Önüm arkam sağım solum romantik komedi oldu

Romantik komedi en sevdiğim türlerden biridir. Hatta kafam bozukken açıp izlediğim filmlerim bile var. Çünkü insanı hem umuda sürükler, hem eğlendirir, hem de ihtiyacı olan romantizmi sağlar. Ancak Türkiye’de yakın zamanda romantik komedi zehirlenmesi yaşayabiliriz. Aşk Yeniden’in başarıya ulaşması diğer yapımcıların ve kanalların gözünü açtı. Gelecek sezona ve yaza onlarca romantik komedi yapılacak. İşte bu beni korkutuyor. Çünkü her kanalda birkaç romantik komedi ve birbirine benzeyen işler izleyeceğiz. Sonuçta romantik komedi belli başlı trüklerle işleyen bir tür. Şimdi aynı sahneleri izlediğimiz onlarca dizimiz olduğunu düşünün. Beni resmen ekrandan soğutabilir.

Gelelim bu yazıyı yazma sebebime; Aşk Yeniden dünyanın en klişe sahnesi uçakla başladı ilk bölümüne… Ama bunu çok iyi kullandılar, senaristlerin ve yönetmenlerinin eline sağlık! Onlar bu sahneyi kullandı diye başkası kullanamaz diye bir şey de yok. Ancak bu yaz başlayacak işlerden biri açılışını aynı sahneyle yapmayı planlıyormuş.

Haberin Devamı

İşte bu olmamalı! Yakın zamanda aynı trükle başlayan bir iş varken, böyle başlamak doğru değil! Bir de şunu unutmayın, ortada bir başarı varsa, biraz cesaret gerektirir. Yoksa aynısını kopyala yapıştır yapıp başarılı olanı hiç gördünüz mü?

Güllerin Savaşı seneye devam ediyor

Başrollerini Damla Sönmez, Canan Ergüder ve Barış Kılıç’ın paylaştığı Güllerin Savaşı’nın Cumartesi akşamı ekrana gelen 42’nci bölümünde Ömer, Cahide, Gülfem ve Gülru’ya oynadığı oyunda başarıya ulaştı ve hepsine sırları itiraf ettirdi. Gülfem ve Cahide Gülru’nun babasının ölümüne sebebiyet verdiklerini kabul ederek kaybetti gibi görünse de, aslında savaş yeni başlıyor. Çünkü Güllerin Savaşı seneye de devam edecek. O nedenle Gülfem ve Gülru daha çok savaşacak. Ancak senarist Sırma Yanık’ın işi zor. Finale gidiyor gibi her hafta başka bir bomba patlatıyor. Umarım cebinde gelecek sezon için bambaşka hikayeler vardır. Aksi takdirde, bir köşkün içinde aynı konular ve kişilerle geçen bir işi seneye izletmek zor olabilir. Güllerin Savaşı’ndan izleyici olarak sürprizler bekliyorum.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR