Kaçak Gelinler’i ziyaret ettim

Başrollerini Selin Şekerci, Deniz Baysal, Açelya Topaloğlu, Furkan Andıç, Fırat Altunmeşe, Fırat Albayram, Şenay Gürler ve Ege Aydan’ın paylaştığı Kaçak Gelinler’in setini ziyarete gittim. Sizinbu akşam izleyeceğiniz parti çekimlerinde hem üşüdüm, hem eğlendim, hem de yardımcı oyunculuk üzerine epey bilgi sahibi oldum. Paşabahçe’de daha önce İntikam’ın çekildiği kafede yapılan çekimlerde tüm oyuncu kadrosu dışında onlarca yardımcı oyuncu hazır bulunuyordu. Ben öncelikle soluğu onların yanında aldım. Hallerinden oldukça memnun beklerken yanına yaklaştığım Canan Akkaya’ya neden figürasyonluk yaptığını sordum. Cevap hayli ilginçti: “Çok fazla dizi izlemem ama tüm boş vakitlerimde dizilerde oynarım. Bugüne kadar çok fazla dizide rol aldım. Setleri seviyorum. Buralarda edindiğim arkadaşlarım var ve en iyi dostlarım onlar. Bu işin kazancı şöyle oluyor. 5 fiş 35 lira, sonra 40 lira oluyor. Eğer diyaloğunuz olursa 60 lira.” Tabii ki benim sorum “Fiş ne demek?” oluyor. Akkaya, “Biz oynadığımız her işe fiş keseriz. Beş tane olduğunda 35 lira kazanılır. Sonrasında artar. Tüm ay biriktiririz. Sonrasında ajansa keseriz ve sigortamız yatar.” O halinden hayli memnun görünüyor ama öldürseniz o kadar bekleyemem deyip soluğu sette alıyorum.

Haberin Devamı

Kaçak Gelinler’i ziyaret ettim

En çok uyku konuşuluyor

Önce yönetmen İnci Balabanoğlu’nun yanına yanaşıyorum. Sonuçta dizi bir romantik komedi ve kadınlar romantik komedi severler. Sizin için nasıl bir duygu diyorum. Balabanoğlu, “Ben romantik komedi izlemeyi sevmem. Ama çekmek değişik bir tecrübeymiş. Çünkü çekerken o klişe şeyleri izlemediğim için kullanmıyorum. Dolayısıyla benim güldüğüm sahne gerçek oluyor” diyor. Soluğu kafede alıyorum. Müzik başlıyor ve herkes dans ediyor. Tabii ki ben de müziğe kendimi teslime diyorum. Hatta Deniz Baysal ve Fırat Altunmeşe’ye bazı dans figürlerimi öğretiyorum. Ardından sohbete başlıyoruz. Ekip çok genç olunca muhabbetin “Sette çok eğleniyoruz” diye başlayacağını zannediyorum ama ne mümkün bu gençlerin derdi sadece uyku. En çok uyku konuşuyorlar. Hep uyumak istiyorlar. “İçiniz geçmiş sizin” dediğimde “Ama bu hafta yoğunuz. O nedenle böyle oldu. Yoksa eğleniriz” cevabını veriyorlar.

Haberin Devamı

Kaçak Gelinler’i ziyaret ettim

Setin en genci Ege Aydan

Sette gerçekten herkes birbiriyle iyi anlaşıyor. Ege Aydan setin en büyüğü olmasına rağmen aslında en çocuk olanı o. Bunu tüm ekip doğruluyor. Şenay Gürler’e herkes “Şenay Hanım” diye hitap ediyor. Ama hep bir ağızdan “Ona o kadar saygı duyuyoruz ki, görünce oturuşumuza bile dikkat ediyoruz” diyorlar. Ekip sağlam, eğlence yerindeyken ben artık dışarı çıkıyorum. Ama durmak ne mümkün! Hava buz gibi soğuk, sahnenin bitmesi lazım ve sabaha sadece birkaç saat var. Artık pes ediyorum ve “Ben gidiyorum” diyorum. Tüm oyuncular “Kalsaydın bizle” diyorlar. Ama bu kadarı bile yetti bana. Türkiye’de her iki kişiden biri oyuncu olmak istiyor. İyi oyuncu olmak başka bir mesele ama set beklemek demek. Bu kadar beklemeye tahammülü olmayan herkese önerim, kendinize başka uğraşlar seçin. Setlerde bu soğukta çalışan herkesin emeğine sağlık!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR