Maral: ‘Gerçekçi ol imkânsızı iste’

TV8’in iç yapım olarak hazırladığı ilk proje Maral-En Güzel Hikâyem. Yapımcılığını Arzu Eğmir, proje tasarımını Pınar Bulut Deren, senaryosunu Yazı Odası üstleniyor. Senaryo ekibinin başyazarı da Kemal Hamamcıoğlu. Kabin ve Garaj oyunlarını izlediyseniz şahane bir kalemi olduğunu, sert hikâyeleri naif bir dille ama kalbinizi kanatarak anlattığına şahit olmuşsunuzdur. Yönetmen koltuğunda Deniz Koloş oturuyor. Daha önce Zeynep Günay Tan’la birlikte çalışıyordu. Son olarak Kayıp’ı çekti. Maral tek başına kurduğu ilk dizi. Dizide; Hazal Kaya, Aras Bulut İynemli, Ceyda Düvenci, Reha Özcan, Rıza Akın, Gümeç Alpay, Cankat Aydos, Bige Önal, Olgun Sünear rol alıyor. Genel sanat yönetmeni Nilüfer Çamur. Çamur, olağanüstü bir dekor yapmış. Luna gerçekten yaşayan bir mekân olmuş. Emeğine sağlık! Müziklerde Cem Tuncer imzası var. Mucize şarkısı çok güzeldi.

Romantik komedi olmalı

Dizi, bize ilk bölümünde “Hayaller gerçek olmak içindir” dedi. Luna’da garsonluk yapan ve çikolata ustası Sarp’a âşık olan Maral’ın hayaline yani Luna’nın yönetici koltuğuna oturmasına hep beraber tanıklık ettik. Tabii ki, onun hayatını izleyerek… Önce senaryoyla başlayalım… Pınar Bulut Deren’in tarzı daha çok sert hikâyeler anlatmaktır. Keskin bir kalemi vardır. Bu defa modern bir Külkedisi masalı anlatmak istemiş. Kemal Hamamcıoğlu’yla beraber bize sorunlardan bunaldığımız, umudumuzu kaybettiğimiz bir ortamda “Umudunuza tutunun” demişler. Aslında proje ana fikrini Che Guevera’nın “Gerçekçi ol, imkânsızı iste” sözünden alıyor. Projenin umudu olmasını sevdim. Ancak bazı tavsiyelerim olacak. İlk bölümde bu projenin bir türü yok. Dram değil, komedi değil ama romantik komediye yakın! Dolayısıyla iş biraz daha romantik komedi türüne kayarsa, Luna başrol ama oradan çıkıp biraz fakir hayatına şahitlik edersek, Maral ve Sarp arasındaki aşkı daha yoğun hissedersek emin olun daha fazla izlenecektir. Sarp’ın annesiyle sahnesi çok gerçekti. Ezcümle, ilk bölümde hayal ve mucize tamam ama gerçek azdı. Bu proje gerçek ve hayali eşit oranda dağıttığında yükselecek.

Haberin Devamı

Maral: ‘Gerçekçi ol imkânsızı iste’

Haberin Devamı

Türkü Turan çok iyiydi

İlk bölümün en büyük hatası Arya ve Maral’ın çocukken tanışmasında gerçekleşti. Bunu sadece ben fark etmedim. Sosyal medyada bana çok yazan kişi de oldu. Maral’ı babası 20.35’te yılbaşı gecesi uyuttu. 01.15’te bağırışlarla uyandı Maral ve kendisini sokağa attı. Luna’nın önüne geldiğinde büyük ihtimalle saat gece 01.35 olmuştur. Aynı yaşta olan Arya’nın o saatte uyanık olması ve dükkânda olması mümkün değil. Küçük bir hata gibi görünebilir ama keşke dikkat edilseydi. Bu arada Maral ve Arya sahneleri şahaneydi. Türkü Turan muhteşem oynamış. Keşke konuk oyuncu olmasaymış. Çünkü ikisinin birbirinin mucizesi olması dostluğu bile kaybettiğimiz bu günlerde çok iyi hissettirdi.

ZeyKer, SarMar olur

Yönetmen Deniz Koloş, ilk projesinde işin altından kalkmış. Ama keşke sahneleri daha fazla köpürtüp, duyguları sağsaydı. Pek çok sahneyi acaba bir sonraki sahnede ne olacak diye izleyebilirdik. Rejinin merak duygusunun üzerine daha fazla gitmesi gerek. Bir de daha az plan izleyebilirdik. Ama işin genelinde, durağanlık yoktu. Temiz bir iş çıkarmış, eline sağlık! Gelelim oyunculuklara… Hazal Kaya, Maral olmuş. 20’li yaşların o saflığı ama aynı zamanda asiliğini bize çok net yansıttı. Annesini ve babasını kaybeden ve Luna’ya evi gibi bağlanan kızı da anladık. Sarp’a zaafı ve onu her gördüğünde alık alık yani aşık aşık bakması çok gerçekti.

