Tatlı Küçük Yalancılar nasıl başladı?

O3 Yapım-Onur Güvenatam’ın yapımcılığnı, Cem Karcı’nın yönetmenliğini, Elif Usman’ın senaryosunu, Mira’nın müziklerini üstlendiği Tatlı Küçük Yalancılar, pazartesi akşamı ilk bölümüyle ekrana geldi. Şükrü Özyıldız, Bensu Soral, Beste Kökdemir, Büşra Develi, Dilan Çiçek Deniz, Melisa Şenolsun, Burak Deniz, Olgun Toker, Deniz Hamzaoğlu, Ozan Dolunay, Merve Çağıran, Esra Ruşan, Kaan Yılmaz, Gökçe Yanardağ, Tülay Günal, Almıla Uluer, Kubilay Tuncer, Cüneyt Uzunlar, Işıl Dayıoğlu, Alperen Duymaz, Özge Özaçar, Deniz Can Aktaş ve Kaan Kasapoğlu’nun rol aldığı dizi, Kırgın Çiçekler, Ne Münasebet ve Yetenek Sizsiniz Türkiye’yle reyting mücadelesine girdi. Tatlı Küçük Yalancılar, Tüm Kişiler’de 3.31, AB’de 2.59’la, ABC1’de 2.99 reytingle 3’üncü oldu.

Tatlı Küçük Yalancılar nasıl başladı

Tanışmaya hazır mısınız?

Tatlı Küçük Yalancılar; Aslı, Hande, Selin, Ebru ve Açelya’nın bir yazlık evinde Scream-Çığlık filmini izlemeye karar vermesiyle başlıyor. Açelya önce arkadaşlarına ciddi bir oyun oynuyor, daha sonra da kayboluyor. Bir yıl sonra herkesin kendi hayatını görüyoruz. Birbirleriyle görüşmeyen dört arkadaş başlarına hiçbir şey gelmemiş gibi yaşamaya devam ediyorlar. Ancak Açelya’nın kaybolduğu gün telefonlarına mesajlar gelmeye başlıyor. Hepsini köşeye sıkıştıran bu mesajlar yeniden bir araya gelmelerini sağlıyor. Bu arada Açelya’nın öldürüldüğü ortaya çıkıyor. Ama mesajlar durmuyor. Sonunda “Tanışmaya hazır mısınız?” mesajıyla tekrar yazlığa giderler ve içeriye giren birinin ayaklarının görüntüsüyle birinci bölüm sona erer. Bu arada Eren’in de bu işe bağlantısı olduğu ima edilir.

Haberin Devamı

Rejisine hayran kaldım

Diziyi orijinaliyle kıyaslamayacağım. Çünkü biz bu diziyi bir Türk yapımı olarak izleyeceğiz. Öncelikle dizinin senaryosunu uyarlamak konusunda zorlanmışlardı. Zorlanmaları çok normal. Çünkü içinde sınıf farkının olmadığı, gerilim yüklü ve kayıp hikâyeleri Türkiye’de tutmuyor. Daha önce defalarca denendi ama sonuç hep olumsuzdu. O nedenle ilk bölümde Açelya kayboldu, cesedi hemen bulundu, Eren’in işle bağlantısı verildi. Belki de orijinalinde bir sezonda gösterilen şeyleri ilk bölümde izledik. Bunlar hep Türk izleyicisine uygun hale getirilmek içindi. Rejisine hayran olduğumu söylemeliyim. Görüntü yönetmeni Aras Demiray ve yönetmen Cem Karcı inanılmaz bir iş çıkarmışlar. Yaratılan gerilim ve resimler bugüne kadar Türkiye’de yapılamaz denileni başardıklarını kanıtladı.

Haberin Devamı

Büşra Develi’ye dikkat!

Gelelim, oyunculuklara... Dizide bir isim var ki, sanırım herkesin ilgisini o çekti. Selin karakterine hayat veren Büşra Develi. Sinematografik bir yüzü ve oyunu vardı. Bugüne kadar keşfedilmemiş olması sektörün suçu. Ben Hande’ye hayat veren Melisa Şenolsun’u da gelecek vaat eden bir isim olarak gördüm. Tülay Günal’ı çok beğenirim ve sonunda onu izleyebileceğim için mutlu oldum. Olgun Toker’i Benim Adım Gültepe’de keşfetmiştik. Bu dizide henüz bir diyaloğunu bile duymadık ama hikâyenin merkezine oturacağı aşikar. Şükrü Özyıldız son zamanların parlayan yıldızı. Onu Şeref Meselesi biter bitmez bir dizide daha gördük. Değişmiş mi? Kesinlikle farklıydı ama keşke biraz yüzünü dinlendirseymiş. Bensu Soral, büyüdükçe güzelleşiyor. Aslı olarak naifliği yaşattı bize. Gerçi kızların sütten çıkmış ak kaşık olmadıklarını öğrendik. Beste Kökdemir’in oyunculuk kariyeri kaçırılan ve ölen kız hikâyelerinden gitti. Onu önce Çıplak Gerçek dizisinde izlemiştik. Yine kaçırılıp öldürülüyordu.

Haberin Devamı

Burada da aynı rolü üstlenmiş. Ama çok iyi bir yüz olduğunu tartışmam. Bu arada Kayıp dizisinin de senaryosunu yazan Elif Usman’ın Tatlı Küçük Yalancılar’da “Murat Şarman’ın çocuğu da kaçırılmıştı ama bulundu” diyaloğuyla Kayıp’a gönderme yapması gözlerden kaçmadı.

12-19 yaş grubu takip eder

Tatlı Küçük Yalancılar; gerilimi ve tansiyonu dozunda yaşatan Amerikanvari rejisi, güzel kızları ama Türk olmaktan uzak hikâyesiyle 12-19 yaş grubunu ve dizinin orijinalini takip eden gençleri yakalayabilir. Bugün 20-35 yaş arasındaki izleyici kitlesini ekrana çekmek çok zor. O nedenle diziler daha çok 12-19 yaş grubuna ve 40 yaş üstüne yapılıyor. Tatlı Küçük Yalancılar, bu haliyle 20 yaş üstünün ilgisine çekecek bir dizi ama onları ekrana çekebilecek mi ilerleyen bölümlerde göreceğiz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR