Beş Kardeş perşembeye alınsa!

Üç hafta önce başladığında süresinin uzun olmasını eleştirmiştim ama Beş Kardeş her hafta daha da güzelleşiyor. Fakat bu tadından yenmez hal bir türlü reytinge yansımıyor. Çünkü karşısında çok güçlü üç rakip var. Bir tarafta Paramparça, diğer tarafta Survivor All Star ve Karadayı. Bu üç proje reyting pastasını öyle bir yiyor ki, Beş Kardeş gibi mahalle konseptli, sıradan insan hikâyelerinin anlatıldığı, yarı gerçek, yarı absürt diziler bu pastanın kremasından sadece bir parmak alabiliyor. Kendi adıma Beş Kardeş gibi işlerin devam etmesi gerektiğini savunuyorum. Nereye kadar dram diyeceğiz. Beş Kardeş hepimizin ailesindeki saçmalıkları, Onur Ünlü kalemi ve rejisiyle, şahane oyunculuklarla karşımıza sunuyor. Mutlaka izleyin. Seveceğinize eminim! Bir de keşke perşembe akşamları PT2’de, yani 22.30’da yayınlansa. Orada bu tarz dizileri izleyecek bir kitle var. Bunu Kardeş Payı’yla tecrübe ettik. Şimdi Kardeş Payı cumartesiye alındığına göre o kitle Beş Kardeş’i sahiplenecektir.

Seyirci de taşın altına elini sokmalı

Haberin Devamı

Bir dizi yayından kaldırıldığında olay çıkaran izleyiciye, Türk dizilerini yaratıcı bulmadıkları için izlemediğini söyleyenlere birkaç lafım var. Hepimizi sosyal medyada mesaj yağmuruna tutuyorsunuz, mail kutumuz isyanınızla dolup taşıyor. Daha zekice işler izlemek istediğinizi ifade ediyorsunuz, yabancı dizileri övüyorsunuz. Çoğu isyanınızda da haklısınız. Ama işin içine siz de girdiğinizde taşın altına elini sokmuyorsunuz. İnternet yayıncılığına sonuna kadar destek vereceğimi birkaç hafta önce yazmıştım. Bunu başlatan dizi olduğu için tüm örnekleri Ulan İstanbul üzerinden verebiliyorum. İlk iki bölümü ücretsiz yayınlanan ve 1 milyondan fazla tıklanarak umut vaat eden internet yayını, pazartesi akşamı ilk kez paralı yayıncılığa başladı. Ben bu yazıyı yazarken 36’ncı bölüm yayınlanalı 20 saat olmuştu ve 1.99 TL ödeyerek dizi izleyenlerin sayısı yaklaşık 18 bin olmuştu. Benim Twitter’daki takipçi sayım bile daha fazla. Tabii ki, tüm hafta boyunca dizi satın alınabilecek ama seyirci burada refleksini göstermiş oldu. O nedenle bence bundan sonra kimse dizimiz bitiyor diye söylenmesin. Çünkü bu sayının en az 150 bin olması gerekiyordu. Bu ülkede kaliteli bir içeriğe 1.99 TL verebilecek bu kadar insan olduğunu biliyorum.

Haberin Devamı

Racon 10 Mart’ta ekrana geliyor

Başrollerini Mehmet Aslantuğ ve Hande Doğandemir’in paylaştığı Racon Ailem İçin dizisini ilk ben yazmıştım. Kadroya daha sonra Sarp Akkaya, Barış Arduç, Seçkin Özdemir, Sezin Akbaşoğlulları ve Tomris İncer katıldı. TMC’nin yapımcılığını, Mehmet Ada Öztekin’in yönetmenliğini üstlendiği proje haftaya salı yani 10 Mart’ta başlıyor. Racon Ailem İçin çok sağlam bir oyuncu kadrosuyla yarışa katılıyor. Karşısında Kaderimin Yazıldığı Gün, Aşk Yeniden, Survivor All Star, Küçük Ağa ve Seksenler olacak. Bakalım, Racon güçlü rakiplerine racon kesebilecek mi?

DİĞER YENİ YAZILAR