Haberin Devamı

Aras Bulut İynemli’ye kocaman alkış. İlk defa bir projenin başrolünü üstleniyor. İnanılmaz oynamış. Biscolata erkeği gibiydi! Hem yakışıklı, hem sempatik, hem vicdanlı, hem de en önemlisi müthiş oynamıştı. Kısacası Hülya Avşar’a müjdeyi verelim. Aranan jön bulundu! Bu arada sıkı Beşiktaşlı İynemli’nin Maral’ı beklerken takımına çaktığı selam gözümüzden kaçmadı. Hazal ve Aras tıpkı tahmin ettiğim gibi şahane bir çift olmuşlar. Yeni ZeyKer onlar olur. Yani SarMar’ı takip etmeye hazır olun!

Alışkanlık kazandırmalı

Sonuçlara bakalım. Maral, Tüm Kişiler’de 2.34 reytingle 21’inci, AB’de 2.89’la 11’inci, ABC1’de 3.32’yle 12’inci oldu. Survivor reytinglerine göre baktığımızda sonuç kötü gibi görünüyor. Ama ben böyle bir sonucu bekliyordum. Çünkü TV8 izleyici için bir dizi kanalı değil. Bizim bu kanalda dizi izleme alışkanlığımız yok. Üstelik perşembe bu proje için hayli zor bir gün. Çünkü kumanda da erkeklerin ve kadınların hâkim olduğu bir akşam. Bu açıdan baktığımızda sonuç hiç kötü değil. Belki de kanal bu diziyi çarşambaya koyabilirdi. Yani cumartesi, pazar, pazartesi ve salı Survivor izleyen ve o kanalı açan izleyiciyi yakalama şansı daha yüksekti. Şimdi yapılması gereken, tıpkı dizide olduğu gibi umudu kaybetmeden, projenin arkasında durmak. Survivor ve İşte Benim Stilim öncesi ve sonrasında tekrar yayınlamak ve daha fazla tanıtmak. İzleyiciye bu kanalda dizi de yapıldığını alışkanlık haline getirmesi için sabretmek.

Haberin Devamı

Ilıcalı: “Hazal’a yıllardır hastaydım”

Ceyda Düvenci’yi kötü kadın olarak izledik. Zaten çok iyi oyuncu, bu defa stil ikonu da olacak. Demedi demeyin! Reha Özcan ve Rıza Akın’a da bayıldım. Kısacası oyuncularda boş yok. Oyuncu seçimi çok iyi yapılmış. Deniz Koloş oyuncu motivasyonu üzerine de gereken hassasiyeti fazlasıyla göstermiş. Çünkü herkes o kişi olmuştu. Ben diziyi ekiple beraber Baltalimanı’nda bir mekânda izledim. Dizinin sonunda Acun Ilıca’lı ekranda göründü. Survivor nedeniyle Dominik Cumhuriyeti’nde bulunan Ilıcalı, “Ne oluyor orada, bir biz yokuz” dedikten sonra “Sizin de burada olmanız lazım” deyip manzarayı gösterdi. Bunun üzerine Hazal Kaya, “İlk 5 bölümün reytinglerine göre Dominik talep ediyoruz” dedi. Kahkahaların ardından Ilıcalı, “Reytingin ne önemi var gibi bir konuşma yapmak isterdim. Bizim hayalimiz hep gurur duyacağımız, güzel bir iş yapmaktı. Allah’tan ortaya çıkan iş hepimizin gurur duyacağı bir iş oldu. Bu işte en iyileri bir araya getirdik. Ben Hazal’a zaten yıllardır hastaydım” dedi. Konuklar gülerken Aras, “Kolay gelsin, ben o zaman gideyim” deyince Ilıcalı, “Aras’ın zaten karakterini de, efendiliğine de çok seviyorum. O da ailemizin bir parçası olduğunu gösteriyor. Biz seyrettiğimiz işten memnunuz. İnşallah sonuçlarda iyi olur. Samimi olarak söylüyorum, kanalımıza yakışan bir iş gördüm ve mutlu oldum. Oyunculuklarımız uçuyor. Her dakikası kalite kokan bir iş” dedi.

DİĞER YENİ YAZILAR