Paramparça’yı Ti’ye alacaklar

Show TV’nin yaz ekranı için projeleri dün bir basın bülteniyle hepimizle paylaşıldı. Ben de bugün o projeleri yazacağım ama bir dizi var ki, galiba üzerine çok fazla konuşmamız gerekiyor. Çünkü konusu Paramparça’nın aynısı... Yapımını Limon Yapım’ın, senaristliğini Gülbike Sonay Üte, Fulya Emek Tanrıkulu, Fatih Solmaz ve Özlem Lale’nin üstlendiği Şervan ve Berkcan adlı dizinin oyuncu seçimleri devam ediyor. Temmuz ayında ekrana gelecek dizi, doğumdan sonra karışan iki çocuğun ve ailelerinin etrafında gelişen olayları konu alan bir absürd komedi. Hikaye, opera sanatçısı olan Tülay’ın Mardin’e konser için gelmesiyle başlıyor. Tülay, operasını söylemek üzere sahneye çıktığında doğum sancıları başlar ve apar topar hastaneye götürülür. Aynı saatlerde Mardinli ailede Merdan Ağa’nın eşi Cennet’in doğum sancısı başlamış ve Tülay’ın bulunduğu hastaneye götürülmüştür. Her iki ailenin de oğlu olur ama hemşirenin dalgınlığıyla bebekler yanlış ailelere verilir. Yıllar geçer ama her iki çocuk farklıdır. Bebeklerin karışmasından yıllar sonra tekrar Mardin’e bir iş dolayısıyla giden İstanbullu aile, Mardinli aileye misafir olunca olaylar karışacak, asıl hikaye de bundan sonra başlayacaktır. Yani anlayacağınız, Şervan ve Berkcan, Paramparça dizisini ti’ye alacak. Çıkış noktası tamamen aynı ama bu kez karışan çocuklar erkek olacak. Dramından daha çok komedisini izleyeceğiz. Ancak ekranda Paramparça gibi bir iş varken, aynısının mizahını yapmak bana etik olarak pek doğru gelmedi.

Haberin Devamı

Tutar mı Tutar ne dersiniz?

Diziyi daha önce Ya Tutarsa adıyla yazmıştım. Adı Tutar mı Tutar olmuş. Paşhan Yılmazel, Cahit Gök, Ahmet Kürşat Öçalan, Bahadır Efe, Hilmi Özçelik, Zeynep Kankonde, Ceyda Ateş, Su Kutlu, Açelya Özcan, Rıza Sönmez, Selen Uçer, Barış Aytaç, Ferdi Sancar, Celal Tak, Caner Alkaya, Ferhat Baynal, Kerem Muslugil ve Tuna Arman rol alıyor. BKM’nin yapımını üstlendiği dizinin yönetmen koltuğunda Şenol Sönmez oturuyor. Senaryosunu Erkan Ergezen kaleme alıyor. Dizi, iki yakın arkadaşın, bir gün uyandıklarında kendilerini bir dizinin başrol karakterleri olarak bulmalarıyla başlıyor. Bu iki yakın arkadaşın, başrolünde yer aldıkları diziden kurtulmaya çalışırken, mahalledeki karakterlere aşk, aile, dostluk gibi sımsıcak ilişkilerle bağlanmalarıyla da hikaye gelişiyor. Şenol Sönmez, Urfalıyam Ezelden’i çekerken demosunu izlettiğinde çok gülmüştüm. Aynı absürdlüğü ekranda görürsek bence çok eğleneceğimiz bir iş geliyor.

Haberin Devamı

Fabrika Kızı geliyor

Dizide; İsmail Demirci, Fulya Zenginer, Fırat Albayram , Aydan Burhan, Özge Korkmaz, Fatih Altın, Begüm Yılmaz, Sedat Bilenler, Alayça Öztürk, Burak Satıbol, Alper Kadayıfçı ve Tuğçe Karaoğlan rol alıyor. Yapımını Organize Filmler üstleniyor. Gökhan Horzum’un kaleme aldığı diziyi Hakan Arsalan yönetiyor. Fabrika Kızı, her şey bitti dediği anda bir telefonla hayatı değişen Aylin’i anlatıyor. Yıllardır görmediği babasından miras kalan İstanbul’daki fabrika, genç kadının hayatını düzene sokması için bir umut oluyor. Ancak bu mirasla arasındaki tek engel Ferhat. Dizinin senaryosunu okudum. Eğer iyi bir dünya kurulursa sıcak bir iş izleriz.

Haberin Devamı

İlişki Durumu: Karışık

Dizide; Seren Şirince, Berk Oktay, Pamir Pekin, Eda Ece, Mert Türkoğlu ve Özlem Öçalmaz rol alıyor. Yönetmenliğini Barış Yöş’ün, senaryosunu Banu Kiremitçi Bozkurt’un yaptığı dizinin yapımını MF Yapım üstleniyor. Dizi, aşk, kıskançlık, gurur, dostluk ve yanlış anlamaların el ele gideceği bir aşk oyunu hikayesini anlatıyor. Bakalım, nasıl bir hikâye izleyeceğiz?

Ne Münasebet ekranı doldurur

Defalarca yazdım bu işi. Yapımını ARC Yapım’ın, senaristliği Hakan Haksun ve Barış Başar’ın üstlendiği diziyi Çağrı Bayrak yönetiyor. Sarp Levendoğlu, Pelin Akil, İnan Ulaş Torun, Bengi İdil Uras, Cihat Tamer, Ayşe Kökçü, Hakan Altıner, Ayşen Sezerel, Mert Yavuzcan, Pınar Şenol, Gizem Güven ve Bahar Akça’nın oynadıkları Ne Münasebet, birbirlerinden farklı iki insanın, zorunlu iş arkadaşı olmalarıyla başlayan ayakta kalma mücadelelerini ve birbirlerine aşık olmalarını, komedi ve aksiyonla harmanlayarak ekrana getirecek. Hikâye sağlam. Bence bu yaz konuşacağımız işlerden biri olabilir.

Haberin Devamı

Sahte Polis güldürür

Süreç Film’in yapımını, Ali Doğançay’ın senaristliğini, Tarkan Karlıdağ’ın yönetmenliğini üstlendiği dizinin başrolünde Emre Altuğ rol alacak. Temmuzda ekrana gelecek olan dizi, Sercan ve Serkan adlı ikiz kardeşlerin hikayesini anlatıyor. Dizi, biri emniyet teşkilatında parlak bir polis, diğeri yıllarca polis rollerinde figürasyonluk yapan ikiz kardeşlerin yer değiştirdiklerinde başlarından geçenleri anlatıyor. Tarkan Karlıdağ’ı yıllar sonra yönetmen koltuğunda izleyeceğimiz işe iyi bir oyuncu seçimi yapılırsa eğlendirir.

DİĞER YENİ YAZILAR