“Mutlu Ol Yeter” be Can!

NTC-Mehmet Yiğit Alp’in yapımcılığını, Kerem Çakıroğlu’nun yönetmenliğini, Ali Demirel, Volkan Sümbül, Yiğit Özgür ve Barış Erdoğan’ın senaristliğini üstlendiği Mutlu Ol Yeter, pazar akşamı ilk bölümüyle ekrana geldi. Ali Atay, Aslı Enver, Ertan Saban, Öner Erkan, Sait Genay, Tülay Bursa, Bülent Seyran, Fırat Albayram, Nil Günal, Seda Türkmen, Ayten Uncuoğlu, Yılmaz Gruda, Metin Büktel, Erkan Üçüncü, Göktay Tosun, Erol Alpsoykan, Kubilay Çamlıdağ, Emre Ertunç ve Efe Tuncer’in rol aldığı diziyi beni sevmemem mümkün değildi. Yiğit Özgür’ün karikatürlerini seven, Ali Demirel ve Volkan Sümbül’ün kaleminin kıvraklığını iyi bilen biriyim. Ali Atay ve Ertan Saban’dan aylar önce dinlemiştim bu hikâyeyi. İkisinin birlikteliğinden de ne çıkacağını merakla bekliyordum. Limonata filminde beraber çalışan ve birlikte proje yapma kararı veren Atay ve Saban iyi ki beraber yürümüşler. Şahane bir ikili olmuşlar.

Ertan Saban müthişti

Mutlu Ol Yeter, babasının mirasını taşıyamayan, tembel ve mutsuz Can’ın Zeynep’e olan aşkından başka bir şey olmamasını anlatıyor. Can elini neye atsa başarısız oluyor. Babür, babasının intikamını almak ve Can’ı öldürmek için hayatına giriyor. Ama törelerine göre Babür’ün Can’ı en mutlu gününde öldürmesi gerekiyor. Ama bu ne mümkün! Can bir türlü mutlu olmuyor. Çünkü Zeynep nefret ettiği Güneş’le birlikte Dubai’ye gidiyor. Babür Can’ı mutlu etmek için her şeyi yapıyor ve sonunda Zeynep’in gidişine engel oluyor. Ama Can yine mutlu olmuyor. Çünkü mutsuzluk hastalığına yakalanmış. Sonrasında ne olacağını merakla bekliyorum. Dizide oyunculuk performansıyla en büyük alkışı Ertan Saban hak ediyor. İnanılmaz güzel oynamış Babür’ü... Bir de o kadar hızlı konuşmasa... Bazı şeyleri çok zor anladım ama en çok ona güldüm. Ali Atay’ı zaten beğenirim ama Can’ı Mecnun’dan çok farklı bulmadığımı belirtmek zorundayım. Can karakteri olmuş ama yaratılan Can karakteri sanırım hepimize Mecnun’u hatırlattı. Aslı Enver’e gülmek çok yakışıyor. İlk bölümde ortada bir aşk göremedik, Zeynep bu hikâyenin merkezinde dursa bile Can’ın psikolojisini izledik. İlerleyen bölümlerde komediye kendini teslim ederse bambaşka bir şey çıkacaktır. Ayten Uncuoğlu’nu yıllardır izlediğimiz anneanne, babaanne gibi klişe karakterlerden sonra çok dişi bir rolle izlemek keyifliydi. Konuk oyuncu olsa da özlediğim arkadaşım Luran Ahmeti’yi bir sahnede görmekten çok mutlu oldum. Kısacası, Mutlu Ol Yeter, komediyle dramı harmanlayan, bambaşka bir kafa iş yaratma iddiasıyla yola çıktı.

Haberin Devamı

Totale inmek lazım!

Haberin Devamı

Gelelim neden çok düşük reyting aldığına... Dizi Tüm Kişiler’de 1.63 reytingle 30’uncu, AB’de 2.19’la 16’ncı, ABC1’de 1.76’yla 22’nci oldu. Çünkü yeni denek grubu için alternatif bir iş olmuş. Daha doğrusu hedef kitlesini 19-35 yaş aralığına diken bir proje Mutlu Ol Yeter... Ancak o kitleyi televizyon karşısına oturtmak zor. Çünkü onlar internetten dizi izliyorlar. Ama bedava olursa... Atv internet sitesinde kaç kişinin izlediğini göstermediği için sayı veremiyorum ama kanalın internetten en çok izlenen dizisi olduğuna eminim. Ne yazık ki, televizyonlar kötü bir dönemden geçiyor. Ekran birbirinin benzeri işlerle dolu. Yeni ve farklı bir şeye, moda tabiriyle alternatif bir işe şahsen ben açım. Kardeş Payı’da final yapıyormuş zaten. Umarım, atv küstürdüğü izleyicisine, özellikle de gençlere adım atmak için bu işin arkasında durur. Bu işin yazın reytingi yükselecektir ama biraz daha mahalle mevzusuna yani totale inmek lazım!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR