Bu sezon iki önemli senarist kazandık!

Malum sezonu ağır geçirdik. Eylülde başlayan hiçbir dizi devam etmedi. Yapımcılar ve kanallar isyanda. Herkesin dilinde ortada iyi bir senaryo olmadığı var. Belki de ortada iyi senaryolar vardır ama daha yüzüne bakılmadan kenara atılan senaryolar arasındadır. Kim bilir! Velev ki ortada iyi bir senaryo var, onu da mahvetmeyi bilir bizim dizi sektörü. Nasıl mı? Bir insan evladı haftada 140 dakika dizi nasıl yazabilir? Bu neredeyse hiç uyumaması, evden ya da ofisten dışarı çıkmaması, kimseyle görüşmemesi ve hiç beslenmemesi anlamına geliyor. Yani kendi benzinini kısa sürede tüketmek zorunda kalıyor senaristler… Bence bu sektörün en büyük sorunlarından biri bu. Eğer sürelere müdahale edilmezse daha çok dizinin batışını göreceğiz. Kısacası sektör kendi ayağına sıkıyor.

Gençlerin önünü açın!

Bu kötü tabloda beni çok mutlu eden bir gelişme var. Bu sezon iki senarist kazandı Türk dizi sektörü. İlki, Ulan İstanbul’u kaleme alan Uğraş Güneş. Başka bir kafası, sağlam bir mizah anlayışı var. En önemlisi yazdığı karakterlerin vicdanı var. Kıvrak zekâsını keskin kalemiyle harmanladı ve sektörün en zor döneminde 39 bölüm komedi dizisi yazdı. Yetmedi, internette dizisi yayınlanan ilk senarist oldu. Helal olsun! Umarım Uğraş’ın kıymetini bilir sektör ama onu da tüketmezler. Son zamanlarda en çok etkilendiğim diğer senarist Poyraz Karayel’i kaleme alan Ethem Özışık. Özellikle geçen hafta yayınlanan bölümdeki mahkeme sahnesine bayıldım. Eline, emeğine sağlık Özışık. Ayrıca hem polisiye, hem baba-oğul, hem baba-kız, hem romantik komediyi harmanlamayı başarıyor. Üstelik bunu yaparken kaleminden taviz vermiyor. Ey dizi sektörü, bu iki kalemi ciddiye alın. Bir de yeni yeteneklerle dolu Türkiye… Yeter ki, gençlerin önünü açın. Fikrini beğendiğiniz isimlere yatırım yapın. Belki de bu kısır döngüden kurtulmak için sizin de sektörden kazandığınızı sektöre yatırmanız gerekiyordur.

Haberin Devamı

Heredot Cevdet bugün başlıyor

Ekmek Teknesi dizisinin efsanevi karakteriydi Heredot Cevdet. O kahveye girip hikâye anlatmaya başladığında hem kahvedekiler, hem de ekran başındaki izleyiciler pür dikkat kesilirdi. Hasan Kaçan’ın hayat verdiği karakter Türk televizyon tarihinin de en ilginç dizi kahramanlarından biriydi. Yıllar sonra Heredot Cevdet bu kez yeni hikâyeler anlatmak üzere geri dönüyor. Bugünden itibaren hafta içi her gün TRT 1’de ekrana gelecek olan Heredot Cevdet dizisi 19.50’de yayınlanacak. Yapımcılığını Eyüp Üstün’ün, yönetmenliğini Özgür Pak’ın üstlendiği dizi bakalım eski izleyici kitlesini yakalayabilecek mi?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR