Mutlu vuruldu ama şov devam ediyor

Sesi Çok Güzel yarışmacısı Mutlu Kaya vuruldu ve yoğun bakımda... Üstelik durumu kritik. Daha 19 yaşında bir genç kız ve ölüm mücadelesi veriyor. Neden? Televizyona çıkıp şarkı söylediği için... Filmi başa saralım. Özgecan Aslan cinayeti olmuş ve toplumca cinnet geçirme noktasına yeni gelmiştik. Kadına şiddeti tartışıyorduk ki, Fox TV’de Sesi Çok Güzel diye bir yarışma başladı. Format gereği jüri üyeleri ihbar aldıkları şehirlere gidip sesi güzel kişileri stüdyoya getiriyordu. Bence iyi formattı. Ajitasyon vardı, umut vardı, müzik vardı, ünlü jüri üyeleri vardı. Ama kanaldaki hesap reytinge uymadı ve program yayından kaldırıldı. Emre Karayel’in sunduğu yarışmada Sibel Can, Sertap Erener ve Gökhan Türkmen jüri üyesiydi.

“Başrol olabilir” dedim

Yarışmanın ilk bölümünde Sibel Can, Diyarbakır’a gitmiş ve Mutlu’yu bulmuştu. Onu ilk gördüğüm anda inanılmaz güze, bu yarışmadan sonra yapımcılar onu kaçırmaz. Kesin bir gençlik dizisinin başrolü olarak izleriz diye düşündüm. Mutlu’nun hem sesi çok güzeldi, hem de kendisi... Kısa sürede yarışmada öne çıktı. Yarışma devam etseydi, büyük ihtimalle de birinci olacaktı. Ancak geçtiğimiz gün evinde başından vuruldu. Şimdi yaşam mücadelesi veriyor. İddialar büyük... Bir yandan ailesinin aşiret olduğu ve ekranda olmasına karşı olduğu için bunu yaptığı söyleniyor. Diğer taraftan eski sevgilisinin konser afişini görüp vurduğu...

Haberin Devamı

Suçlu kim?

Sibel Can, Mutlu’ya “Kızım” diyor ve yanına gideceğini söylüyor. Hepimiz üzülüyoruz. Ama sonuç değişmiyor. Durumu kritik... Peki, bunun suçlusu kim? Sibel Can mı? Hayır. Yarışma mı? Hayır. Jüri üyeleri mi? Hayır. Kanal mı? Hayır. Ama suçları var mı? Tartışmasız var. Madem kızın tehdit aldığı biliniyordu, neden korunmadı. Yarışma yayınlandığı sürece eminim korundu ama yayından kaldırılınca kaderine terk edildi. İyi de siz bu kıza umut vermediniz mi? Ona verdiğiniz umutla tehditlere karşı korkusuzca davranmadı mı? Yarışma yayından kaldırılınca telefon etseniz neye yarar ki? Siz yapmıyorsanız yetkilileri harekete geçirecektiniz. Her gün onlarca kadının öldürüldüğü bir ülkede bir yarışma programına reyting kazandırmak için önce bir gencin umudu alındı, şimdi de canını kurtarmaya çalışıyor. Ama maalesef şov devam ediyor. Umarım Mutlu bu yaşam mücadelesini kazanır. Dualarım o gencecik umutla... Umarım uyanır ve adı gibi mutlu bir yaşam sürer.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR