ve saatine dönüyor. O nedenle Adı Mutluluk çarşamba akşamına alındı bile. Star TV’nin Kaderimin Yazıldığı Gün, TRT 1’in Filinta dizileri de salı akşamları yarışa katılacak. Atv ve Kanal D’nin yeni dizilerini salı akşamına koyması bekleniyor. Ancak çok iddialı bir dizi çıkmazsa Aşk Yeniden yine zirvede olacaktır. Çarşamba eskiden Muhteşem Yüzyıl günüydü. Ancak bu sezon durum değişti. Fox Adı Mutluluk, Star TV Çilek Kokusu, Kanal D Kalbim Ege’de Kaldı dizileriyle ekim ortasına kadar devam edecektir. Yani çarşamba bromantik komedi akşamı oldu. Ancak çarşambanın akıbeti ekimde Meryem Uzerli ve Murat Yıldırım’ın Cesaret ya da Burak Özçivit ve Neslihan Atagül’lü Kara Sevda dizileri geldikten sonra belli olacak.

Haberin Devamı

Kumanda savaşı başlayacak

Perşembenin şampiyonu Kanal D’nin Kurtlar Vadisi dizisiydi. Ancak Muhteşem Yüzyıl-Kösem Sultan ekim ayında perşembe akşamı görücüye çıkıyor. Fox TV İnadına Aşk’la ne yazık ki, bu yarışta var olamaz. Show TV, Asla Vazgeçmem’le kendi kitlesini koruyacaktır. TV8’in Maral projesinin bu savaşta şansı az. Bu yılın kumanda savaşı kadınlar ve erkekler arasında perşembe akşamı olacak. Cuma Fox Karagül, Star Kiralık Aşk ve yeni diziler yarışına sahne olacak televizyon ekranları... Bu iki dizi pastanın çok büyük bir kısmını paylaşacak. Rakip olmak için hem aşk, hem entrika hem de hayali harmanlayan bir proje lazım.

Haberin Devamı

Kiraz Mevsimi rakiplerine ders verecek

Cumartesi akşamları Fox TV’de Kiraz Mevsimi geri dönüyor. Sanırım tüm yaz kendisini taklit eden romantik komedilere büyük bir ders verecektir. Kanal D Güllerin Savaşı, Samanyolu TV Sungurlar, atv Kertenkele’yle geçtiğimiz sezona benzer reytingler alacaktır. Pazar akşamları Kanal D Yaz’ın Öyküsü, Fox TV O Hayat Benim, Samanyolu TV Küçük Gelin’le yarışa katılacak. O Hayat Benim tanıtımlarıyla iddialı. O nedenle ilk bölüm reytingi yüksek olacaktır. Tabii ki bu yarışa her kanalın yeni dizileri katılacak ve bazıları ekrana veda etmek zorunda kalacak. Bu kadar eski ve yeni dizi içinde ne yazık ki, beni çok heyecanlandıran bir proje yok. Sanki hepsi bir öncekinin tekrarı gibi geliyor. Hani yaşlılarımız der ya, nerede o eski bayramlar ndiye... Benim de bu sezon ekrandaki dizilere bakıp “Nerede o eski diziler” demek geliyor içimden...

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR