Bana Baba Dedi nasıl başladı?

Amerikan yapımı Baby Daddy’den uyarlanan “Bana Baba Dedi” cuma akşamı ilk bölümüyle görücüye çıktı. TV8 İç Yapımlar’ın yapımını, 3 Adam’ın senaryo danışmanlığını, Bedran Güzel’in yönetmenliğini üstlendiği dizide; Oğuzhan Koç, Eser Yenenler, İbrahim Büyükak, Yağmur Tanrısevsin, Ersin Korkut, Cezmi Baskın, Ayşe Tunaboylu, İpek Tenolcay, Burçin Abdullah, Gülsüm Alkan, Ali Çelik, Gözde Mutluer, Zeo Jaweed, Sefa Hebipoğlu, Safa Sarı ve Su Demirci rol alıyor. Dizide Kaan’ın (Oğuzhan Koç) boşandıktan sonra hayata tutunmasını daha doğrusu tutunamamasını izledik. En yakın arkadaşı Cüneyt’in babasının evinde kiracı olan, çalıştığı restoranda hem garson, hem de şarkıcı olan Kaan’ın başına önce kendisinden bir yaş büyük ağabeyi Bora, daha sonra da boşandığı eşinin sürprizi yani kızı Su kondu. Çocuklu evde ilham perilerinin olmayacağını düşünen Kaan, Didem ona ne kadar yalnız olmadığını söylese de, kızını kayınvalidesi ve kayınpederine verip göndermeyi seçti. Finalinde de kızını almaya gitti.

Her yerde 3 Adam var

Haberin Devamı

Baby Daddy tatlı bir hikâye ama 30 dakikada anlatıldığında. Açıkçası bu iş 96 dakikaya uzatılınca biraz tadı kaçmış. Kendini tekrar eden esprilere dönmüş. Gelelim oyunculuk performanslarına; Oğuzhan Koç Kaan rolünün altından kalkmış. Açıkçası 3 Adam’ın içinde en minimal oynayan Koç’tu. Kendisinden farklı birini de oynamıyor.

Yine şarkı söylüyor ve az konuşuyor. Eser Yenenler, keşke karakteri komik yapacağım diye abartılı mimiklere ve jestlere girmeseydi. Bıra zaten bir kaybeden ve düştüğü durumlar zaten komikti. Senaryonun kendisini en çok tekrar ettiği ve aynı esprileri izlediğimiz karakter de Bora’ydı. İbrahim Büyükak’ı çok yetenekli ve komik bulurum. Ama o da işin abartılı kısmına kaçmıştı. Aslında üçünün de en büyük handikapı 3 Adam olmalarıydı. Onları o kadar fazla görüyoruz ki, ne yalan söyleyeyim ben Eser’in Bora, İbrahim’in Cüneyt olduğuna inanamadım. Hem şov programında, hem jüride, hem başka programlarda, hem de yarışmalarda 3 Adam var. Yani TV8’i açıp 3 Adam’ı görmemek neredeyse mümkün değil. Bir de dizide karşımıza çıkınca o karakter olduklarına inanmakta zorlandım.

Haberin Devamı

Senaryoya mizah lazım

Cezmi Baskın’ın baskıcı tavrı, Ayşe Tunaboylu’nun ezilmişliği, Burçin Abdullah’ın evin cici kızlığı olmuştu. O ailede tipik Türk olarak ekrana yansımıştı. Ersin Korkut’un canlandırdığı Rafet karakteri zaten kendi çatışmasında komedi yaratabilecekken eline boyu kadar kaşık vermek işi hiç komikleştirmemişti.

Yağmur Tanrısevsin’in duba Didem’den afet Didem’e dönüşmesi yeteri kadar işlenmemişti. 2 dakika içinde her şey normale döndü. Oysa o değişim farklı bir duygu yaratabilirdi. Reyting sonuçları böyle zorlu bir günde TV8 için hiç fena değil. Tüm Kişiler’de 2.80 reytingle 19’uncu, AB’de 3.10’la 10’uncu, ABC1’de 2.67’yle 16’ncı oldu. Bana Baba Dedi ilk bölümünde bize tatlı bir hikâye anlatacağını vaat etti. Ama Yenenler, Koç ve Büyükak’ın bizi 3 Adam değil Kaan, Bora ve Cüneyt olduklarına ikna etmesi için çok az zamana ihtiyacımız var. Bir de senaryoya daha kıvrak bir mizahın değmesi gerekiyor. Çünkü bu işi izlemeye gönüllü bir seyirci var.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR