Aşk Yeniden neden başarılı oldu?

Salı akşamı bu sezonun tartışmasız en iyi çıkış yapan dizisi Aşk Yeniden’in sezon finali vardı. Dizi uçağı düşmüş Fatih’in bulunmasına odaklanmıştı ilk yarısında... O bölüm tamamen eski Yeşilçam filmlerine gönderme yaptı. İkinci bölüm ise evlilik teklifine adanmıştı. Fatih’ten evlenme teklifi bekleyen Zeynep amacına bir türlü ulaşamadı. Fatih’in istediği bir yerde olacaktı teklif. Sonunda bir jetin içinde arkadaşlarıyla Amerika’ya giderken evlenme teklif etti. “Seni tanıdığım yerde teklif etmek istedim” dedi. Kesinlikle romantik bir teklifti ama fazlasıyla Grinin Elli Tonu’na gönderme vardı. Sonuçta uçakları düştü. Yeni sezonda bizi dünyanın başka bir ülkesinde karşılayacaklar.

Oyuncuların kimyası tuttu

İşte bu dizinin başarısının ana nedeni bu. Geçenlerde bir yazı yazmış ve romantik komedinin sanıldığı kadar ucuz olmadığını yazmıştım. Aşk Yeniden, romantik komedi türünün ana özelliklerini yerine getiriyor. Senaryo sadece bir aşk üzerinden değil, yan karakterlerin de etkin olduğu bir şekilde ilerliyor. Yönetmen Ersoy Güler güzel resim yakalamak konusunda oldukça cömert. Yapım bunun için para harcamaktan kaçınmıyor. Müzik konusunda da bonkörler. Buğra Gülsoy ve Özge Özpirinçci’nin kimyası tuttu ve oyunculuk performansları standardın çok üstünde. Masalsı bir aşk var ortada... O nedenle böyle devam ederse gelecek sezonda da ses getirmeye devam edecek. Şimdi Aşk Yeniden başarısı nedeniyle onlarca romantik komedi başlıyor. Ama daha önce de yazdığım gibi romantik komedi pahalı bir türdür. Umarım Aşk Yeniden kadar formülün farkında olurlar.

Haberin Devamı

Fox’un dizileri ne zaman başlıyor?

Salı akşamı Fox İnternational Channels bir “Yaza Merhaba” partisi düzenledi ve yaz projelerini açıkladı. Kısa bir süre ben de uğradım ve bu sayede yeni dizilerin başlayacağı zamanı öğrenmiş oldum. Başrollerini Gökhan Keser ve Rüveyda Öksüz’ün canlandırdığı Sen Benimsin yarın başlıyor. Ezgi Eyüboğlu ve Kaan Yıldırım’ın rol aldığı Adı Mutluluk ise 23 Haziran Salı akşamı ilk bölümüyle görücüye çıkacak. Açelya Topaloğlu ve Cam Yaman’ın oynadığı İnadına Aşk, 2 Temmuz Perşembe yayınlanacak. TRT 1’den transfer edilen, başrollerini Ecem Özkaya Üstündağ, Ufuk Özkan, Hüseyin Avni Danyal ve Ayda Aksel’in canlandırdığı Zengin Kız Fakir Oğlan 19 Temmuz Pazar akşamı ekranda olacak. Şehrin Melekleri, Ümit Kantarcılar ve Orhan Kılıç’ın rol alacağı bir polisiye dizisi. Yayın tarihi ise 19 Ağustos Çarşamba.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR