Bu Tarz Benim final gecesi seyirciye saygısızlıktı

Bu ülkede bir iş tutmaya görsün! Şimdi bu lafı neden söylediğime gelince, önce o işin başına tüm kanallar geliyor ve transfer etmek istiyor. Ardından yapımcı fiyat yükseltme meselesiyle her tarafı oyalıyor. Sonra da bir karar veriyor. Buraya kadar serbest piyasa ekonomisi nedeniyle normal karşılayabiliriz.

Ancak çok önemli bir şey unutuluyor: Seyirciye saygı! İşte bunu kaybettiğinizde cezanız ağır oluyor. Yaklaşık 3.5 ay önce Show TV’de Bu Tarz Benim yarışması başladı. Kısa sürede jürisiyle, yarışmacılarıyla, kıyafetleriyle tabiri caizse olay oldu. Dizilerin pabucunu bile dama attı. Kanal ortalamasını 3 ay boyunca yükseltti. Tabii ki bu kadar ses getirince diğer kanallarda yarışmayı transfer etmek istedi.

Bu süreçte hem Show TV, hem de PH Yapım devam kararı aldı. Öyle ki, zaten yarışma bitmeden yeni sezonun elemeleri başladı. Bu yayınlardan da yarışmanın Show TV’de kalacağı anlaşıldı.

Kahve fotoğrafı paylaştı

Ancak son anda TV8, yani Acun Ilıcalı yarışmayı transfer etti. Finale kısa bir süre kala gerçekleşen bu transfer gündeme bomba gibi düştü. Yarışma TV8’de nasıl bir yol alır izleyip göreceğiz. Ama Cumartesi akşamı yayımlanan final bölümü tam bir fiyaskoydu.

Haberin Devamı

Bir hafta boyunca yarışmanın tanıtımı yapıldı ve oyların canlı yayında açıklanacağı tanıtıldı. Zaten 10 gün önce eleme gecesi çekilmişti. Final bölümü canlı yayın olacağı için beklendi. Duyurusu da öyle yapılmıştı. Ancak bizim ekranda izlediğimiz canlı yayında sadece sunucu Öykü Serter ve yarışmacılar Ezgi Baylar, Aycan-Nurcan Şencan ve Ayşenur Balcı vardı. Son derece sönük, hiçbir anlamı olmayan, bitse de gitsek der gibi çekilmiş bir yayındı.

Peki, jüri neredeydi? 13 hafta program çektiler. İnsanların evine konuk oldular. Ama final gecesi yoktular. Hatta aynı saatlerde Nur Yerlitaş kahve içerken bir fotoğrafını paylaştı.

Son dakika golü

Sordum, soruşturdum. Kimse net bir açıklama yapmadı. Ama aldığım duyumlara göre; PH Yapım kanala jürinin ve eski yarışmacıların da olacağı bir canlı yayın olacağını vaat etmiş. Ancak akşam saatlerinde sadece sunucu ve adayların olacağı bildirilmiş. Anlayacağınız son dakika golü. Aralarında her ne yaşanırsa yaşansın bu yapılan seyirciye saygısızlıktı. Jürinin o canlı yayında yer alması gerekiyordu, kahve fotoğrafı paylaşmak yerineÖ Bugünden itibaren Show TV’de Bu Tarz Benim’in eleme geceleri yayınlanacak. TV8’de yeni Bu Tarz Benim. İkisinin de yolu açık olsun ama lütfen bundan sonra etik olsun!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR