Yolum sevgiden geçti bir yerde buluşacağız

Sabaha karşı uyudum, rüyamda İstiklal Caddesi’nde yürüyorum ve her yerde Kayahan’ın Adresim Aynı şarkısı çalıyor. İçimde tuhaf bir hüzün var.

Yolum sevgiden geçti bir yerde buluşacağız

Kayahan söylüyor, ben çocukluğuma, 20’li yaşlarıma, ilk aşkıma, ayrılığıma, coşkuma ruhumla misafirliğe gidiyorum. İnsanların yüzüne bakıyorum, herkes geçmişiyle bir yolculuğa çıkmış. Hepimizde tatlı tebessüm var. Sokakta yürüyen herkes birbirine selam veriyor. Üç kuşak “Adresim aynı, kaderim aynı, günlerim aynı, geceler aynı” diye bağırıyoruz. Aynıyız çünkü. Siyah beyaz bir filmde gibiyiz. Birden müzik kesiliyor ve biz yolun ortasında donup kalıyoruz, her taraf renkleniyor. Sonra hiçbir şey olmamış gibi kafamızı önümüze eğip kimseyle göz göze gelmeden yolumuza devam ediyoruz. O anda gözümü açtım. Daha uyuyalı 3 saat olmuştu. Bir daha uyuyamadım. Televizyonu açıp kahve yapmaya gittim. Ama televizyonda da Kayahan çalıyordu. O anda anladım. Aynı şeyi 9 Nisan 2012’de yaşamıştım. Yine uyku tutmamıştı, televizyonu açıp kahve yapmaya gittiğimde beynimden vurulmuşa dönmüştüm. Meral Okay, canım ablam vefat etmişti. Dejavu yaşıyordum. Gelip televizyona baktığımda acı gerçekle yüzleştim. “Büyük usta Kayahan’ı kaybettik” yazıyordu. Kaybettik kelimesini bu aralar ne çok duyar ve hisseder olduk … Büyüyoruz, büyüdükçe de kirleniyoruz. Neyse ki, şanslı bir kuşağız. Biz kirlendikçe bizi temize çekecek ustalarımız var. İnsanlar ölür ama sanatçılar ölmez. Kayahan bize yüzlerce eser bırakarak ölümsüzleşti. Nur içinde yat Kayahan… Senin dediğin gibi “Yolu sevgiden geçen herkesle bir gün bir yerde buluşacağız.”

Haberin Devamı

HAFTASONU ÖNERİSİ

Figüran eğlendiriyor

Yapımcılığını Bosphorus Film Makers-Aytekin Mert’in, yönetmenliğini Tolga Çetin’in üstlendiği, Ceyhun Fersoy, Serenay Aktaş, Ferdi Kurtuldu, Erdal Cindoruk, Cem Kılıç, Umut Oğuz, Mehtap Bayrı ve Yıldırım Öcek’in rol aldığı Figüran filmi dün vizyona girdi. Filmi geçtiğimiz akşam galasında izledim. Çok keyifli bir kokteyldi. Çünkü filmin müziklerine imza atan Ramiz Bayraktar oyuncuları da sahneye çağırarak mini bir konser verdi. Ardından gösterim başladı. Figüran, Serenay Aktaş’ın ilk başrolü. Kendisi Survivor’da yarışmacı olduğu için geceye kartoneti katıldı. Ekip arkadaşları üzerinde “Yanındayız, yanımızdasın” yazılı kartonetiyle poz verdi. Filmin düşündürmek gibi bir derdi yok. “Yeteri kadar gergin bir hafta geçirdim, gülüp eğlenmek istiyorum” diyenler için iyi bir alternatif. Bu arada filmin en heyecan verici taraflarından biri, biletiyle selfie çekip www.figuranbenihollywoodagotur.com adresine gönderen 3 izleyici noter huzurunda belirlenip Hollywood’a Universal Stüdyoları’nı gezmeye gidecek.

Haberin Devamı

Yolum sevgiden geçti bir yerde buluşacağız

DİĞER YENİ YAZILAR