'Komedinin Cumhurbaşkanı olmak istiyorum'

Güzel Köylü dizisinde hayat verdiği Bünyamin karakteriyle beğeni toplayan Toygan Avanoğlu iddialı konuştu: “Komedi bir cumhuriyetse ben oranın cumhurbaşkanı olmak istiyorum.”

Sıradan bir sohbet içinde sazı eline alıp sizi yerlere düşürecek kadar güldüren insanlar vardır. İşte Toygan Avanoğlu bu örneğe birebir uyan bir isim. Şu sıralar sokakta yürümeye bile zorlanıyor ama o halinden memnun. Onu gören insanlar daha konuşmadan gülmeye başlıyor. O nedenle Kemal Sunal’a benzetiliyor. Güzel Köylü haftaya çarşamba Star TV’de final yapıyor. O nedenle yeni komedyen Toygan Avanoğlu’yla bir araya geldik ve gelecek hedeflerini konuştuk.

- Toygan biz sana çok gülüyoruz ama sen kendine gülüyor musun?

Açıkçası biraz bencil bir mizah anlayışım var. Kendimi güldüren, bana komik gelen şeyi yapmak daha çok işime geliyor. Yazılı metne sadık kalırım ama mutlaka kendimden bir şey katmam gerekiyor.

Komedinin Cumhurbaşkanı olmak istiyorum

- Sen aslında spor akademisi mezunusun. Oyunculuğa geçişin nasıl oldu?

Müzik de vardı hayatımda. Bir albüm yapmayı ve bir yerlerde söylemeyi çok istiyordum. Tiyatrocu arkadaşlarım sayesinde Kanal 1’de Özlem Gürses’in programında 5 dakikalık ufak skeçlerle başladım. Sadece şarkı söylerken aldığım keyfin fazlasını oradan aldım. Skeçlerden sonra bir sinema filmi ve dizide küçük rollerde oynadım.

Haberin Devamı

- Büyük rollere geçişin nasıl oldu?

Cihangir’de boş boş gezerken arkadaşım Soydan Soydaş’la karşılaştık. Çok temiz kalpli ve iyi bir adamdır. Düşman Kardeşler dizisinin görüşmesine gitmiş ve beni önermiş. Çağırdılar. Baykut Badem, Filiz Ekinci’yle görüştüm. Deneme çekimi konusunda yeteneksizim. Yapamayacağımı söyledim. Senaryoya çalışma sözü verdim. 15 gün sonra tekrar bir araya geldik ve oldu. Sonra Muhteşem Yüzyıl, Benim İçin Üzülme dizilerinde oynadım. Ardından da Güzel Köylü geldi.

Komedinin Cumhurbaşkanı olmak istiyorum

‘KEMAL SUNAL’A GÜLÜŞÜM BENZETİLİYOR’

- Gelelim Güzel Köylü’ye... Bir Muğla dizisinde Konyalı Bünyamin’i oynadın. Dizinin en farklı tipini sen oynadın. Zorladı mı?

Aslında hem zordu, hem de güzeldi. O kadar Muğlalı’nın içinde Konyalı bir karakter seyirci tarafından benimsenmeyebilirdi. Ama bu adam benim içimde zaten vardı. Benim kafamdaki adam karısından korkmazdı. Tabii ki senaryo gereği bu adamın bazı yerlerini yonttum. Güzel Köylü kendimi çok anlatabildiğim bir iş oldu. Hem yönetmenimiz Mustafa Şevki Doğan, hem Baykut Badem ve Filiz Ekinci bana bir alan tanıdılar.

Haberin Devamı

- Senin için Kemal Sunal’dan sonra birinden bu tadı alıyoruz diye bir benzetme var...

Kemal Sunal Türkiye için bir idoldür. Ona benzetilmek tarifsiz bir şey. Fitili kökünde olan bombayı ateşleyip kaçamamak gibi bir şey.

- Kendini benzetiyor musun?

Benim benzetmek haddim değil. Çok büyük bir sanatçı, ben benzetmiyorum ama sa nırım seyirciye verdiğim enerjiyi ve gülüşümü ben zetiyorlar. Onun hem güldüren, hem de ağlatan çok güzel bir gülüşü vardı.

Komedinin Cumhurbaşkanı olmak istiyorum

“TEKİRDAĞ’DA KİMSE BİZİ TANIMADI”

Düşman Kardeşler dizisini çekerken oyuncu arkadaşı Uğur Biçer’le kaç kişiyle fotoğraf çektirdik diye iddiaya girdiğini söyleyen Toygan Avanoğlu, şanslı olduğunu söylüyor: “Seni hiç tanımayan birinin gelip fotoğraf çektirmek istemesi seni çok yükselten bir şey. Düşman Kardeşler’i çekerken Gelibolu’da çok meşhurduk. Sonra bir gün Uğur Biçer’le Tekirdağ’da bir AVM’ye gittik ve bizi kimse tanımadı. Bayağı bir yıkıldık. Bir daha da dizi bitine kadar Gelibolu’dan çıkmadık. Şimdi setimize binlerce insan geliyor. Çok hoşuma gidiyor. Ama bunun benim değil, dizinin başarısı olduğunun farkındayım.”

Haberin Devamı

‘UZUN İLİŞKİ İNSANIYIM’

Televizyonda görünmek albeniyi artırır. Şu anda kızların sana ilgisi nasıl?

Şöhretle değil, yaptığım işle ilgili bir adamım. Ben insanları güldürdüğüm için sevdiler beni. Yolda bana bakıp gülüyorlar. Gülüşüyoruz. Bu beni çok mutlu ediyor. Diğer meseleye gelince; 7 aydır bir kız arkadaşım var. O nedenle diğer kızlara kardeşim gibi bakıyorum. Çünkü ben uzun ilişki insanıyım, takılmalar adamı değilim.

DİĞER YENİ YAZILAR