Herkes aynı gün aşık olunca ‘Aşk Zamanı’ oldu!

Medyalab-Çağrı Gedikoğlu’nun yapımcılığını, Bora Onur’un yönetmenliğini, Ali Alper Erze’nin senaryosunu üstlendiği Aşk Zamanı, perşembe akşamı ilk bölümüyle ekrana geldi. Yavuz Bingöl, Deniz Uğur, Bekir Aksoy, Burcu Binici, Ali Ersan Duru, Osman Albayrak, Nihan Balyalı, Sarven Çankar, Berk Güneşberk, Müge Bayramoğlu, Büşra Ayaydın, Emre Bey, Sezgi Deniz, İlyas Özçakır, Pervin Ünalp, Yavuz Topoyan, Ender Zeynep İge, Rüya Günderen ve Mustafa Arda Çırak’ın rol aldığı dizi, İstanbul’dan Köyceğiz’e bomba gibi düşen mafya babası Orhan ve kızlarının hayatını konu alıyor. Diziyi izlerken kendi kendime çok dövündüm. Zira, her ne kadar yabancı bir filmden esinlenilmiş olsa da sağlam konuyu heba etmişler.

Gerekçe zayıf kalmıştı

Karısı öldükten sonra vasiyetini yerine getirmeyip ortanca kızını bir erkekle yakalayan mafya babası Orhan bir anda şehri terk etmeye karar veriyor. Öncelikle bu çok sağlam bir neden değildi. Gerekçe zayıf kalmıştı. Madem ortada bir Muğla romantik komedisi var, keşke tüm kızlar aynı anda babanın başına çorap örseydi. Bir mafya babasının 4 kızı karşısındaki çaresizliği daha gerçek olurdu. Zaten oradan bir saniyede Köyceğiz’e uçtular. Tesadüfe bakın ki, iki kızda ilk görüşte aşık oldu. Üstelik kız gibi olmayı reddeden Derya bile bir güzel lafa yelkenleri suya indirir, hiç direnmedi. Eda daha ilk dakikada doktor Levent’in gönlünü çaldı. Sema ve Fikret itişip dursalar da onları da aşk bekliyor. Kamil İnci’ye vuruldu, belediye başkanı Reyhan Orhan’a baktı, Ceyda Ali’yle el ele tutuştu, Can Azra’yı süzdü derken ilk bölüm bitti. Anlayacağınız, herkesin aynı gün aşık olası tutmuş.

Haberin Devamı

Nihan Balyalı dikkat çekti

Her şeyden elini ayağını çeken Orhan’ın başında bir Tekin, bir Yahya, bir Fikret ve 5 kızı varken yer yer durum komedisi çıkarmaya çalışmışlar ama o da ilk bölümde her şeyi seyirciye verelim telaşesinin kurbanı olmuş. Açıkçası Köyceğiz gibi bir kasabanın dünyası da iyi yansıtılmamıştı. Yavuz Bingöl’ün Eşref Saati’ndeki komedi performansı efsaneydi. Bu karakterin yolculuğunda çok daha durum komedisi yaratılabilir. Yönetmene bu konuda çok iş düşüyor. Deniz Uğur, Pervin Ünalp ve Osman Albayrak canlandırdıkları karakterlere gelen topu gole çevirdiler. Dizinin gençler arasında en dikkat çeken performansı Nihan Balyalı’ya aitti. Eda karakterinin şıpsevdiliğini ve aşka aşık oluşunu hissettik. Levent ve Eda, ilk bölümde her şeyi göstermeye çalışan dizinin nefes alıp gülümsediğimiz sahnelerine hayat verdiler.

Haberin Devamı

Burcu Binici’nin karakteri sert ve ilk bölümde hikâyesi tam açılamadı. Ancak Fikret’le yakınlaştığında olayın merkezine oturacak. Ama kostüm ekibi ve yönetmene sormadan edemeyeceğim. Siz hayatınızda hiç topuklu ayakkabıyla bisiklet kullandınız mı? Kasabada Sema niye topuklu ayakkabıyla bisiklete biniyor?

Aşk Zamanı, iyi bir konu yakalayıp ancak kısır bir gerekçeyle yola çıkan, ilk bölümde aynı şarkıyla yetinen, hep benzer resimler kullanılan ve her şeyi ilk bölümde anlatma telaşı taşıyan bir romantik komedi dizisi olmuş. Ne yazık ki, reytinglerde Tüm Kişiler’de 1.53 reytingle 25’inci, AB’de 0.94’le 42’nci, ABC1’de 1.47’yle 26’ncı oldu. Keşke iyi bir proje tasarımla yola çıkıp, her şeyi tamamladıktan sonra seti başlatsalardı. Sanki dizi bu haliyle il bölümde eksik alış gibiydi.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR