İstanbul müzİkal görsün!

Geçtiğimiz yıl Erdal Beşikçioğlu ve Nadir Koçoğlu’nun Ankara’da kurduğu Tatbikat Sahnesi’nin İstanbul’da da açıldığını yazmıştım. Şu anda Bir Delinin Hatıra Defteri sahneleniyor. Ancak Tatbikat Sahnesi, bu sezon Woyzeck Masalı-Bir Rock Müzikali’ni de perdeliyor. Müzikal kalabalık bir kadrodan oluştuğu için Woyzeck Masalı-Bir Rock Müzikali’nin prömiyeri perşembe akşamı Zorlu PSM’de gerçekleşti. Yönetmen Erdal Beşikçioğlu, koreograf Binnaz Dorkip, kompozitör Can Yüce bize görsel ve işitsel bir masal anlatma iddiasıyla yola çıkmış. Oyuncular Adem Aydil, Ahmet Melih Yılmaz, Ayça Eren, Aytek Şayan, Ateş Bars, Berkan Şal, Burcu Özberk, Buse Kara, Burak Küçükosman, Deniz Atlı, Güneş Uydaş, Müjde Kızılkan, Metehan Güler, Melih Efeçınar, Onur Yüce, Okan Eken, Onur Dilek ve Zülal Süer bu masalın kahramanları olarak bize insanlığımızı sorgulatıyorlar. Başlık biraz iddialı biliyorum ama oyundan çıkarken ilk söylediğim cümle “İstanbul müzikal görsün” oldu. Kabul ediyorum, Woyzeck çok zor bir metin ve eğer metni bilmiyorsanız bu müzikalde Woyzeck’i anlamanız çok zor. Fakat oyunun derdi kendini sözlerle değil, müziklerle, imgelerle ve hareketle anlatmak. Sonuçta bir müzikalde olduğunuzu unutmadan izlemenizi öneririm.

Haberin Devamı

Burcu Özberk’e dikkat!

Woyzeck Masalı-Bir Rock Müzikali’ni izlerken buram buram Ankara kokusu alacaksınız. Disiplin, adanmışlık ve idealizm iliklerinize kadar işleyecek. Şarkılar olağanüstü. Öyle ki, oyunun şarkılarının albümü çıksa bir saniye düşünmeden alırım. Koreografi muhteşem, Binnaz Dorkip’in binlerce kez emeğine sağlık. Sahnede izlediğim genç oyuncuları 3 sene önce Hayvan Çiftliği’nde izlemiştim. Geçen sene Mezarsız Ölüler’de de birçoğunu izleme fırsatım olmuştu. Ama Woyzeck Masalı’nda ne kadar yol kat ettiklerini görmek gözümü doldurdu. Tek bir şeye odaklanınca başarının kaçınılmaz olduğunu kanıtlamışlar. Bu arada bu sezon çok fazla gençlik dizisi yapılıyor. Yeni yüz arayan yapımcıların oyunu mutlaka izlemesini öneriyorum. Çok dikkatimi çeken yeni bir ismi de ben açıklıyorum. Oyunda rol alan Burcu Özberk, tartışmasız bir gençlik dizisinin başrolü olabilir. Oyunu da, ışığı da sağlam.

Haberin Devamı

Salı çarşamba izleyin

“Evet’te hayır mı suçlu, yoksa ‘hayır’da evet mi? Bunu bir düşünün” diyor Woyzeck Masalı ve sizi insanı insan yapan nedir sorusuyla baş başa bırakıyor. Oyun, 7 Nisan Salı ve 8 Nisan Çarşamba Zorlu PSM’de sahnelenecek. Biletleri www.mybilet.com adresinden alabilirsiniz. Sezonun son oyunları, demedi demeyin. Kendinizi Woyzeck Msalı’na bırakın.

DİĞER YENİ YAZILAR