Aşk Yeniden reytingin de kalbini attırdı

Salı akşamı ekranda adeta büyük bir savaş yaşandı. Kanal D’de Emir Berke Zincidi, Sarp Levendoğlu ve Birce Akalay’lı Küçük Ağa, Star TV’de Özcan Deniz, Hatice Şendil ve Begüm Kütük’lü Kaderimin Yazıldığı Gün vardı. Zaten haftalardır iki dizinin mücadelesini izliyorduk. Kazanan çoğunlukla Kaderimin Yazıldığı Gün oluyordu. Ancak dakikalık reyting ölçümlerinde aslında ikisinin durumu da çok parlak değildi. Kaderimin Yazıldığı Gün, tüm rakipleri bittikten sonra devam ederek reytingini artırıyor, ortalamasını bir anda yükselterek zirveye oturuyordu. Tabii ki, benim yaptığım bu analizi kanallar da yaptı. O nedenle geçen hafta Show TV, Acil Servis’i salı akşamı başlattı. Fakat yüksek bir açılış yapamadı. 10 Şubat Salı akşamı ise bu defa Fox TV Aşk Yeniden, atv Sevdam Alabora’yı başlattı. Daha önce “Aşk Yeniden ve Sevdam Alabora birbirini yer. Kazanan ilk bölümde ortaya çıkar” yazmıştım. Aslında kazananın Aşk Yeniden olacağı baştan belliydi. Çünkü bir kısmı Amerika’da çekilen tanıtımlar çok sıcaktı. Neredeyse İstanbul’un her yerinde billboardları vardı. Fox TV, birinci bölümü 400 kişilik bir denek grubuna önceden izletmiş ve aldığı reaksiyonları ciddiye almıştı. İnternet reklamı farklı, televizyon tanıtımı farklıydı. Türkiye’de PR yapmayı sadece röportaj verdirmek zannedenlere PR’ın ne olduğu göstermiş oldular. Bu arada dün kar nedeniyle okullar tatilken gündüz kuşağında dizinin tekrarını girmek çok akıllıca bir hamleydi. Tebrikler Fox TV.

Haberin Devamı

Senaryo ve rejinin dansı

Sonuçta zaten beklediğim gibi oldu. Özge Özpirinçci ve Buğra Gülsoy’un başrolünü üstlendiği Aşk Yeniden ilk bölümüyle Tüm Kişiler’de 5.90 reytingle 2’nci, AB’de 7.89’la 1’inci, 20+ ABC1’de yani reklamcıların baktığı ve bir dizinin devam edip etmeyeceğini belirleyen kategoride 6.86’yla 2’inci oldu. Sonucu çok normal karşıladım. Çünkü dizi başladığı andan finaline kadar temposunu hiç düşürmedi. Düşünsenize 90 dakikanın nasıl geçtiğini anlamadık. Ben zaten romantik komedileri çok severim. Ayrıca bu sıralar çok gülmeye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Senaryo ve reji birbirileriyle adeta ahenkle dans etti. Müzik dansı unutulmaz kıldı. Prodüksiyon mekânlardan figürasyon seçimlerine kadar seyirciye saygılıydı. Amerika olması seyircinin saygısını artırdı. Çünkü neredeyse her dizide aynı mekânları, figürasyonları, kostümleri izliyoruz. Aşk Yeniden farklıların peşinde koşmuştu. Kesinlikle 1-0 öne geçti. Ersoy Güler ve ekibi iyi bir senaryo yazmış, Güler kendisi çekerek işe daha çok özenmiş. Yapımcı İnci ve İsmail Gündoğdu işin maliyet olarak hakkını vermiş, kanalda arkasında durunca ortaya bir başarı çıktı. Anlayacağınız formül basit.

Haberin Devamı

Bridget Jones Özge

Fakat bu başarının en büyük mimarları tabii ki oyuncuları. Özge Özpirinçci yıllar önce bir röportajımızda “Ben bir romantik komediyim” demişti. Haklıymış, gerçekten romantik komedide oynamalıymış. Çünkü gerçekten bizi âşık olduğuna, babası gibi gözü kara olduğuna, Selim’in annesi olduğuna, zeki olduğuna, komik olduğuna yani Zeynep olduğuna inandırdı. Duygu geçişleri, beden dili, çaresizliğiyle bize “Yeni Bridget Jones benim” dedi. Tek cümleyle Özge’ye bayıldım. Buğra Gülsoy bugüne kadar dramda izlediğimiz bir isim. Benim de çok uzun yıllardır arkadaşım. Onu hem tiyatroda, hem sinemada, hem de dizilerde ne yaptıysa izledim. Ama Fatih’i bir başka sevdim. O saf halleri, aşka olan açlığı, çaresizliği çok iyi giymişti.

Haberin Devamı

Yeni görgüsüz Mukaddes

Kimse kusura bakmasın ama işin starı bebekti. Daha konuşmayı beceremezken her gülüşüyle karlı salı akşamında içimizi ısıttı. Orhan Alkaya’yı ilk kez bu kadar sempatik bir karakterde izledim. Bence çok tatlı bir baba olmuş. Lale Başar’ı çok beğenirim. Mukaddes’in görgüsüzlüğü bana Paramparça’nın Keriman’ını hatırlattı. Yeni paragözümüz Mukaddes ona zamanla hem kızıp, hem de güleceğiz. Tamer Levent yani Reis o sert mizacının altında bizi çok güldürecek. Onun hikâyesi diğer bölümlerde açılacak. Mert Öner’i ilk bölümde çok az gördük. Ama müthiş bir oyuncudur. Hikâye açıldıkça bu dizide bir oyunculuk şöleni izleyeceğiz. Çünkü oyuncu seçimi çok doğru olmuş. Aşk Yeniden yeni denek sistemini anlamış, aşkı ve mizahı birleştiren, iyi oyunculukları, senaryosu, ritmi ve rejisiyle iyi başladı. Umarım bundan sonra aynı özeni gösterirler. Eğer seyirciye bu saygı göstermeye devam ederlerse reytingini artırarak yoluna devam edecektir.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR