Yaz ekranında hangi diziler kazandı?

Dizi Doktoru Oya Doğan yazdı...

Tarih 18 Temmuz’u gösterdiğine, neredeyse yazın tüm dizileri başladığına göre bu yaz televizyonun bize nasıl lezzetler sunduğuna bakma vakti geldi.

Yaz ekranında hangi diziler kazandı

Pazartesi akşamlarıyla başlayalım. Atv’de Kırgın Çiçekler, Star’da Tatlı Küçük Yalancılar, Show TV’de Ne Münasebet ekrana geliyor. Kırgın Çiçekler’de yetiştirme yurdunda yaşayan kızların dramını, Tatlı Küçük Yalancılar’da üniversite öğrencisi kızların birinin kör olmasına sebep olan şımarıklığını, Ne Münasebet’te avukat olan çalışkan Nil ve şirketin sahibinin oğlu Demir’le çatışmasını izliyoruz. Sonuç? Kırgın Çiçekler zirvede. Çünkü ortada gerçek bir acı, ağır ajitasyon, ötekileştirme, taciz var. Pazartesi dram gecesi. Yıllardır izleyicinin kodunda bu var. Üstelik Kırgın Çiçekler’de insanların gönül sazını titretecek kadar acı hâkim. Doğru gün, tür, yönetmen ve konu bir araya geldiğinde sonuç gün birinciliği oluyor. Yeni sezon şansı şimdilik yüksek gibi görünüyor ama gelecek bölümler kaderini belirleyecek.

Beş Kardeş takdir topluyor

Salı akşamları Fox TV’de Adı Mutluluk ve Kanal D’de Beş Kardeş ekrana geliyor. Beş Kardeş, kendine has dili, müthiş oyunculukları ve rejisiyle ne yazık ki bir türlü izleyicinin dikkatini çekemiyor. Oysa ekrana gelen pek çok diziye fark atacak kadar kaliteli. Ama ekranın yeni reyting düzenine uymuyor. Dramda acının, komedide karikatürün kazandığı ekranda, Beş Kardeş ikisine de reytingin suyunu çıkarmak için girmiyor. Hikâyesinden taviz vermiyor. Sonuçta reyting gelmiyor ama az ve öz izleyicisi için karakterli duruşuyla takdir topluyor. Adı Mutluluk, Kumsal ve Batu’nun İzmir’den İstanbul’a uzanan hikâyesinde ayakta kalma, inatlaşma öyküsünü anlatıyor. Salı gençlerin ekrana hakim olduğu gündür. Doğru gün ve kalabalık genç kadrosuyla zirvede. Kışı görüp göremeyeceği birkaç hafta içinde belli olur.

Haberin Devamı

Yaz ekranında hangi diziler kazandı

Güneşin Kızları önde gidiyor

Çarşamba Star TV’de Çilek Kokusu ve Kanal D’de Kalbim Ege’de Kaldı ekrana geliyor. İkisi de yaz dizisi. Çilek Kokusu Tüm Kişiler’de, Kalbim Ege’de Kaldı AB’de zirvede. İkisi de orijinal değil, yazı tamamlarlar ama yeni sezonda gelecek iddialı diziler karşısında tutunmaları zor. Perşembe Kanal D’de Güneşin Kızları, Fox TV’de İnadına Aşk, Atv’de Aşk Zamanı yayınlanıyor. Güneşin Kızları açık ara önde. Hikâyesi ve oyunculuklarıyla gelecek sezona göz kırpıyor.

Haberin Devamı

Kiralık Aşk sezona devam eder

Cuma Star TV’de Kiralık Aşk, Show TV’de Tutar mı Tutar var. Tutar mı Tutar devam etmeyecek ama Kiralık Aşk gelecek sezonun devam etmesi kesin görünen işi. Cumartesi Show TV’de İlişki Durumu Karışık yayınlanıyor. Şu anda reytinglerde zirvede ama yeni sezon şansı için diğer rakiplerin ortaya çıkması gerekiyor. Pazar günü Kanal D’de Yaz’ın Öyküsü, Fox TV’de Sen Benimsin, Atv’de Günebakan ekrana geliyor. Yaz’ın Öyküsü dizisi ilk 6 bölümde performansıyla kaderini belirleyecek. Yeni sezon işlerini merakla bekliyoruz. Bu yaz hepimize yeni sezon gibi geçti. Ama benden bugünlük bu kadar... Herkese mutlu bayramlar...

DİĞER YENİ YAZILAR