Yaz’ın Öyküsü’nde çatışma başlıyor

D Productions-Ayşe Durmaz’ın yapımcılığını, İlker Arslan, Cem Görgeç, Gamze Arslan ve Cenk Boğatur’un senaryosunu, Atakan Ilgazdağ’ın müziklerini, Yağız Alp Akaydın’ın yönetmenliğini üstlendiği Yaz’ın Öyküsü yarın akşam ikinci bölümüyle ekrana gelecek. Vildan Atasever, Tansel Öngel, Ece Çeşmioğlu, Çağdaş Onur Öztürk, Tuğçe Açıkgöz, Tarık Ündüz, Deniz Gürzumar, Ayşegül İşsever, Zühtü Erkan, İncilay Şahin, Zehra Daştan, Elif Andıç Çam, Zeynep Kaçar, Burcu Ergenekon ve Gönül Ülkü’nün rol aldığı Yaz’ın Öyküsü, “Kimsin sen?” sorusuyla başladı.

18 yıl sonra gelen telefon

Bakteri kızı Yaz, sorunun cevabını bölümün sonunda buldu. Umudunu Kaybetme programının sunucusu Umut, yayında çocuklarını sahiplenmeyenlere fırça atarken yayına telefonla bir emekli hemşire bağlanır ve “Sizin öldüğünü zannettiğiniz bir kızınız var” der. Önce reyting için yalan haber olduğunu düşünen Umut, gerçeğin peşine düşer. Çünkü 18 yaşında Mert’ten hamile kalmış ama çocuğu aldırmaya gidecekleri gün Mert nu yalnız bırakmıştır. O gün çocuğu doğurmaya karar veren Umut, Mert’e bir mektup yazar ve doğuracağını söyler. Ama Mert’ten ses çıkmaz. Çünkü mektup Mert’in babasına ulaşır. Doğu Bey, Umut’a yardım eder ve kendi hastanesinde doğurmasını önerir. Doğumda da çocuğun öldüğünü söyler.

Haberin Devamı

Yaz’ın öfkesini izledik

18 yıl sonra gelen bu telefon hem Umut’un, hem de Mert’in hayatını değiştirir. Çünkü yetimhanenin asi kızı Yaz onların kızıdır. Hikâye bundan sonra Yaz’ın ailesini kabullenme, Umut ve Mert’in ebeveyn olma mücadelesiyle ilerleyecek. Konu sağlam ama karışık. Çünkü bu hikâyenin kahramanlarının hepsi asi. Yaz öfkeli, Mert sorumsuz, Umut otoriter. Fakirlikten zenginliğe geçiş yapacak Yaz, evlenmek üzere olan Umut ve hayatını bir türlü oturtamayan Mert’in mücadelesine tanık olacağız. Dizinin ilk bölümünü iyi oyunculuk performansları, güzel müzik, yer yer sarkan senaryo ve rejiyle izledik. Yaz’la daha fazla empati kurmak için keşke öfkesi dışında çaresizliğini de görebilseydik. Yetimhane hayatında eksikliğini hissettiği aileyi sadece sözlere dökmek yerine, olaylarla görseydik. Duygusuna girebilseydik. Sadece öfkeli bir genç kız izledik biz.

Haberin Devamı

Yazı zirvede geçirebilir

Dizinin yarın akşam ekrana gelecek bölümü nün tanıtımlarında Yaz’ın arkadaşlarıyla birlikte babasının konserinde olduğunu gördük. Demek ki, çatışma başlıyor. Bundan sonra daha iyi bölümler izleyeceğiz belli. Yaz’ın Öyküsü Tüm Kişiler’de 3.05 reytingle 4’üncü, AB’de 3.60’la 1’inci, ABC1’de 3.46’yla 2’nci oldu. Eğer bu bölümde senaryo sıkmaz, reji ritmi tutturur, oyuncular işe gönlünü koyarlarsa tüm yazı zirvede geçirebilirler.

DİĞER YENİ YAZILAR