Güzel günler görecek miyiz?

Başrollerini Kenan İmirzalıoğlu, Bergüzar Korel ve Çetin Tekindor’un oynadığı, Uluç Bayraktar’ın yönetmen koltuğuna oturduğu, Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat’ın kaleme aldığı, Ay Yapım imzalı Karadayı dizisi pazartesi akşamı veda etti. Üç sezondur ekrana gelen dizinin final bölümü reyting listesini de karıştırdı. Haftalardır zirveden inmeyen Paramparça, hem Survivor All Star’daki büyük çekişme, hem de Karadayı’nın finali nedeniyle tahtını bırakarak üçüncülüğe oturdu. Gelelim, Karadayı’nın final bölümüne... Mahir Kara’nın 5 yıl hapis cezası almasıyla Feride’nin doğum sancısı tutmuş ve geçen hafta sona ermişti. Dizi doğum sahnesiyle açıldı, ardından da 5 yıl geçti. Karadayı’nın hapishaneden çıkacağı gün evde büyük bir hazırlık vardı. Ancak Nejdet bir gece önce hapishaneden kaçmıştı ve Karadayı efsanesi bitireceğini söylüyordu. Tanıtımlarda da Mahir Kara’nın mezarı başında ailesi olduğu için biz mutsuz bir son bekliyorduk.

Nazım Hikmet’le bitti

Sonunda Mahir hapisten çıktı ve ailesine kavuştu. Nejdet’in gazinoda dinamit patlatmasıyla da öldüğünü sandık. Hikaye 15 gün sonradan açıldı. Trabzon’a tüm aile gidiyordu. Ama bizi orada bir sürprizin beklediği aşikardı. Sadece nasıl olduğunu bilmiyorduk. Gidilen evden Karadayı çıktı ve bir flashback sahnesi girdi. Mahir Kara, Nejdet’e istediği ünü vermek için Karadayı efsanesini bitirdi ve ailesiyle Trabzon’da sadece Mahir Kara olarak yaşamayı seçti. Finalde Çetin Tekindor bize Nazım Hikmet’in şiirini okudu. “Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler göreceğiz. Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar, ışıklı maviliklere süreceğiz...” Ardından da final yazdı. Sonu umut doluydu. Umarım güzel günler göreceğiz.

Haberin Devamı

Farklı bir rolde oynamalı!

Şimdi Karadayı ekibinden beklentilerimi sıralayacağım. Öncelikle senarist Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat’ın iyice dinlenip, bir süre ara vererek bizi müthiş hayallere sürükleyecek demlenme sürecini yaşamalarını diliyorum. Çünkü bu işin matematiğini iyi biliyorlar. Kenan İmirzalıoğlu’nu bundan sonra farklı bir rolde izlemek istiyorum. Daha önce de yazmıştım. Belki daha sorunlu bir tiple bize başka bir rengini gösterebilir. Bergüzar Korel’in bir süre ara vereceğini düşünüyorum. Ondan da enerjisi daha yüksek bir karakter oynamasını bekliyorum. Erkan Avcı zaten şahane bir oyuncuydu, bu diziyle bambaşka bir noktaya geldi. Bundan sonra sektörün kıymetini bileceğini umut ediyorum. İrem Kahyaoğlu Sun karakteriyle dikkatleri çekti. Bu sezon onu bir dizide görmek isterim. Kısacası yapımından yönetimine, yazımından oyunculuk performanslarına üç sezonluk bir hayal sundu Karadayı. İçinden onlarca oyuncu kazandırdı sektöre. Herkesin emeğine sağlık! Güle güle Karadayı. Gerçek hayatta da şiddet içeren kariyerlerinden vazgeçebilecek cesur adamlar olması dileğiyle...

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR