Kırgın Çiçekler nasıl başladı?

Dizi Doktoru Oya Doğan, yayına yeni başlayan Kırgın Çiçekler dizisini siz değerli okurlarımız için yorumladı

NTC Medya-Mehmet Yiğit Alp’in yapımcılığını, Cengiz Keten ve Şahin Alparslan’ın öyküsünü, Gül Abus Semerci ve Yelda Eroğlu’nun senaristliğini, Serkan Birinci’nin yönetmenliğini üstlendiği Kırgın Çiçekler, pazartesi akşamı ilk bölümüyle görücüye çıktı. İpek Karapınar, Özgür Çevik, Biran Damla Yılmaz, Derya Artemel, Veda Yurtsever, Erdal Bilingen, Gökçe Ayyıldız, Hazar Motan, Çağla Irmak, Aleyna Solaker, Mehmet Aykaç, Nil Burçak Keser, Cansu Fırıncı, Yunus Emre Terzioğlu, Arif Diren, Zeynep Parla, Burak Arslan, Esma Yılmaz, Sacide Taşaner ve Zeynep Irgat’ın rol aldığı dizi Paramparça’nın sezon finali yaptığı akşam Tüm Kişiler’de 3.48 reytingle 3’üncü, AB’de 2.12’yle 11’inci, ABC1’de 2.52’yle 10’uncu oldu.

Kırgın Çiçekler nasıl başladı

Hikâye katman katman açıldı

Kırgın Çiçekler, katman katman açıldı. Önce Eylül’ün hayatına tanıklık ettik. Üvey babası tarafından tacize uğrayan Eylül, annesine durumu anlattı. Ancak hamile olan annesi adamı evden göndermek yerine kızını yetiştirme yurduna bırakmayı tercih etti. Eylül’ün yetiştirme yurduna gelmesiyle olaylar başladı. Dört kız bir gecede karakola da düştü, gazetelere de haber oldu, bekaret kontrolüne de gitti, okuldan da atıldı. Bir de zenginlerin fakirleri aşağılaması var ki, gerçekten abartılı bulduğum çok yer vardı. Yetiştirme yurdunda hayat böyle devam ederken, bir yandan da tam yurda bakan evde yaşayan Cemre’nin dramı yaşandı. Cemre önce iyi niyetliydi. Elbiselerini yurda bağışladı. Sonra bir anda onları aşağılamaya başladı. Dizinin bölüm finalinde de annesi ve babası intihar edince soluğu yetiştirme yurdunda aldı.

Haberin Devamı

Favorim Gökçe Ayyıldız

Kırgın Çiçekler, bize yetiştirme yurdunda yaşayan genç kızların dramını anlatmayı hedefliyor. Fakirliği, önyargıyı ve adaletsizliği merkeze koyuyor. Gelelim oyunculuklara... Öncelikle favorim Gökçe Ayyıldız. Yurdun arıza kızı ama en güçlüsüne hayat veren Ayyıldız, tek kelimeyle gerçekti. Sacide Taşaner, o yurtlardaki bıkmış müdürleri yansıttı. Cansu Fırıncı, hem tacizci üvey baba, hem de ideal eş rolünü aynı sahnede gözümüze sokarak kocaman alkışı hak etti. Biran Damla Yılmaz, çok güzel bir yeni yüz. İlk bölümü ağlayarak geçirdiği için fazla bir yorum yapamayacağım ama güzelliği kadar oynarsa yeni bir yüz kazandık diyebileceğim.

Haberin Devamı

Serkan Birinci’ye tebrikler!

Kırgın Çiçekler’i ilk bölümde bu kadar izlenilebilir kılan ise yönetmen Serkan Birinci. Konu çok ağır, müzik başrolde arabeskin tarihini yazarken, bu kadar kalabalık bir oyuncu kadrosuyla ve her 20 dakikada bir açılan yeni bir katmanı harmanlayıp iyi bir dünya yarattığı için Serkan Birinci’ye tebrikler. Diziyi izlerken bolca ağladığımı da itiraf etmeliyim. İşin özü, Kırgın Çiçekler zor bir günde gayet iyi bir sonuç aldı. Bakalım, gelecek hafta yine bir yetiştirme yurdu hikayesi olan Yaz’ın Öyküsü ve Tatlı Küçük Yalancılar başladığında nasıl bir performans gösterecek?

DİĞER YENİ YAZILAR