Acil Servis’e reçetem var!

Salı akşamı başrollerini Serhat Teoman, Nur Erkul, Gökhan Soylu, Tamer Tıraşoğlu, Seda Akman, Musab Ekici, Suzan Aksoy ve Serkan Öztürk’ün paylaştığı Acil Servis ilk bölümüyle görücüye çıktı. Uzun süredir tanıtımları yayınlanan diziyi bu kadar beğeneceğimi tahmin etmezdim. Sonuçta önümüzde üç sene yayınlanmış ama yıllarca tekrar etmiş bir Doktorlar dizisi vardı. Üstüne bu sezon yayınlanan Hayat Yolunda geldi. O nedenle sıradan bir doktor dizisi izleriz diye düşünmüştüm. Fakat ilk sahneden finaline kadar beğeniyle izledim. Önce oyunculuklarla başlayacağım. Serhat Teoman, çok uzun yıllardır tanıdığım bir arkadaşım. Kötü olanı her zaman söyleyebildiğim ve anlayışla karşılayıp dinleyen biridir Serhat. Eleştiriye açıktır. Ama bu işte ona söyleyecek söz bulamadım. Çünkü Sinan karakterini bize 90 dakikada anlatmayı ve en önemlisi gerçekçi kılmayı başardı. Gökhan Soylu da Murat karakterinin o naif halleri ve babacan tavrıyla gönlümde taht kurdu. Tamer Tıraşoğlu, dublajlı olmasına rağmen Berzan karakterine cuk oturmuştu. Seda Akman’ı güçlü ve sert kadınlardan sonra güçlü ve güler yüzlü görmek iyi geldi. Musab Ekici’nin ilk televizyon macerası. Hiç fena değildi. Mert’i biraz daha acemi yorumlasa belki işin komedisi çıkabilirdi. Nur Erkul’u çok severim. Zeynep’in acısını da anladım ama neden o kaküllerle oynadığına takıldım. Ekranda en önemli şey gözlerden çıkan duyguya kapılmamızken, Nur’un kaküllerinden gözlerini göremedik.

Haberin Devamı

GERÇEKÇİ ODAKLANILMIŞ

Gelelim rejiye… Merve Girgin ve Barış Erçetin’in eline sağlık. Açılış sahnesi, o kalabalık trafiğinin ekrana yansıması, yaratılan atmosfer gerçekti. Açıkçası en beğendiğim tarafı bu dizide gerçekçilik oldu. O nedenle yapımcı Fatih Aksoy’u takdir ettim. Hayatta en takık olduğum konulardan biri figürasyona önem verilmemesidir. Bir dizi izlersiniz bakarsınız mekanlar, arabalar yıkılıyor. Ama bölüm oyuncusu o kadar kötü giyinmiş ve oynamıştır ki, sahnenin inandırıcılığı yok olur. Acil Servis’te buna çok dikkat edilmişti. Hastanedeki her yardımcı oyuncu kostümünden performansına iyiydi. Dizinin en sevdiğim tarafı bu oldu. Çünkü bir devlet hastanesine gelen hastalar aynen öyle olur. Bilen bilir.

Haberin Devamı

Dizinin senaryo uyarlamasını zaten aylar önce okuma fırsatı bulmuştum ve o zaman beğenmiştim. Okuduğumda hissettiğimi ekranda görebildim. Tek sorun o doğum sahnesiydi. O bebek öyle doğmaz, ölürdü. Dizinin bir sağlık danışmanı var. Keşke oraya dikkat etselerdi.

Acil Servis’e reçetem var

GÖZYAŞLARIMI TUTAMADIM

Beni en çok mahveden ve gözyaşlarıma engel olamadığım sahne Hüseyin ve Zeynep’inkiydi. O kadar duygu dolu bir sahneydi ki, Hüseyin’in Zeynep’e “Ölme, ben sensiz yaşamayı bilmiyorum” dediği anda, benim gözlerimden yaşlar süzülmeye başladı. Kolay kolay ağlayamam ama bu sahne beni bitirdi. Genel olarak ben Acil Servis’in temposunun, oyunculuklarının, sanat yönetiminin ve rejisinin merkezine gerçekliği koymasına tav oldum. Bu işin mayası sağlam. Fakat reytingleri iyi gelmedi. Dizi Tüm Kişiler’de 2.65 reytingle 24’üncü, AB’de 2.50’yle 16’ncı oldu. Peki, bundan sonra ne yapmak lazım? Poyraz Karayel başladığında ne hissettiysem aynı duygudayım. Onun da mayasını sevmiş ve ilk bölüm reytingini hak etmediğini söylemiştim.

Haberin Devamı

BOLCA TEKRAR ETMELİ

Dizi Doktoru olarak Acil Servis’teki doktorlara benim de bir reçetem var! Öncelikle morallerin bozulmaması lazım. Çünkü iyi bir iş her zaman yerini bulur. Sadece zamana ihtiyacı vardır. Ne yazık ki, Acil Servis’in süresi kısaydı. Rakipleri yaklaşık 150 dakika ekranda kalırken 97 dakika yayınlamak bir riskmiş ve o riski almışlar. Bundan sonra bu tempoyu bozmadan biraz sürenin uzaması lazım. Show TV’nin diziyi bulduğu her boşlukta ama en çok Yılanların Öcü ve Güldür Güldür gibi reyting alan işlerinin ardından tekrar etmesi lazım. Tekrar bazen hayat kurtarır. Dizinin ne yazık ki, kanalda yayınlanan tanıtımı ve biraz billboard dışında hiç tanıtımı yapılmadı. Daha fazla tanıtıma ihtiyacı var dizinin. Röportajlar, programlar olmalı. Ve en önemlisi reyting artırılacak diye yanlış yollara sapılmamalı. Çünkü iş bu haliyle namuslu duruyor. Sonrasında geriye ektiklerinizi biçmek kalıyor. Biraz sabır ve emekle bu iş yükselir. Bu arada pazar Acil Servis ekibi Kanaltürk’te benim hazırlayıp sunduğum Dizi Doktoru programına konuk olacaklar. 10.45’te ekrandayız. Neden işe inandığımı ve emeklerini çok net göreceksiniz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR