Kardeş Payı iyi ki geldi

Malum eylül ayından bu yana Türk televizyonları çok zor günler geçiriyor. Eylül drama dönemi olduğu için sezonun en iddialı işleri ekranda arz-ı endam ediyor. Ancak sonuç negatif. Bir türlü olmuyor, olamıyor. Drama tutturma peşine düşüldüğü için de ekranda yüzümüzü güldüren iş yoktu. Dramada Paramparça, Kaderimin Yazıldığı Gün başarılı olunca sektör rahatladı.

Mesele süre değil içerik

Bugün bir dizinin süresi minumum 120 dakika. Bu hem sektör çalışanlarını, hem de izleyiciyi çok zorluyor. Ama rekabet o kadar acımasız ki, 140 dakikaları bulan diziler yayınlanıyor. Gelelim, bu kadar muhabbeti neden yaptığıma... Efendim, normalde 60 dakika olan ama yeni sezonun ilk bölümü olduğu için 83 dakika yayınlanan Kardeş Payı reytinglerde ciddi bir varlık gösterdi. Dizi, Tüm Kişiler'de 5.21 reytingle üçüncü, AB'de 6.70'le ikinci oldu. Demek ki, mesele süre değil nasıl bir içerikle çıktığınızmış.

Tepinerek güldüm

Kardeş Payı, yeni sezonuna Sivas Divriği'de başladı. Selçuk Aydemir ve ekibinin kalemini özleyenler için şahane bir bölümdü. Dramayla şişen izleyiciyi de rahatlattı. Bazı esprilerde kendimi tepinerek gülerken buldum. Kendi adıma Türkiye'ye yeni bir mizah anlayışı getirdikleri, sürenin değil içeriğin önemli olduğunu ve güldürmenin de bir kalitesi olduğunu gösterdikleri için mutluyum. Kardeş Payı hoşgeldi, iyi ki geldi.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR