Kösem Sultan merakı sardı

Sektörde kimi görsem, hangi gazeteyi açsam aynı şey konuşuluyor. Muhteşem Yüzyıl-Kösem Sultan nasıl bir dizi olacak? Kim oynayacak? Şimdilik belli olan isimler Mete Horozoğlu, Hülya Avşar, Fikret Kuşkan, Ekin Koç ve Berk Cankat. Yıldız Çağrı Atiksoy’un da anlaştığı kulislerde konuşulmuştu. Ancak bir anlaşma imzalanmamış. Ancak en büyük muamma kimin Kösem Sultan olacağıydı. Onlarca iddia ortaya atıldı. Bizzat ben “Muhteşem Yüzyıl’ın final yaptığı gecenin ardından yapımcı Timur Savcı’ya Kösem Sultan Beren Saat mi olacak?” diye sormuştum. Savcı, “Hayır, tanınmamış bir isim olacak ve tüm dünyada arayacağız” demişti. O nedenle Beren Saat ismi ortaya atıldığından beri olmayacak diyordum. Çünkü Savcı öyle demişti.

Ancak geçen zamanda durumlar değişti. Kösem Sultan onlarca ülkede arandı ve bulunamadı. Ayrıca kanalın da Beren Saat isminde ısrarcı olması bu durumu kuvvetlendirdi. Sonuç Beren Saat, Kösem Sultan olacak gibi görünüyor. Ancak dizi piyasasında her şey bir dakikada değişebilir. Son anda bambaşka bir isim olursa ona da şaşırmam.

Haberin Devamı

Güçlü, baba, aşık bir adam formülü

Atv’de Oktay Kaynarca ve Deniz Çakır’ın başrol oynadığı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin tanıtımı yayınlandı. Kesinlikle Türk halkının sevebileceği bir diziye benziyor. Mafya babası ve hapiste olan baba, onu özleyen çocukları ve herkesin korktuğu ama karısına sevdalı bir adam. Alın size kısacık bir tanıtımda; güçlü, baba, aşık bir adam formülü. Yani Türk kadınının ve erkeğinin rol modeli. Dizi, Raci Şaşmaz’dan diye tanıtılıyor. Pana Film’in sahipleri Necati Şaşmaz ve Raci Şaşmaz kardeşler önceki yıl yollarını ayırmış ve farklı yönlere gitmişlerdi. Raci Şaşmaz, sektörde “Kurtlar Vadisi’ni Kurtlar Vadisi yapan adam” olarak tanınır. Hem senarist, hem de yapımcı olan Raci Şaşmaz’ın erkek izleyicinin sevdiği kodları bildiği ortada. İşin içine iyi bir aşk hikayesi koyar ve doğru günde ekrana gelirse izleyiciyi yakalayacaktır.

DİĞER YENİ YAZILAR