Urfalıyam Ezelden setinde sıra gecesine konuk oldum

Hayatımda hiç sıra gecesine gitmedim. Geçtiğimiz gün Bülent İnal’la karşılaştık. Diziyi çok sevdiğimi ve sıra gecelerinden birine gitmek istediğimi söyledim. İnal o kadar kibar bir insan ki, ertesi gün hemen geri dönüş yapıldı ve Şanlıurfa’dan gelecek Çekirge Grubu olduğu söylendi. Perşembe akşamı havanın kararmasını bekledik, sonra da kendimi Kartal’da buldum. Bir düğün salonu düşünün, içerisi tıklım tıklım. Bu sabaha kadar orada olacağımız anlamına geliyor. Ama öyle olmadı. Yönetmen Şenol Sönmez geldi, ekibiyle kısa bir toplantı yaptı. Oyuncular hemen hazırlandı. Çekirge ekibinden Arif Bey’e “Prova yapacak mısınız?” diye sordum. “Provayı acemiler yapar” dedi. İddialı açıklaması karşısında şaşırdım ama çekim 30 dakika içinde başladı. Keyfime değmeyin, pistte oynayanlar, sahnede Çekirge ekibi var ve bir de onlara Öykü Gürman katılıyor. Cahit Gök, davul şov yapıyor. Bülent İnal, dizideki gibi sahne kenarında kardeşlerine tempo tutuyor. Sahnenin büyüsünden etkilenip provada önce soluğu pistte, ardından da İnal'ın yanında alıp halay çektim.

Haberin Devamı

Kısa bir süre hava almaya çıktım. 30 dakika sonra döndüğümde sahnenin yüzde 80’i bitmişti. Şaka gibi, hayatımda yüzlerce sete gittim ama böyle bir şeyle ilk defa karşılaşıyorum. Yönetmen Şenol Sönmez’e “Bu nasıl bir hız” dedim. “Ama sadece hızlı dersen olmaz” deyip çektiği sahneyi izletti. İnanamadım, böyle bir hızla duygusu sağlam sahne çekmek herkesin harcı değil. Urfalıyam Ezel den’in en büyük şansı Faruk Teber’in şahane bir atmosfer yaratmasıydı. Sonrasındaki şansı Şenol Sönmez olmuş. Hem hızlı, hem de duyguyu yakalayıp detayla birleştiriyor. Ayrıca komik adam. Hep söylediğim gibi Urfalıyam Ezelden biraz daha durum komedisine kayarsa bu yönetmenden çok daha iyi sahneler izleyeceğiz. Ben bizzat şahit oldum.

Setin atmosferine gelince, Cahit Gök ve Güven Murat Akpınar vardı çekimlerde… İkisi de halinden memnun. Çünkü setteki tüm oyuncuların derdinin iyi oynamak ve güzel bir iş çıkarmak olduğunu söylüyorlar. Gök, “Her sette aile olduk derler ama biz güzel bir aile olduk. Birbirimizi bulduk” dedi. Öykü Gürman, “Bugün kalabalık bir gün ama normalde çok daha fazla eğlenen bir ekibiz, onu da görmenizi isterdim” dedi. Bülent İnal, gerçekten setin de ağabeyi. İşi o kadar sahipleniyor ki, onun heyecanı karşısında siz de bu iş daha iyi olsun istiyorsunuz. Sıra gecesi olur da, çiğ köfte olmaz mı? Sohbet kısmı biter bitmez dizinin en büyük fanı İbrahim Tatlıses’in gönderdiği çiğ köfteler geliyor. Meğer Tatlıses dizinin sıra gecelerinin çiğ köfte sponsoru olmuş. Dizinin Selahattin’i yani Güven Murat Akpınar onları dağıtırken ben de payıma düşen acıyı alıyorum. Sahnede Urfalıyam Ezelden şarkısı başlarken, artık setten ayrılıyorum. Damağımda acıyı hissedip, içimde halay çekiyorum. Tıpkı hayat gibi acıyla neşeyi birleştiren Urfalıyam Ezelden’i izlemenizi de tavsiye ediyorum. Bu akşam 20.30’da Star’da. Herkese iyi hafta sonları…

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR